Svenska
Mest sålda
-
Title:
Rutiga Kokboken - Grundkokbok Med Över 1500 Recept För Stora Och Små Hushåll
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: a...
<p>Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: allt ifrån hur du gör ketchup till hur du tillagar en festlig trerättersmiddag eller fixar en matig morgongröt.<br/><br/>Nu uppdateras Rutiga kokboken med veckomenyer och inköpslistor så att du lätt kan planera dina måltider. Det finns också tips på hälsosammare mat och fler bufféförslag. Några recept har tagits bort och nya lagts till. Men en sak är säker - du kommer absolut att känna igen dig.<br/><br/>Med över 1 500 recept samlade från klassiker till moderna rätter och livsmedelsfakta är Rutiga kokboken både en fantastisk kokbok och uppslagsbok.</p>
-
Title:
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast i...
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023 Bok
<p>"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"</p><p></p><p>Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast iklädd pyjamas och med en romantisk komedi i bakgrunden. Bakverken blir lika färgstarka som Carla själv!</p><p></p><p>Carla gillar när det är enkelt, gott och går snabbt. De 32 recepten har testats på familj, vänner och dejter. Här kan alla hitta nya favoriter att lägga till sin bakrepertoar.</p><p></p><p>Njut av familjen von Hofstens bäst bevarade recept medan Carla deklarerar sin kärlek till mazarinen, laborerar fram ett semmelrecept och uppgraderar prinsesstårtan till 2.0."</p>
-
Title:
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område s...
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden Bok
<blockquote> <p>Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker.</p> <p><em>Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2018</em></p> </blockquote> <p>I "Vego curry"<em></em>lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och många andra fantastiska rätter – alltifrån frukosträtter till bröd och söta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken.</p> <p>Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du får en inblick i hur den genuina familjemåltiden fungerar och vad du behöver ha hemma i skafferiet för att snabbt laga smakrika vegetariska rätter.</p> <p><strong>Nahid Hassan</strong>är<strong></strong>krögare sedan 18 år tillbaka och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap.</p> <p><strong>Isa Ekstam</strong>är vegetarisk kock och matkreatör, som brinner för vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver även företaget GreenIsaDream<em></em>i Stockholm.</p> <blockquote> <p>Utan tvekan en av årets viktigaste kokböcker för att uträtta gastronomiska vidunder.</p> <p><em>Vegourmet</em></p> <p><span style="font-size: 1.125rem;">Vegomat som inte behöver låtsats</span></p> <p><em style="font-size: 1.125rem;">DN</em></p> </blockquote>
-
Title:
Köksalmanack 2025
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från gru...
Köksalmanack 2025 Bok
<p>Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från grunden och smarriga hamburgare. Även somriga bakverk i långpanna samt sötsaker och drinkar som förgyller julen. Dessutom inspirerande krönikor, artiklar och gott om plats för egna anteckningar!</p>
-
Title:
5 Ingredienser - Snabb Och Enkel Mat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så bl...
5 Ingredienser - Snabb Och Enkel Mat Bok
<p>Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.</p><p>Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.</p><p>Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.</p><p>Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.</p><p>Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.</p>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>
Utvalt - Svenska
Diabetikerns Kokbok För Viktminskning
När Giancarlo Caldesi diagnostiserades med typ 2-diabetes 2012 gick han över till lågkolhydratkost, vilket förändrade både hans och hela familjens hälsa. Dessutom gick han ner 25 kilo. I dagsläget ha...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt