Svenska
Mest sålda
-
Title:
Mat För Hand - Tumregler, Handlag Och Gammal Erfarenhet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mathantverk för alla tider Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. Att b...
Mat För Hand - Tumregler, Handlag Och Gammal Erfarenhet Bok
<p><b>Mathantverk för alla tider </b> </p><p><i>Mat för hand</i> är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. </p><p>Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna. </p><p>Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. </p><p>JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.</p><p><b><i>Röster om boken: </i></b></p><p><i>Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag</i></p>
-
Title:
Jamie - Familjens Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det doftar i Jamie Olivers kök av Medelhavsländerna,timjan, basilika och oregano. Njut av grillad bläckfisk, aioli och chili, musslor, persilja eller kyckling med färska lagerblad, rosmarin och kapris. Här finns klassiska franska recept som löksoppa med salvia, aioli och tarteletter. Ibland kommer ...
Jamie - Familjens Favoriter Bok
Det doftar i Jamie Olivers kök av Medelhavsländerna,timjan, basilika och oregano. Njut av grillad bläckfisk, aioli och chili, musslor, persilja eller kyckling med färska lagerblad, rosmarin och kapris. Här finns klassiska franska recept som löksoppa med salvia, aioli och tarteletter. Ibland kommer inspirationen från Sydasien med koriander, gurkmeja, ingefära och galangalrot. Influenserna är också mexikanska och persiska, med lamm- och risrätter,spiskummin och granatäpplen. Dill, rädisor och rökt fisk är smaker som känns svenska, men Jamie tvistar till det. Han förenklar, utvecklar och ligger i framkant. Låt barnen delta i köket, att laga mat ihop är ett sätt att umgås. Inget är viktigare än att förmedla känslan för råvaror och skapa glädje i matlagningen. Recepten är okomplicerade och så många att du kan sysselsätta dig i köket hela året. I Steg för steg lär du dig göra koreansk kimchi, surdeg från grunden eller en snitsig citronmarängpaj. Jamies lekfullhet och kreativitet smittar, och maten är lagad från grunden, kampen mot färgämnen, socker och tillsatser är legendarisk. Upplysning och engagemang driver honom, han föredrar det småskaliga och närodlade. Så kavla upp ärmarna och bered dig på många roliga timmar i köket med familjen. Alla recept är testade och provlagade i Jamies matstudio.
-
Title:
Sallader Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mette Løvbom, som tidigare givit ut Kålboken på svenska, har nu skapat en bok om sallader. Det är en ljuvlig bok med sallader som passar hela året. Här hittar du inspiration till både varma och kalla sallader: Vad sägs om ugnsbakad blomkål med senapskräm eller sallad med päron och ädelost? Boken är...
Sallader Året Runt Bok
Mette Løvbom, som tidigare givit ut Kålboken på svenska, har nu skapat en bok om sallader. Det är en ljuvlig bok med sallader som passar hela året. Här hittar du inspiration till både varma och kalla sallader: Vad sägs om ugnsbakad blomkål med senapskräm eller sallad med päron och ädelost? Boken är uppdelad enligt råvaror i säsong och recepten är väl sammansatta och smakbalanserade: syra, sötma, mjukhet och lite crunch samsas och bildar tillsammans en god sallad som har allt. Förutom de många salladerna är boken också fylld med alla slags marinader, pesto, sylt och läckra örter. Mette Løvbom, alias SalatTøsen, är en av Danmarks främsta matprofiler. Hennes webbplats www.salattosen.dk är en av de flitigast besökta matsidorna. Hon medverkar regelbundet i teve och håller föredrag både för professionella kockar och den matintresserade allmänheten.
-
Title:
Den Nya Amerikanska Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Ett enda långt snyggt matreportage." Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet "Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket." Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett sk...
Den Nya Amerikanska Maten Bok
<p>"Ett enda långt snyggt matreportage."<br/><strong><em>Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet</em></strong></p><br/><p>"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."<br/><strong><em>Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet</em></strong></p><br/><p>Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.</p><br/><p class="normal">De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.</p><br/><p class="normal">De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.</p><br/><p class="normal">På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.</p><br/><p class="normal"><strong>Martin Gelin</strong>är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.</p><br/><p><strong>Emil Arvidson</strong> är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken <em>Naturligt vin</em> tillsammans med Emil Broomé.</p><br/><hr /><br/><p>"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."<br/><em>Amanda Schulin, Dagens ETC</em></p><br/><p>"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."<br/><em>Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa</em></p><br/><p>"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."<em><br/>Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning</em></p><br/><p>"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."<em><br/>Vin & Bar-Journalen</em></p><br/><p>"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."<br/><em>Umeå Tidning</em></p><br/><p>"...en rolig och vacker reportagebok."<br/><em>Pia Hall, Vego</em></p><em></em>
-
Title:
Wok - De Bästa Recepten Från Det Asiatiska Köket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Läckra wokrätter hittar man numera över hela världen. Det snabba och skonsamma tillagningssättet garanterar en sund måltid, samtidigt som exotiska kryddor öppnar helt nya smakhorisonter. Woken förenar på ett mästerligt sätt österländsk matlagningsfilosofi med en snabb, lätt och fräsch kokkonst. Upp...
Läckra wokrätter hittar man numera över hela världen. Det snabba och skonsamma tillagningssättet garanterar en sund måltid, samtidigt som exotiska kryddor öppnar helt nya smakhorisonter. Woken förenar på ett mästerligt sätt österländsk matlagningsfilosofi med en snabb, lätt och fräsch kokkonst.<br/><br/>Upptäck wokens närapå obegränsade användningsområden och låt dig förtjusas av många härliga grönsaks-, kött-, fisk- och fågelrecept.<br/><br/>Med sitt utförliga avsnitt om varukunskap, en omfattande introduktion och strålande receptfoton erbjuder den här boken såväl nybörjaren som den Asienfrälste mängder av matnyttiga kunskaper - du kommer att lyckas i köket!
-
Title:
Perfekta Pommes
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
För att alla har rätt till perfekta pommes! Perfekta pommes är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och...
Perfekta Pommes Bok
<p><b>För att alla har rätt till perfekta pommes!<br/></b><i>Perfekta pommes</i> är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovärderliga tips och trix till recept på smarriga dipsåser, smaksatta salter och andra spännande toppings. </p><p>Här guidas vi i allt från blötläggning, blanchering och fritering till det viktiga valet av olja och inte minst potatis, som i boken ges utrymme i form av en härligt fyllig potatisskola. Författarnas devis är att perfekta (och klimatsmarta!) pommes inte ska vara någon knölig sak, och det är verkligen något som avspeglas i boken. </p><p><b>Om författarna och Green Fries<br/></b>Simon Karlsson och Fritjof Torstensson är skåningarna bakom den lilla pommesfirman Green Fries. Med ambitionen att förse svenskar med världens godaste, naturligt klimatsmarta pommes, har de sedan några år investerat all vaken tid i att få potatis, olja och salt att gifta sig på bästa sätt. På kort tid har de vuxit från en liten foodtruck till storskalig pommesleverantör i både Sverige och Danmark och vågar nu säga att de hittat det perfekta receptet ett som de gärna delar med sig av. </p><p>Sagt om boken: </p><p>För att alla har rätt till perfekta pommes är en guldgruva för den som vill laga egna pommes. (). De lämnar inget åt slumpen när det gäller att laga riktigt goda pommes och deras kokbok är tydlig och pedagogisk. () Kunskapen delar de frikostigt med sig av. De förklarar på ett fint sätt till exempel vilka potatissorter som ger bäst slutprodukt och hur pommes får krispig yta. Läsaren får också en noggrann beskrivning, i flera steg, av hur välsmakande pommes bör tillagas. Det är inte en enkel väg dit, men den som följer författarnas råd torde ha goda möjligheter att lyckas.<br/>/Lektör Henrik Wiktor, BTJ-häftet nr 11, 2021.</p>
-
Title:
Vildplockat Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljöi Årets Svenska Måltidslitteratur 2023! En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omkring oss, och som utbildar i naturvård och uppmuntrar till återknytning till naturen p&a...
Vildplockat Kokboken Bok
<p><strong>Vinnare i kategorin <em>Mat, klimat och miljö</em>i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023!</strong></p> <blockquote> <p>En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omkring oss, och som utbildar i naturvård och uppmuntrar till återknytning till naturen på köpet.</p> <p>BTJ</p> <p>Genom åren har det kommit ett antal böcker om hur man plockar ätbarheter i skog och mark. Men Vildplockat – kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten är den mest lärorika och omfattande i skaran.</p> <p>Gastronaut<br/><br/></p> </blockquote> <p>Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 250 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du hittar recept på allt från rönnbärskapris och inlagda fläderbär till svampkebab i pitabröd och kallrörd lingondricka. Läs också om hur du tar hand om det du har plockat genom att torka, lägga in och syra för att på så sätt bygga upp ett eget skafferi. Till varje växt finns information om bland annat växtplats och skördetid.</p> <p>Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken – det mesta går att ta vara på!</p> <p><strong>Niki Sjölund</strong> är kocken som sadlade om och valde skogen som arbetsplats. Han har tidigare skrivit <em>Vildplockat </em>och <em>Vildplockad svamp</em>. <strong>Lena Flaten</strong> driver Flammans Skafferi i Storlien och brinner för mathantverk.</p> <p>........................................</p> <blockquote> <p>Med hjälp av ’Vildplockat kokboken’ öppnar sig en spännande matvärld med recept på allt från fusk-skagentoast av sillkremla till myskmadraglass.</p> <p>Allt om Mat</p> <p>en guldklimp när det kommer till vildplockade växter och svampar. Lägg därtill spännande recept att använda allt till.</p> <p>VEGO</p> <p>ständigt aktuell med sitt tema om att ta vara på det som växer runt omkring oss. … Perfekt för dig som gillar att botanisera i naturens eget skafferi!</p> <p>Hemmets Journal</p> <p>Matlagningskunniga Niki Sjölund och Lena Flaten har skrivit en kokbok som visar att det går att skapa både enkla och mer avancerade rätter av ingredienser från naturen året om.</p> <p>Allt om Trädgård</p> </blockquote>
Utvalt - Svenska
Vildplockat Kokboken
Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljöi Årets Svenska Måltidslitteratur 2023! En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omk...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt