Svenska
Mest sålda
-
Title:
Häxans Kokbok - Magisk Mat Från Trädgård Och Natur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Häxans kokbok lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen. Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillreds i läckra rätter och drycker, i medicin och brygder. I den uråldriga magiska traditionen är maten en gåva från Moder J...
Häxans Kokbok - Magisk Mat Från Trädgård Och Natur Bok
<p>I<i> Häxans kokbok</i> lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen. </p><p>Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillreds i läckra rätter och drycker, i medicin och brygder. I den uråldriga magiska traditionen är maten en gåva från Moder Jord, fjärran från viktfixering och stressad matlagning. Här hittar du den förtrollning som maten var laddad med förr, när varje måltid kunde handla om ren överlevnad. Den visar en extra dimension av maten som kan återge tacksamheten över att äta oss mätta och ge oss större andlig tillfredsställelse. </p><p>Årets högtider har alltid firats med särskild mat och dryck, vilket blivit ännu viktigare i moderna tider när vi glömt de bakomliggande religiösa motiven. Många utövar samtidigt gamla magiska matritualer utan att vara medvetna om det: som att blåsa ut ljusen på tårtan, skåla i johannesörtsbrännvin på midsommarafton eller tävla om mandeln i julgröten. Vill du ha mer magi än så runt ätandet? Då kan du läsa om ursprunglig högtidsmat och festceremonier, exempelvis hur du dukar ett middagsbord för de döda. </p><p>Bokens mat är växtbaserad, men animalisk föda förekommer. Liksom i de tidigare Häxan-böckerna illustreras kokboken med vackra bilder. Den kryddas även rikligt med historiska anekdoter, trolldom och folktro från olika landsdelar. Kanske du kan använda den värmländska besvärjelsen för att tända eld i spisen, eller prova småländska recept på att locka fram åtrå. </p><p>Om författaren: </p><p>Hella Nathorst-Böös är författare, fotograf och häxa. Hon berättar om den magiska sfär där läkeväxter brukas för hälsan och där väsen gömmer sig. Hon brinner för läkeväxter, deras historia och hur de kan användas för hälsa, skönhet, mat och magi. Hon har tidigare skrivit tre Häxan-böcker; <i>Häxans trädgård,</i> <i>Häxans handbok</i> och <i>Häxans årstider</i>.</p>
-
Title:
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undan...
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande Bok
<p><b>Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld </b> </p><p>Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. </p><p>Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undangömda region blir inte bara människorna väldigt gamla, de håller sig också friska mycket länge. Vad är deras hemlighet? </p><p><i>Den goda maten</i> bjuder på Cilentos traditionella mat, både det som äts till vardags och det som sparas till fest. Med dessa enkla och aptitretande recept kan alla få uppleva den genuina Medelhavskosten. Komplett med den senaste forskningen som visar hur vi kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. </p><p></p><p><b>Henrik Ennart </b>är vetenskapsjournalist på SvD och har under lång tid skrivit om mat och hälsa. Han har tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt rönt många framgångar med serien Happy food. </p><p><b>Charlotte Fredriksson</b> är yogalärare och hälsoföreläsare med lång erfarenhet av hur hälsa, mat och upplevelser kan skapa främjande livsstilsförändringar.</p>
-
Title:
Lagom Svenskt - Recept Från Norr Till Söder
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Sverige är ett avlångt land och det märks i grytorna! Varje landsända har sina lokala specialiteter. Vilka de är grundar sig förstås i vad man har kunnat odla och vad naturen utanför knuten har erbjudit. Och det som förr var självklart och nödvändigt, att använda det närodlade, har på senare år fåt...
Lagom Svenskt - Recept Från Norr Till Söder Bok
Sverige är ett avlångt land och det märks i grytorna! Varje landsända har sina lokala specialiteter. Vilka de är grundar sig förstås i vad man har kunnat odla och vad naturen utanför knuten har erbjudit. Och det som förr var självklart och nödvändigt, att använda det närodlade, har på senare år fått nytt liv. Följ med på en kulinarisk resa från norr till söder och upptäck allt från vilt, svamp och bär via fisk, skaldjur till ljuvliga grönsaker, frukter och bär. Det finns så mycket att upptäcka på nytt! I den här boken låter Louise Bondebjer de lokala specialiteterna stå i fokus. Hon bjuder på en mängd recept, från norrländska delikatesser som renskav och hjortronsylt till småländsk ostkaka och skånsk gåsamiddag. Recepten är lätta att följa och ackompanjeras av Tine Guth Linses vackra och inspirerande bilder.
-
Title:
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar [Bok / Inbunden]
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar Bok
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar [Bok / Inbunden]
-
Title:
Du Kocken, Finns Recept? - Korta Historier Om Mat Och Dryck
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Pa...
Du Kocken, Finns Recept? - Korta Historier Om Mat Och Dryck Bok
<p><i>Korta historier om mat och dryck</i></p><p><b>Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! </b><br/>Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. </p><p>Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.</p><p>Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.</p><p>Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna.</p>
-
Title:
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Glass på riktigt öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasst...
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter Bok
I <i>Glass på riktigt</i> öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasstillbehör som macarons, strutar, puréer och maränger samt fakta om glassens kemi, tillredning, kylning och frysning, förvaring och mycket mer. <br/><i><br/>Glass på riktigt </i>vänder sig till både amatörer och professionella. En bok för alla glassälskare! Boken är rikt illustrerad av fotografen Charlotte Gawell. <br/><br/>Jan Hedh är en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare. Han har givit ut en mängd böcker bland annat Glasspassion (2008), en succé som översattes till flera språk. Den här boken bygger till delar på den utgåvan, men har reviderats med omfattande kompletteringar samt uppdateringar.
-
Title:
Dantes Italien - 59 Älskade Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Ibland behöver det kanske inte vara krångligare än så här: recepten är enkla, maten blir god, du lagar den till dina nära och kära, ni har det härligt. Här får du både klassiker och nya rätter från det italienska köket. Dante förklarar tydligt och enkelt hur du gör för att få till de där autentiska...
Dantes Italien - 59 Älskade Recept Bok
<p>Ibland behöver det kanske inte vara krångligare än så här: recepten är enkla, maten blir god, du lagar den till dina nära och kära, ni har det härligt. Här får du både klassiker och nya rätter från det italienska köket. Dante förklarar tydligt och enkelt hur du gör för att få till de där autentiska italienska smakerna som ger dig och dina gäster en enkelbiljett till en soldränkt terrass i Feltre. Tänk dig först en burrata med apelsiner och pistagenötter, sen en skaldjurspasta och så fläsklägg med äpple och vitt vin och rostad potatis med rosmarin. Du kanske är extra hungrig? Det finns focaccia också. Sist blir det tiramisù med limoncello och jordgubbar. Du hör ju, det blir succé! Nu drar vi till Italien. </p><p>*</p><p><b>Dante Zia</b> är kock och programledare. <i>Dantes Italien</i> är hans tredje kokbok.</p>
Utvalt - Svenska
Spaniens Sju Kök - ¡ Buen Provecho !
Spaniens sju kök är en färd genom tid och rum i den spanska matkulturen genom regionerna Kastilien, Andalusien, Valencia, Galicien, Katalonien, Baskien och Kanarieöarna. Spanienkännaren Thomas Gustaf...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt