Svenska
Mest sålda
-
Title:
Geografens Testamente - Sverige
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Följ med Holger Nilsson och ingenjören Mortensen på en resa genom Sverige. Holger har ärvt en märklig apparat, en Graaf. Med hjälp av denna ger sig Holger och Mortensen sig ut för att lösa gåtan med Geografens testamente. Till läseboken finns en l...
Geografens Testamente - Sverige Bok
<p style="background: white; margin: 6.0pt 0cm 24.0pt 0cm;"><span style="font-size: 12.5pt; font-family: 'Helvetica',sans-serif; color: #252626;">Följ med Holger Nilsson och ingenjören Mortensen på en resa genom Sverige. Holger har ärvt en märklig apparat, en Graaf. Med hjälp av denna ger sig Holger och Mortensen sig ut för att lösa gåtan med Geografens testamente. </span></p> <p style="background: white; margin: 6.0pt 0cm 0cm 0cm;"><span style="font-size: 12.5pt; font-family: 'Helvetica',sans-serif; color: #252626;">Till läseboken finns en lärarhandledning med spännande uppdrag, kluriga uppgifter och läsförståelsefrågor.</span></p>
-
Title:
Campingliv - Resvägar Och Resmål
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Loggboken Campingliv har under flera år varit en populär och praktisk hjälpreda för alla campare. Nu är det dags för en ny uppdaterad upplaga med en mer detaljerad och användbar layout. Campingliv är en loggbok där du både enkelt och överskådligt kan samla viktig information och erfarenheter från d...
Loggboken Campingliv har under flera år varit en populär och praktisk hjälpreda för alla campare. Nu är det dags för en ny uppdaterad upplaga med en mer detaljerad och användbar layout.<br/><br/>Campingliv är en loggbok där du både enkelt och överskådligt kan samla viktig information och erfarenheter från dina besök på olika campingplatser, ställplatser eller vid fricamping. Passar dig som tältar, har husvagn, husbil eller hyr en stuga.<br/><br/>Här kan du i färdiga mallar lägga in egna noteringar om datum och ort, vem man campade med eller träffade. Uppgifter om resväg, avstånd, kostnader, adresser är bara en del av vad som kan läggas in i loggboken.<br/><br/>Här finns underlag för 50 utfärder med ett helt uppslag för varje resmål. Ett utmärkt kom-ihåg för alla som söker sig ut på olika campingäventyr.
-
Title:
Gåtfulla Hälsingland - En Resehandbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En guide till några av Hälsinglands mest mytomspunna, mystiska och hemsökta besöksmål. En bok av Historier från Hälsingland.
Gåtfulla Hälsingland - En Resehandbok Bok
En guide till några av Hälsinglands mest mytomspunna, mystiska och hemsökta besöksmål. En bok av Historier från Hälsingland.
-
Title:
Stockholms Kaféer - Guide Till De Bästa Fiken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Stockholms kafeer är en guide till Stockholms allra trevligaste kafeer, konditorier och bagerier. Här möter vi både nyöppnade hantverksbagerier och espressobarer men också äldre, klassiska konditorier. Varje stadsdels mest intressanta kafeer presenteras tillsammans med översiktskartor och ett urval...
Stockholms Kaféer - Guide Till De Bästa Fiken Bok
Stockholms kafeer är en guide till Stockholms allra trevligaste kafeer, konditorier och bagerier. Här möter vi både nyöppnade hantverksbagerier och espressobarer men också äldre, klassiska konditorier. Varje stadsdels mest intressanta kafeer presenteras tillsammans med översiktskartor och ett urval av de bästa bakverken. Boken är inte bara en guide som är perfekt att ha med i fickan på lördagspromenaden utan också en hyllning till Stockholms kafekultur.
-
Title:
Rom För Foodisar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Ingen annanstans i världen är pastabergen större, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I Rom för foodisar besöker Peter Loewe sina stamställen, som Trattoria Monti som sedan decennier drivs avsamma familj. Mamma Franca Marziani håller ställningarna i köket, och sönerna Enrico oc...
Rom För Foodisar Bok
<p>Ingen annanstans i världen är pastabergen större, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I <em>Rom för foodisar</em> besöker Peter Loewe sina stamställen, som Trattoria Monti som sedan decennier drivs avsamma familj. Mamma Franca Marziani håller ställningarna i köket, och sönerna Enrico och Daniele serverar allt från rulader på svärdfsk och carpaccio på ankbröst till beroendeframkallande lättfrusen glass med mandelbiskvier och chokladsås.</p><br/><p>Utöver alla stamställen har Peter hittat nya restauranger och sökt sig längst ut i Roms yttersta periferier, till de mest karaktäristiska ställena där de romerska mattraditionerna och familjerecepten fortfarandelever kvar och där priserna är låga.</p><br/><p>Idag behövs en krogguide till Rom mer än någonsin. Särskilt i centrum, där turistfällorna har blivit många i takt med att Roms besökare har blivit fler. I boken får du tips på över hundra olika trattorior, restauranger, pizzerior, barer, kaféer, gelaterior och matbutiker. Du kan också läsa om det pågående pizzakriget i Rom, varför italienare inte är fetare och vad som kan dölja sig i en äkta</p><br/><p> <strong>Peter Loewe</strong> är journalist och korrespondent för Dagens Nyheter och har bott i Rom i över 30 år. Mat och vin är två av Peters specialintressen och han medverkar regelbundet i bland annat Gourmet och Allt om Vin.</p>
-
Title:
Tokyo För Foodisar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten sm...
Tokyo För Foodisar Bok
<p>Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.</p><br/><p>Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.</p><br/><p>Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.</p><br/><p>Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.</p><br/><p> <strong>Jonas Cramby</strong> är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: <em>Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! </em>och <em>Japansk grillning. </em>Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.</p>
-
Title:
Köpenhamn För Foodisar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Resor & Geografi
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en personsom tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunnigaförfattare beskriver olika s...
Köpenhamn För Foodisar Bok
<blockquote> <p>Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en personsom tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunnigaförfattare beskriver olika städers matkultur.</p> <p><em>Erika Storme Martinger,BTJ-häftet nr 21, 2018</em></p> </blockquote> <p>"Jag har aldrig ångrat mig så mycket som efter att jag flyttade från Köpenhamn.Jag längtade till vinhandlaren under Knippelsbro där man alltid, oavsett tid på dygnet, stör i lunchen varpå man vinkas in i köket där man får smaka grumliga viner som ännu inte kommit upp på hyllan.</p> <p>Jag längtade till den märkvärdiga kiosken på Sønder Boulevard som säljer cigg, mjölk, tidningar – och obskyra suröler som aldrig skulle tillåtas komma i närheten av Systembolagets hyllor.</p> <p>Och så fantiserade jag om Noma-kockarnas nya krogar, om slaktartanten Hanne som varje morgon tillreder alla pålägg från grunden och skyfflar upp mackor på brickor i fönstret och om den nya skolans smørrebrødsbarer som serverar lambic-öl och oxiderade Sebastian Riffault-viner till hønsesalaten. Det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka.</p> <p>Det här är en guide till mina favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett."</p> <p><strong>Erik Eje Almqvist</strong>är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.</p>
Utvalt - Svenska
Haja! Sveriges Landskap
I den här boken finns 25 artiklar om landskapen i Sverige. Varje artikel består av lättläst text, intresseväckande och tydliga bilder samt en tabell med snabba fakta. Artiklarna i boken kommer från H...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt