Svenska
Mest sålda
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Obekräftad leveranstid
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotografer...
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotograferna Gösta Fries och Mattias Fredriksson). Om det inte vore för att vi satt mitt i Åre och skrev dessa rader skulle vi omedelbart åka hit och äta oss igenom byn, igen och igen och igen. ÅRE - MAT, DRYCK OCH SKIDÅKNING AV PATRIK LEJE, ISBN: 9789185701551 "<br/><br/> Skidåkningen på den 1420 meter höga Åre-skutan saknar motstycke i Sverige. Men Åre är så mycket mer än skidåkning. Sveriges största skidort har ett unikt utbud av riktigt bra restauranger i såväl byn som backen och ett pulserande nöjesliv som i sina bästa stunder hör till det roligaste i skidvärlden. Dessutom finns det många duktiga lokala producenter av mat, dryck och delikatesser i dessa vackra fjälltrakter.<br/><br/>Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i skidsverige efter 15 år som chefredaktör på Åka skidor. Han brinner för skidåkning och har publicerat böckerna "Skidglädje" och "Världens bästa skidåkning".<br/><br/>Åremat, dryck och skidåkning är en krogguide och kokbok för skidåkare. Med förföriska skidbilder och inspirerande recept är boken en unik källa till fantastiska matupplevelser, goda drycker och genuin skidglädje.
-
Title:
Ål En Urgammal Matkultur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Osäker leveranstid
-
Description:
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt ri...
Ål En Urgammal Matkultur Bok
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt rika näringsinnehåll av nyttigt fett, Omega 3, D-vitaminer och proteiner. Och så är det ju så himla gott, i alla former! Vattenkraftsturbinerna runt om i Sverige hotar att utrota ålen för gott, liksom de många miljögifterna, predatorerna säl och skarv och det oreglerade glasålsfisket i Medelhavet. En liten, hårt reglerad rest av ålafisket finns kvar, bland annat längs den mäktiga Ålakusten från Åhus till Stenshuvud. Tack och lov finns det ännu några ålafiskare kvar som kan hantverket bakom att fiska ål och föra traditionen vidare. I den här boken har Maria Blombärg, legendarisk ålakäring med många ålagillen bakom sig, samlat en mängd recept som hon utvecklat. Alla recept har kärleken till ålen som sin viktigaste ingrediens. Läs, njut och testa själv!
-
Title:
Ost - Hantverket Och Recepten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En hyllning till ett kulturarv och ett älskat livsmedel.Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden. Med boken Ost: Hantverket och recepten kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidsk...
Ost - Hantverket Och Recepten Bok
<p><b>En hyllning till ett kulturarv och ett älskat livsmedel.</b></p><p>Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden. </p><p>Med boken<i> Ost: Hantverket och recepten</i> kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidskrävande eller dyrt att göra egen ost hemma. Här finns runt fyrtiotalet recept på alltifrån enkla ostar som du svänger ihop på kort tid till lokala specialiteter. Lär dig göra såväl ricottaost, mozzarella och färskost som klassiker som vitost, sötost och kaffeost. Boken går grundligt igenom hur du steg för steg går till väga i ditt vanliga kök, utan dyra specialredskap. Dessutom hittar du recept på goda tillbehör som sylt, marmelad, kex och bröd. </p><p>För Liselotte Jarnerup började intresset för att göra egen ost när hon besökte en granne som skulle tillverka ost inför en hembygdsauktion. Besöket blev startskottet på ett passionerat intresse och när hon väl fått upp ögonen för osttillverkning inleddes en gastronomisk resa genom landet där hon träffat andra som brinner för mathantverk i allmänhet och osttillverkning i synnerhet.</p><p>LISELOTTE JARNERUP har ett förflutet som hembygdskonsulent, keramiker och turistansvarig i Kalmar län. Hon har ett stort intresse för kulturarvsfrågor och har tidigare skrivit böckerna <i>Snickarglädje och blomdof</i>t (2007) samt <i>Fönster och dörrar på äldre hus</i> (2011). </p><p>Foto: Lina Eidenberg Adamo</p><p>Form: Annika Lyth</p>
-
Title:
Curry - Guide Till Världens Godaste
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning. Curry innehåller ett 50-tal r...
Curry - Guide Till Världens Godaste Bok
<p>Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.</p> <p>Curry innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascination för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.</p> <p>Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga supergoda curryrätter. Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och deras förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.</p> <p>Jimmy Guo arbetar som kock och matkreatör och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi – en guide med recept. Med nördig nyfikenhet och passion för matkulturers ursprung strävar han som författare efter att avmystifiera och göra det komplicerade enkelt att förstå. Utan att skippa de betydelsefulla nyanser och detaljer som gör all skillnad i resultatet.</p>
-
Title:
Tekniker, Tips & Genvägar - 50 Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Tareq Taylor är en av Sveriges skickligaste kockar och det är en fröjd att se honom arbeta i ett kök. Med det rätta handlaget och en djup känsla för smaker får han det att se så enkelt ut. Här kombinerar han 50 riktigt smarriga recept med tekniker som gör dig till en vassare hemmakock. Ta del av Ta...
Tekniker, Tips & Genvägar - 50 Recept Bok
<p>Tareq Taylor är en av Sveriges skickligaste kockar och det är en fröjd att se honom arbeta i ett kök. Med det rätta handlaget och en djup känsla för smaker får han det att se så enkelt ut. Här kombinerar han 50 riktigt smarriga recept med tekniker som gör dig till en vassare hemmakock. Ta del av Tareqs egna knep för att sätta smakerna och enkla handgrepp som gör det ännu roligare att laga mat. Hur ser du att köttet är klart när du tillagar en perfekt biff med bea? Och kan man rädda en skuren sås? Finns det en hemlig genväg förbi det konstanta rörandet av svamprisotton? Hur lyckas du med flammorna när du ska servera flamberade äpplen med glass? Med bokens tips kan du plocka russinen ur en kaka som är bakad av en av våra mest omtyckta kockar.</p>
-
Title:
Ciderboken - Tillverka Cider Hemma
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Då var det dags för den tredje och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Nu med ytterligare 16 sidor där det bland annat tillkommit ett kapitel om svenska äpplen och ett Pét nat-recept. Likt de tidigare utgåvorna finner du instruktioner hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ...
Ciderboken - Tillverka Cider Hemma Bok
<p>Då var det dags för den tredje och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Nu med ytterligare 16 sidor där det bland annat tillkommit ett kapitel om svenska äpplen och ett Pét nat-recept. Likt de tidigare utgåvorna finner du instruktioner hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ditt eget kök eller ute i trädgården och samtidigt ta vara på dina äpplen. Men du behöver inte ha egna äppelträd för att göra cider. Det går även bra att köpa färdig must från många av musterierna i Sverige och en lista på dessa hittar du givetvis i boken. Dessutom har vi plockat med ett gäng recept på bland annat cyser, torrhumlad cider, iscider och graf för att väcka inspiration och sätta igång den kreativa ådran.</p><p>Lycka till, cidermakare! </p><p>Om författarna</p><p>Peter M. Eronson är bosatt i Ingelstad och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 350 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit över 20 böcker om öl, cider, mjöd och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma, Klona öl och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). Han är även certifierad öldomare. Tillsammans har hans böcker sålt över 125 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida <a href="http://www.eronson.com">www.eronson.com</a> </p><p>Magnus Vasilis är bosatt i Göteborg och har jobbat som bryggare. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är också certifierad öldomare. Under hans 15 år långa karriär som bryggare har han tagit över 20 medaljer i diverse hembryggartävlingar inom öl. Han har även tagit medaljer med cider, bland annat guld på SM. Han har tidigare skrivit de prisbelönta böckerna Brygga stiltypisk öl och Mjödboken tillsammans med Peter M. Eronson. </p>
Utvalt - Svenska
Allt Gott - 150 Utvalda Rätter Från Ett Halvt Sekel I Köket
I den här personliga kokboken har Jens Linder plockat russinen ur kakan och valt ut de allra bästa recepten från sina 50 år i köket. Från munsbitar till stekar, via soppor och sallader till desserter...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt