Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt...
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa Bok
<p>Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. </p><p>Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!</p><p>Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! </p><p>Om Författaren:</p><p>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga. </p>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brä...
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott Bok
<p>För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. </p><p>Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brädden med det som är hennes signum enkla, snabba och gudomligt goda recept på festliga smårätter och extra goda tilltugg. Ett kapitel bjuder på smarriga dippsåser, röror och snacks med extra guldkant, och ett kapitel ägnas helt åt drinkar och aperitifs. De magiskt goda desserterna finns såklart också med. </p><p>Catarina delar dessutom med sig av sina bästa råd och välbevarade små hemligheter kring festplanering, mingel och idéer kring förberedelser och hennes specialitet eleganta upplägg. Du får också lära dig hur du friterar smart och säkert för det är inte så svårt som man kan tro. </p><p>Recepten, som du får tips på hur du kan mixa och matcha på bästa sätt, är enkla och snabba att tillaga och här kan du välja mellan både kalla och varma varianter på kött, fisk och skaldjur samt vegetariska alternativ. </p><p><b>Catarina König</b> har, sedan vinsten av tv-succéerna Sveriges mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020, ägnat sitt liv åt mat. Via Instagram och den mycket uppskattade bloggen på Elle mat och vin inspirerar hon dagligen sina läsare och trogna följare med nya smarriga recept och sina egna snygga matfoton.</p>
-
Title:
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Potatis är lättlagad, billig och mycket välsmakande mat. Den enkla rotsaken infördes i Europa under 1500-talet, men började odlas först på 1720-talet i Sverige och blev så småningom omtyckt. I många länder är potatisen det mest använda och populära livsmedlet med en smak som passar alla. Eftersom m...
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar Bok
Potatis är lättlagad, billig och mycket välsmakande mat. Den enkla rotsaken infördes i Europa under 1500-talet, men började odlas först på 1720-talet i Sverige och blev så småningom omtyckt. I många länder är potatisen det mest använda och populära livsmedlet med en smak som passar alla.<br/><br/>Eftersom man kan tillreda potatis på oändligt många sätt har den blivit en uppskattad ingrediens i olika nationalrätter och ingår i flera länders kulinariska arv. Men den är ändå mycket mer än en trist vardagsrotsak. Boken berättar om knölens historia, från ursprunget i Peru, där den var ett nödvändigt inslag i inkaindianernas matkultur, till de kungliga hoven i Europa, där den tidigt blev ett nytt inslag i mathållningen och sedan spreds till de fattiga.<br/><br/>Boken inleds med en presentation av de viktigaste potatissorterna. Sedan följer mer än 100 tydliga och rikt illustrerade recept från hela världen på soppor, sallader och andra potatisrätter, till exempel grillade, stekta, kokta eller ugnsbakade. Du kan även använda potatis i efterrätter; prova att laga potatisvåfflorna som får det att vattnas i munnen eller den söta potatissufflén! Härlig inspiration får du av mästerkockarna som tipsar om sina bästa potatisrecept.
-
Title:
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vad kan man göra med en korv? Massor! Följ med matkreatören Frederik Zäll på en resa genom olika korvrätter som är lika enkla att tillaga som de är delikata och överraskande. Bilderna i boken får det att vattnas i munnen på både gammal och ung. Detta säger Frederik själv om boken: Vad är en ruskigt...
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest Bok
<p>Vad kan man göra med en korv? Massor! Följ med matkreatören Frederik Zäll på en resa genom olika korvrätter som är lika enkla att tillaga som de är delikata och överraskande. Bilderna i boken får det att vattnas i munnen på både gammal och ung. </p><p>Detta säger Frederik själv om boken: Vad är en ruskigt god korvrätt för mig? Vad är det för en invånare i Chicago, New York eller Frankfurt? Vad är det för en smålänning eller en skåning? Jag har samlat en rejäl mängd väldigt goda, spännande, intressanta och inspirerande recept där jag rör mig i kategorierna Korv med bröd, Korv till vardags, Korv i gryta & Korv till fest. </p><p>Jag har länge velat skriva en bok om allt det delikata man kan laga med korv. Nja, kanske inte allt, eftersom möjligheterna är oändliga, men ni fattar vad jag menar. Jag har länge velat skriva just den här boken, fylld med läckra recept för både vardag och fest. </p><p>OM FÖRFATTAREN</p><p>Frederik har skrivit över tjugo kokböcker och har även skrivit barnbokstrilogin Drakarnas Land som släpps i ny utgåva inom kort. Utöver författandet har Frederik Zäll varit kock på TV4 Nyhetsmorgon, programledare för SVT s Överraskningen, Gitarrist och pianist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999 och rönt framgångar i många hörn av världen. Han driver även matbloggen Lyx[1]lagat.se, har tidigare drivit Svinninge Ölkompani och varit krögare på restaurang Zäll s Smokehouse. Idag arbetar Frederik som creative director och designar kockknivar och köksprodukter. </p>
-
Title:
Eat Sweden Skåne 2017
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Mellan de här pärmarna kan du läsa om tolv av Skånes mest spännande krogar 2017. Varje restaurang bjuder på en varmrätt när du tar med en vän. Innehavaren ska uppvisa boken vid restaurangbesöket, se vidare användarvillkor i slutet av boken. Denna upplaga EATSweden och dess erbjudanden gäller 1 nove...
Eat Sweden Skåne 2017 Bok
Mellan de här pärmarna kan du läsa om tolv av Skånes mest spännande krogar 2017.<br/>Varje restaurang bjuder på en varmrätt när du tar med en vän. <br/>Innehavaren ska uppvisa boken vid restaurangbesöket, se vidare användarvillkor i slutet av boken.<br/>Denna upplaga EATSweden och dess erbjudanden gäller 1 november 2016 - 31 december 2017.
Utvalt - Svenska
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest
Vad kan man göra med en korv? Massor! Följ med matkreatören Frederik Zäll på en resa genom olika korvrätter som är lika enkla att tillaga som de är delikata och överraskande. Bilderna i boken får det...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt