Svenska
Mest sålda
-
Title:
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks...
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat Bok
<p>"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks och citronpasta med räkor, men också Almas klassiska snacks - allt från friterade getostbollar till churros med tryffelmajo. Här finns även plats för bröd och enkla desserter som vispad brie med hjortronsylt och pavlova med apelsin. "Food to share" är fylld av goda, enkla recept som tilltalar både barn och vuxna. Bokens form genomsyras av en Medelhavskänsla, förverkligad i samarbete med fotografen Ulrika Pousette och formgivaren Pernilla Qvist.</p>
-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/>I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/>Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/>Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/>Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/>Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
-
Title:
Fisk & Skaldjur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän." Femina Fisk & skaldjur innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter h...
Fisk & Skaldjur Bok
<p> <strong>Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p> <br/> <p> <strong> <em>"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."<br/></em> </strong>Femina</p> <br/> <p> <strong> <em>Fisk &amp; skaldjur</em> </strong>innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja. </p> <br/> <p>Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.</p> <br/> <p> <strong>Tommy Myllymäki</strong> är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser </em>och <em>Grönsaker - tillbehör &amp; garnityr</em>.</p> <br/> <br/> <p>"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."<br/><em>Gourmet</em></p> <br/> <p>"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."<em><br/>Veckans Affärer</em></p> <br/> <p>"<em>Fisk &amp; skaldjur</em> innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."<br/><em>Voyage</em></p> <br/> <p>"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."<br/><em>Aftonbladet Söndag</em></p> <br/> <p>"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."<br/><em>Allt om Vin</em></p> <p>Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.</p> <em>Femina</em>
-
Title:
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv kokboken! Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt fr...
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv Bok
<p>Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken</i>! </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv </i>är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv. </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör </i>är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv. </p><p>Birgitta delar i förordet till boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. </p><p>Ur innehållet: Förord av Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare </p><p>Birgittas väg till ett friskare liv Naturligt läkande med hjälp av naturen </p><p>Grönskande kalla smårätter </p><p>Heta tillbehör från grill, ugn och spis </p><p>Salta och söta bakverk till utflykt, kafferep och Afternoon Tea</p><p>Njutbart i glas, flaska och burk </p><p>OM FÖRFATTAREN: </p><p>Intresset att ta vara på naturens godsaker gav inspiration till den välbesökta bloggen Birgitta Höglunds matoch till de sex kokböcker som kommit ut på svenska, varav tre även är översatta till engelska. Hennes senaste bok, <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken,</i> skriven tillsammans med bönpionjärerna Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt, utsågs till Best in the World i kategorin Specialkokbok på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina 2019.</p><p>I den här kokboken har Birgitta förenat sitt stora intresse för mat, natur och fotografering och hon tar här medläsaren till sina smultronställen i hemtrakterna i Jämtland och Härjedalen.</p>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>
-
Title:
Dejlig - Att Samlas Kring Mat Från Morgon Till Kväll
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Att samlas kring mat är bland det vackraste jag vet, att kunna glädjas åt sällskapet och det man äter. Det fina när man lagar mat och äter tillsammans är att det gör något med en, man mår bättre på alla plan. En middag kan leda till otroliga samtal, skratt blandat med gråt. Ja, du vet när man aldri...
Dejlig - Att Samlas Kring Mat Från Morgon Till Kväll Bok
<p><i>Att samlas kring mat är bland det vackraste jag vet, att kunna glädjas åt sällskapet och det man äter. Det fina när man lagar mat och äter tillsammans är att det gör något med en, man mår bättre på alla plan. En middag kan leda till otroliga samtal, skratt blandat med gråt. Ja, du vet när man aldrig vill att kvällen ska ta slut. Men det är precis lika fint att duka upp en ensamlunch till sig själv och piffa till det lite extra. Använda de där glasen man sällan har framme, ta sin finaste servett, sätta på sin absoluta favoritlåt och låta stunden bli ens egen, oavsett rum och tid.</i> </p><p>Mat ska vara god och gjord med kärlek. Finns det något bättre än att samla vänner och familj för att äta tillsammans? För <b>Rebecca Hübbe </b>handlar det om att just samlas kring mat. I <i>Dejlig</i> bjuds du på ett sextiotal favoritrecept indelade efter tillfälle. Allt från gott att tugga på, smårätter att dela, större maträtter till sött och syrligt samt drinkar och annan dryck. Dessutom får du tips på hur du grejar den perfekta hemmabaren, hur du lyckas med det dukade bordet och vad man alltid ska ha hemma i skafferiet vid oväntat besök.</p><p>Den är en källa för inspiration, matglädje och en guide till att samlas kring mat. Ja, en trygg famn att falla till när inspirationen tryter. Här blandas högt och lågt. Släng ihop olika mindre rätter så som brie brûlée, frasig tomatgalette samt hallon- och jordgubbscrostinis med pistagekräm till en fullskalig middag, snacksa på marinerade oliver och skaka ihop en Lemon Meringue Pie-drink eller varför inte laga den perfekta ndujapastan till din kärlek?</p><p><i>Dejlig</i> handlar om maten Rebecca själv älskar, att äta den och låta den ta plats tillsammans med människor som man håller kära. Om kärleken till råvarorna och processen, att låta allting få ta sin tid. Det är något hon håller hårt vid. Kokboken är en hyllning till dem som satte grunden för hur mat ska smaka, skapas och ätas. Lägg allt annat åt sidan och låt dig förföras av maten. Mat är en kärlekshandling! </p><p><b>Rebecca Hübbe</b> driver matkontot @dejligfood på Instagram och inspirerar dagligen tiotusentals personer med recept på mat och dryck som passar från tidig morgon till sen kväll. Här blandas otroliga bakverk, ljuvliga smårätter och spännande drinkar. </p>
Utvalt - Svenska
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på me...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt