Svenska
Mest sålda
-
Title:
Ät Som En Rockstjärna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Anders har samlat över 50 favoritrecept som i princip vem som helst kan laga. Rejäl svensk husmansk...
Ät Som En Rockstjärna Bok
<B>Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop</B><br/><br/>Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Anders har samlat över 50 favoritrecept som i princip vem som helst kan laga. Rejäl svensk husmanskost, grillat kött, grytor, texmex, klassiska sallader, fågel, fisk och mitt emellan.<br/><br/>Våren 2017 gjorde Anders Tengner en resa till den amerikanska västkusten för att laga mat med bland annat Alice Cooper och Kiss-trummisen Eric Singer. Resan resulterade i den här boken samt radioprogrammet Rockmat som gick i P4 under sommaren 2017.<br/><br/>I <I>Ät som en rockstjärna</I> hittar du också några av Anders allra bästa rockbilder från 1980- och 90-talet, samt en restaurangguide över Hollywood och New York med adresser till ställena där rockstjärnorna äter sin middag.<br/><br/><B>Slog inte rockstjärnedrömmen in? Nu kan du i alla fall äta som en rockstjärna!</B>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man h...
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
-
Title:
Budgetbra! - Recept För Hälsan Och Plånboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Du kan laga hälsosam mat utan att det kostar skjortan! I tider när maten är dyrare än någonsin kan det kännas svårt att prioritera hälsan - men det går att hitta smarta genvägar. Populära dietisten Karoline Pettersson hjälper dig att ta hand om ditt och familjens mående med enklare medel och utan a...
Budgetbra! - Recept För Hälsan Och Plånboken Bok
<p>Du kan laga hälsosam mat utan att det kostar skjortan! I tider när maten är dyrare än någonsin kan det kännas svårt att prioritera hälsan - men det går att hitta smarta genvägar. Populära dietisten Karoline Pettersson hjälper dig att ta hand om ditt och familjens mående med enklare medel och utan att behöva vara extrem. Här finns cirka 50 recept med mycket näring per krona. Lättlagade, funktionella recept med bra smak. Karoline delar också frikostigt med sig av kunskap, erfarenhet och smarta tips för tuffare tider. Helt enkelt en bok fylld av plånboksvänlig mat som håller dig pigg och frisk.</p>
-
Title:
Vi Bakar Och Lagar Mat - Recept Som Alla Kan Klara
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man ...
Vi Bakar Och Lagar Mat - Recept Som Alla Kan Klara Bok
<p>Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man gör för att kunna baka och laga mat hur lätt som helst. Följer man bara instruktionerna kan man sedan enkelt göra sitt eget mellanmål och kanske till och med bjuda på middag!Bland recepten finns förstås frallor, bullar, kakor och chokladbollar men även pizza, äppelpaj och muffins. Maträtterna är allt från kokt ägg och smörgåsar i våffeljärn till köttfärsbiffar, fiskgratin och pannkaka.För idé och recept svarar Bisse Grenert, för teckningar och formgivning Marianne Lilliér.</p>
-
Title:
Airfryer - Grundbok Med Nya Och Klassiska Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Krispigt, saftigt, gott, hälsosamt och enkelt! Skandinaviens airfryerdrottning visar vägen. Med den här airfryer-kokboken får du massor av nya och klassiska recept, tillsammans med de bästa tipsen på hur du får maten både krispig och saftig. Att använda en airfryer är det bästa du kan göra för att ...
Airfryer - Grundbok Med Nya Och Klassiska Recept Bok
<p><b>Krispigt, saftigt, gott, hälsosamt och enkelt! Skandinaviens airfryerdrottning visar vägen. </b> </p><p>Med den här airfryer-kokboken får du massor av nya och klassiska recept, tillsammans med de bästa tipsen på hur du får maten både krispig och saftig. Att använda en airfryer är det bästa du kan göra för att spara tid i vardagen. Med hjälp av kraftigt cirkulerande varmluft gör airfryern att maten tillagas snabbare samtidigt som du behöver mindre fett i matlagningen.</p><p>Boken innehåller över hundra recept på allt från snacks, frysmat och förrätter till grönsaker, kött och fisk. Här finns även tips på inställningar, tider och en konverteringstabell från ugn till airfryer. Britt Andersen är Skandinaviens okrönta airfryerdrottning. Här samlar hon sina bästa knep och rätter, vilket gör detta till den definitiva guiden för alla som vill börja använda en airfryer.</p><p><b>Röster om boken: </b></p><p><i>"Airfryer är en kokbok med en imponerande samling recept, men också en hyllning till denna hushållsapparat. De över 100 enkla och välformulerade recepten är indelade i fyra huvudgrupper, inklusive smårätter, huvudrätter och efterrätter. Betyg 4/5. Mycket bra." Bibliotekstjänst</i></p>
-
Title:
American Fast Food - Snabbmat I Lugn Och Ro
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie ...
American Fast Food - Snabbmat I Lugn Och Ro Bok
"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom finns tips på vad man dricker till varje rätt och vilken musik man kan lyssna till. Till rätterna har Zäll hämtat inspiration från tv-serier och filmer men också från familjesemestrar och turnéer med bandet Eskobar"<br/>BTJ häfte nr 4, 2016, Arvid Höglund<br/><br/>För en tid sen satt jag på en riktigt klassik amerikansk "dinner" och kikade på matsedeln. Det mesta skulle troligtvis smaka sådär, trots att alla rätter kunde bli lyxmåltider om de tillagades med fina råvaror, stor kärlek och gott om tid. Det var så idén till den här boken föddes.<br/><br/>Hur har jag då tänkt? Jo, jag har tagit fram ultimata recept på typiska snabbmatsrätter, garanterat tillagde utan minsta stress eller hets, en sorts fastfood "low´n´slow".<br/><br/>Lyxlagat American fastfood - snabbmat i lung och ro innehåller mat av olika ursprung som serveras på i stort sett alla amerikanska diners, BBQ-pits och snabbmatskedjor-klassiker som Sloppy joe´s, Beef steak sandwich, Quesadillas, American pan pizza, Mac´n Chesse, Coke float, Milkshakes....och mycket, mycket annat. Exempelvis ska du inte köpa färdig kryddblandning om du tvunget måste servera tacos till fredagsmyset, gör min Mexican beef taco istället. Den smakar gudomligt!<br/><br/>Hoppas boken inspirerar till finfina måltider och får alla läsare att se på så kallad snabbmat med andra ögon.<br/>Fastfood som den borde smaka, helt enkelt!<br/><br/>Om författaren<br/>Frederik Zäll bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal kokböcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen".
Utvalt - Svenska
Drink!
Det här är boken för dig som vill imponera på din omgivning och dig själv med goda drycker som ser mycket svårare ut än de är. Här hittar du uppiffade frukostdrycker, lyxiga mocktails till lunchen oc...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt