Svenska
Mest sålda
-
Title:
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Osäker leveranstid
-
Description:
Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehål...
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9 Bok
<h3 id="inspirera-och-stötta-eleverna-i-hem--och-konsumentkunskap">Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap</h3> <p>Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehåller ett stort antal uppgifter som kan genomföras både enskilt och i grupp.</p> <p>Förutom att befästa faktakunskaper ger många fördjupande uppgifter eleverna möjlighet att reflektera över ämnets innehåll och över sina egna handlingar och erfarenheter. Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tillsammans med det digitala läromedlet och lärarhandledningen ett unikt läromedel på marknaden.</p>
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Obekräftad leveranstid
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotografer...
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotograferna Gösta Fries och Mattias Fredriksson). Om det inte vore för att vi satt mitt i Åre och skrev dessa rader skulle vi omedelbart åka hit och äta oss igenom byn, igen och igen och igen. ÅRE - MAT, DRYCK OCH SKIDÅKNING AV PATRIK LEJE, ISBN: 9789185701551 "<br/><br/> Skidåkningen på den 1420 meter höga Åre-skutan saknar motstycke i Sverige. Men Åre är så mycket mer än skidåkning. Sveriges största skidort har ett unikt utbud av riktigt bra restauranger i såväl byn som backen och ett pulserande nöjesliv som i sina bästa stunder hör till det roligaste i skidvärlden. Dessutom finns det många duktiga lokala producenter av mat, dryck och delikatesser i dessa vackra fjälltrakter.<br/><br/>Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i skidsverige efter 15 år som chefredaktör på Åka skidor. Han brinner för skidåkning och har publicerat böckerna "Skidglädje" och "Världens bästa skidåkning".<br/><br/>Åremat, dryck och skidåkning är en krogguide och kokbok för skidåkare. Med förföriska skidbilder och inspirerande recept är boken en unik källa till fantastiska matupplevelser, goda drycker och genuin skidglädje.
-
Title:
Ål En Urgammal Matkultur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Osäker leveranstid
-
Description:
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt ri...
Ål En Urgammal Matkultur Bok
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt rika näringsinnehåll av nyttigt fett, Omega 3, D-vitaminer och proteiner. Och så är det ju så himla gott, i alla former! Vattenkraftsturbinerna runt om i Sverige hotar att utrota ålen för gott, liksom de många miljögifterna, predatorerna säl och skarv och det oreglerade glasålsfisket i Medelhavet. En liten, hårt reglerad rest av ålafisket finns kvar, bland annat längs den mäktiga Ålakusten från Åhus till Stenshuvud. Tack och lov finns det ännu några ålafiskare kvar som kan hantverket bakom att fiska ål och föra traditionen vidare. I den här boken har Maria Blombärg, legendarisk ålakäring med många ålagillen bakom sig, samlat en mängd recept som hon utvecklat. Alla recept har kärleken till ålen som sin viktigaste ingrediens. Läs, njut och testa själv!
-
Title:
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! Svensk whisky är den f...
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare Bok
<p>Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! </p><p><i>Svensk whisky</i> är den första heltäckande boken om svensk whisky och beskriver allt spännande som hänt, destilleri för destilleri, från Skeppets, via Grythyttan till Mackmyra och dagens spännande nytänkare. Vilka värden står vi för? Hur ser egentligen den svenska whiskystilen ut? Vad driver branschen framåt? </p><p><b>Henrik Aflodal</b> (huvudförfattare) är journalist och whiskyexpert. Han är bland annat författare till Aflodals Whisky World och Whisky: Japan och driver sajten The Spirits News. <b>Hans-Olov Öberg</b> (redaktör & fotograf) är prisbelönt, bästsäljande cocktailboksförfattare och -fotograf. Han driver även förlaget Spritz Lit som specialiserar sig på idédrivna böcker om mat och dryck.</p>
-
Title:
Ost - Hantverket Och Recepten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En hyllning till ett kulturarv och ett älskat livsmedel.Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden. Med boken Ost: Hantverket och recepten kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidsk...
Ost - Hantverket Och Recepten Bok
<p><b>En hyllning till ett kulturarv och ett älskat livsmedel.</b></p><p>Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden. </p><p>Med boken<i> Ost: Hantverket och recepten</i> kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidskrävande eller dyrt att göra egen ost hemma. Här finns runt fyrtiotalet recept på alltifrån enkla ostar som du svänger ihop på kort tid till lokala specialiteter. Lär dig göra såväl ricottaost, mozzarella och färskost som klassiker som vitost, sötost och kaffeost. Boken går grundligt igenom hur du steg för steg går till väga i ditt vanliga kök, utan dyra specialredskap. Dessutom hittar du recept på goda tillbehör som sylt, marmelad, kex och bröd. </p><p>För Liselotte Jarnerup började intresset för att göra egen ost när hon besökte en granne som skulle tillverka ost inför en hembygdsauktion. Besöket blev startskottet på ett passionerat intresse och när hon väl fått upp ögonen för osttillverkning inleddes en gastronomisk resa genom landet där hon träffat andra som brinner för mathantverk i allmänhet och osttillverkning i synnerhet.</p><p>LISELOTTE JARNERUP har ett förflutet som hembygdskonsulent, keramiker och turistansvarig i Kalmar län. Hon har ett stort intresse för kulturarvsfrågor och har tidigare skrivit böckerna <i>Snickarglädje och blomdof</i>t (2007) samt <i>Fönster och dörrar på äldre hus</i> (2011). </p><p>Foto: Lina Eidenberg Adamo</p><p>Form: Annika Lyth</p>
-
Title:
Curry - Guide Till Världens Godaste
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning. Curry innehåller ett 50-tal r...
Curry - Guide Till Världens Godaste Bok
<p>Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.</p> <p>Curry innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascination för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.</p> <p>Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga supergoda curryrätter. Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och deras förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.</p> <p>Jimmy Guo arbetar som kock och matkreatör och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi – en guide med recept. Med nördig nyfikenhet och passion för matkulturers ursprung strävar han som författare efter att avmystifiera och göra det komplicerade enkelt att förstå. Utan att skippa de betydelsefulla nyanser och detaljer som gör all skillnad i resultatet.</p>
Utvalt - Svenska
Allt Gott - 150 Utvalda Rätter Från Ett Halvt Sekel I Köket
I den här personliga kokboken har Jens Linder plockat russinen ur kakan och valt ut de allra bästa recepten från sina 50 år i köket. Från munsbitar till stekar, via soppor och sallader till desserter...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt