Svenska
Mest sålda
-
Title:
Köksalmanack 2025
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från gru...
Köksalmanack 2025 Bok
<p>Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från grunden och smarriga hamburgare. Även somriga bakverk i långpanna samt sötsaker och drinkar som förgyller julen. Dessutom inspirerande krönikor, artiklar och gott om plats för egna anteckningar!</p>
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Japansk Comfort Food - 60 Recept För Hemmamatlagning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok ”Det som imponerar mest iJapansk comfort foodär de genuina japanska recepten som kan tillagas med lättåtkomliga svenska ingredienser kombinerade med japanska smakförstärkare. … Detta är en fantastisk och ...
Japansk Comfort Food - 60 Recept För Hemmamatlagning Bok
<p><strong>Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok</strong></p> <p>”Det som imponerar mest i<em>Japansk comfort food</em>är de genuina japanska recepten som kan tillagas med lättåtkomliga svenska ingredienser kombinerade med japanska smakförstärkare. … Detta är en fantastisk och glädjande introduktion till det japanska köket och jag är djupt imponerad.” Betyg 5 av 5<em><br/><strong>BTJ</strong></em></p> <p><em>Japansk comfort food</em> innefattar de allra godaste rätterna som tonkatsu, teriyaki, karaage, snabbramen och olika donburi – ris med topping. Mat som är enkel att laga hemma, med råvaror som är lätta att få tag på, och som funkar att laga vardag som helg. Och även om rätterna är enkla gör finishen i recepten att smakerna blir autentiska och mycket goda.</p> <p>Japanska kocken Saori Ichihara flyttade till Sverige för flera år sen och när hennes hemlängtan är som störst lagar hon japansk mat. I Japan har man ofta hemmaversioner av restaurang- och gatumat och detta är Saoris hemmarecept.</p> <p>Totalt innehåller boken ett 60-tal recept uppdelade i nudlar, stekt, grytor, friterat, ris och skafferi. Många recept lagas med kött och fisk men eftersom de flesta såser är vegetariska går det lätt att göra grönsaksversioner.</p> <p>Den här boken är för dig som är nyfiken på det japanska köket och vill äta det oftare.</p> <p>Saori Ichihara är född och uppvuxen i i Japan där hon jobbade som kock på olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo. I Sverige har hon jobbat på bland annat hyllade Esperanto, Shibumi och Oaxen krog innan hon blev kökschef på egna restaurangen Ichi, som fokuserade på nordiskjapansk mat. 2015 kom hon på tredje plats i Årets kock och 2017 blev hon vald till Sveriges bästa kvinnliga kock av Stella. Idag frilansar Saori och har och har bland annat olika pop up-restauranger runtom i Norden.</p>
-
Title:
66 Day Challenge - Jorden Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Ulrika Davidssons tredje bok i succéserien 66 Day Challenge tar hon med sina läsare och följare på en matresa jorden runt med enkel matlagning och spännande smaker från Asien, Mellanöstern, Medelhavet, Sydamerika, USA och även den nordiska maten. Recepten är skapade med omsorg så att de mättar br...
66 Day Challenge - Jorden Runt Bok
<p>I Ulrika Davidssons tredje bok i succéserien 66 Day Challenge tar hon med sina läsare och följare på en matresa jorden runt med enkel matlagning och spännande smaker från Asien, Mellanöstern, Medelhavet, Sydamerika, USA och även den nordiska maten. Recepten är skapade med omsorg så att de mättar bra, är lättlagade, håller ett lågt kolhydratsinnehåll och även tar hänsyn till kalorier helt enkelt 66 dagar med mycket matglädje! </p><p>Kostschemana är minutiöst utformade och enkla att följa och bjuder på såväl frukost, lunch och middagar under 10 veckor. Hemligheten med Ulrikas kostscheman är den dagliga variationen av kaloriintaget som förändrar förbränningen och gör att man snabbt kan gå ner i vikt på ett hållbart sätt. </p><p>De ger bättre hälsa, piggare känsla och skillnad på vågen. Många som följer dessa 66 dagar tappar i snitt 12 kilo och upplever en stor hälsoförändring och -förbättring på många plan. Dessutom öppnas en ny värld av smaker med råvaror och kryddor från hela världen som skapar variation på tallriken vecka för vecka. </p><p>Recepten är indelade i frukost, vegetariskt, kött, fågel, fisk och skaldjur och några riktigt smarriga desserter. Vad sägs om till exempel goda juicer och frukostbröd, smoothiebowls, arabiska ägg, grekiska minipajer, persisk kyckling, Västerbottenpizza med skaldjur, rödbetor med halloumi, asiatiska kåldolmar, tomatsoppa, tonfisk med wasabi-majjo, spenatwraps och kanske unnar du dig en chokladtårta eller rabarberpaj till efterrätt </p><p>Boken innehåller:<br/>- Kostscheman för 66 dagar med ca 100 kalori- och kolhydratsberäknade recept för alla måltider<br/>- Råvaruguide och inköpslistor Enkla recept som går att förbereda, frysa in eller förvara i kylen och ha med som matlåda<br/>- Guide till hur du förändrar dåliga vanor<br/>- Om kost, planering, matlagning<br/>- Om hunger och sötsug<br/>- Träning, motion, återhämtning och stresshantering <br/>- Mättande recept som håller blodsockret på en jämn nivå och mättar länge<br/>- Näringsrikt kostschema med mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och med råvaror som ger istället för att ta energi <br/></p><p>Att få möjlighet att ändra ovanor till bättre vanor steg efter steg och nå en hållbar hälsosam livsstil är Ulrikas önskan. Tiotusentals personer har följt Ulrikas kostscheman i 66 Day Challenge under de senaste åren och har lyckats göra en hälsoförändring på många plan. <br/><br/><b>Ulrika Davidsson</b> är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande författare till över 35 böcker. Hennes kickstartskurser har hjälpt tiotusentals personer att nå sin målvikt och finna en mer hållbar och hälsosam livsstil. </p>
-
Title:
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.Uttrycket FODMAP stå...
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans Bok
<p>I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.</p><p>Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.</p><p>Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid Kings College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.</p>
-
Title:
Slowcooking - Introduktion Och 80 Recept Som Alla Kan Laga, Med Tryckkokning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Att laga mat i en slowcooker eller tryckkokare är enkelt och smakerna som träder fram är förförande. Antingen kan middagen vara klar i din slowcooker när du kommer hem eller så lagar du maten snabbt med hjälp av tryckkokaren. Med enkla och ofta billiga ingredienser skapas festmåltider i dessa elsnå...
Slowcooking - Introduktion Och 80 Recept Som Alla Kan Laga, Med Tryckkokning Bok
Att laga mat i en slowcooker eller tryckkokare är enkelt och smakerna som träder fram är förförande. Antingen kan middagen vara klar i din slowcooker när du kommer hem eller så lagar du maten snabbt med hjälp av tryckkokaren. Med enkla och ofta billiga ingredienser skapas festmåltider i dessa elsnåla grytor. Maten lagas och du kan göra annat under tiden. Boken är en introduktion till matlagning i slowcooker och tryckkokare och har så enkla recept att alla kan laga dem. De har tydliga steg-för-steg-instruktioner och är färgkodade i olika svårighetsgrader. Lycka till! Jag hoppas du blir ett lika stort fan av matlagning med slowcooker och tryckkokare som jag är.
-
Title:
Grilla & Rök - Barbeque - Grönsaker, Kött, Fisk & Fågel
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Grilla & Rök bjuder på en underbar mix av amerikanskt, sydamerikanskt, afrikanskt och asiatiskt ... Med lite flirt från Sverige och andra delar av Europa.I boken går Frederik igenom processen med långrökning, olika brikettekniker, skillnaderna på olika sorters rökträ och givetvis bjuder han på ...
Grilla & Rök - Barbeque - Grönsaker, Kött, Fisk & Fågel Bok
<p>Grilla & Rök bjuder på en underbar mix av amerikanskt, sydamerikanskt, afrikanskt och asiatiskt ... Med lite flirt från Sverige och andra delar av Europa.</p><p>I boken går Frederik igenom processen med långrökning, olika brikettekniker, skillnaderna på olika sorters rökträ och givetvis bjuder han på en rejäl dos av lipsmacking n ass-kickin maträtter där kött, fisk, fågel och grönt varieras i rökar och grillar på sitt alldeles egna vis, med livsnjutning i största fokus.<br/></p><p>På omslaget nämns Barbeque Grönsaker, Kött, Fisk & Fågel, just för att boken är väldigt bred och fylld med tips, kunskap och inspiration för all sorts matlagning på grillen.</p><p>I denna nya utgåva av Grilla & Rök har Frederik också lagt till ett kapitel med matlagning i Dutch Oven som slog igenom i USA under tidigt 1800-tal, ett riktigt gediget och underbart sätt att laga mat.</p><p>I boken finns även Frederiks resor i USA väl dokumenterade med mängder av bilder, resetips, BBQ-hak som inte får missas, äventyr och cowboys. </p><p>Frederik Zäll är känd från TV4 Nyhetsmorgon där han bjuder på sin underhållande och delikata matlagning. Han driver krogen Zäll s Smokehouse i Åkersberga och har skrivit mer än tjugo kokböcker innan denna utgåva av Grilla & Rök Bland dessa titlar märks till exempel Lyxlagat i Lergryta och boken Grill Frederik Zäll s Bästa som båda två blev nominerade i World Cookbook Awards. Frederiks bok Stora Grytboken utsågs till Årets Måltidslitteratur 2017 av Måltidsakademien på Kungliga Biblioteket. Frederik spelar gitarr & piano i bandet Eskobar som sedan 1999 turnerat världen runt och hittills hunnit med att släppa åtta album. Frederik är även designer för varumärket Satake och hörs också ofta som inläsare av ljudböcker. </p>
Utvalt - Svenska
Gastronomisk Kalender 2025 - Minnenas Skafferi
Gastronomisk kalender är en unik publikation, i vilken man under 65 års tid kunnat ta del av alla tänkbara aspekter på måltidsupplevelser. Under åren har kalendern publicerat mer än ett tusen bidrag ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt