Svenska
Mest sålda
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Kålkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023En kokbok som sätter kål på kartan Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. I Kålkokbok hittar du inte bara läckra recept för ...
<p><b>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023</b><b></b></p><p><b>En kokbok som sätter kål på kartan </b></p><p>Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. </p><p>I <i>Kålkokbok</i> hittar du inte bara läckra recept för alla sorters kål. Här hittar du även kärleksförklaringar och personliga anekdoter från bland annat författaren Karolina Ramqvist och odlingsexperten Matti Leino. </p><p>Boken innehåller över 70 recept från hela världen. Vad sägs om curtido från El Salvador, rödkålssoppa från Ukraina, okonomiyaki från Japan eller bräserad savoykål från de italienska alperna? Vissa recept är helt veganska, många är vegetariska, och en del kombinerar kål med fisk eller kött. </p><p>Bakom boken står Pelle Bergström, Martin Nordin och Victoria Nordström. Tre av Sveriges mest eftertraktade och erfarna matkreatörer. Med expertis inom fotografi, styling och matlagning har de omsorgsfullt skapat ett magnum opus om deras käraste råvara. </p>
-
Title:
Jul I Glasriket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Julen är vår största högtid. Det är en tid fylld av förväntan, förberedelser och traditioner. Det är vinter och kallt och adventsljusen brinner i var stuga. Och i glasriket är julen alldeles särskilt speciell. Vinterns isblå kyla och den rödglödgade värmen från glasugnen kan tyckas vara varandras m...
Julen är vår största högtid. Det är en tid fylld av förväntan, förberedelser och traditioner. Det är vinter och kallt och adventsljusen brinner i var stuga. Och i glasriket är julen alldeles särskilt speciell. Vinterns isblå kyla och den rödglödgade värmen från glasugnen kan tyckas vara varandras motpoler. Ändå hör de samman. Snöflingorna som sakta faller och glasets skimrande kristall är lika rena och krispiga i sina uttryck. Glasbruksorterna i hela glasriket - från Växjö i väster till Kalmar i öster - är också speciella. Bruken har sedan århundraden satt sin prägel på människorna där, på den vardagliga tillvaron och på högtidernas seder och bruk. Jul i glasriket handlar om traditioner. Den handlar mycket om mat och bak, men också om hyttpojken Karls julotta på 1890-talet. Det fantastiska bildmaterialet berättar om uttrycksfulla glaskonstverk och modernt formgivna glasföremål; som altartavlan i Växjö domkyrka - eller Kjell Engmans fantastiska julbord, helt i glas.
-
Title:
Kakor - Små Och Mjuka
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Här finns ett par älskade klassiker, nya och spännande kakor, och även gluten- och äggfria förslag. Monika Ahlberg bjuder även på allmänna tips för att lyckas med baket och roliga id...
Kakor - Små Och Mjuka Bok
Innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Här finns ett par älskade klassiker, nya och spännande kakor, och även gluten- och äggfria förslag. Monika Ahlberg bjuder även på allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar.
-
Title:
Allt Du Skulle Vilja Veta Om Champagne & Lite Till ...
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Champagne är världens bästa dryck. Du vet det, historiens kungligheter visste det och Winston Churchill visste det.Björnstierne Antonsson och Richard Juhlin är Sveriges mesta champagnekonnässörer. Nu får du all deras kunskap och bästa fakta om hela världens favoritdryck i fickformat, eller ja, i ch...
Allt Du Skulle Vilja Veta Om Champagne & Lite Till ... Bok
<p>Champagne är världens bästa dryck. Du vet det, historiens kungligheter visste det och Winston Churchill visste det.</p><p><b>Björnstierne Antonsson</b> och <b>Richard Juhlin</b> är Sveriges mesta champagnekonnässörer. Nu får du all deras kunskap och bästa fakta om hela världens favoritdryck i fickformat, eller ja, i champagneformat!</p><p><i>Allt du skulle vilja veta om champagne</i> är en liten bok med stort innehåll. Genom bokens tio kapitel får du lära dig grunderna i champagnetillverkning, godbitar ur champagnens historia och vilken roll champagne har spelat i till exempel film och musik. Dessutom får du reda på hur du ska hälla upp champagne på bästa sätt och hur du egentligen ska göra när du ska testa vin på restaurang.</p>
-
Title:
Happy Food - Samlade Recept & Råd
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Det bästa från Happy Food samlat i en ny utgåva med ett nytt kapitel! Happy Food har gjort succé i flera länder världen över. Fem år efter att stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart satte kopplingen mellan mat och lycka på kartan samlas nu äntligen alla de bästa recept...
Happy Food - Samlade Recept & Råd Bok
<p><b>Det bästa från <i>Happy Food</i> samlat i en ny utgåva med ett nytt kapitel! </b> </p><p><i>Happy Food </i>har gjort succé i flera länder världen över. Fem år efter att stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart satte kopplingen mellan mat och lycka på kartan samlas nu äntligen alla de bästa recepten och texterna i denna maxade utgåva komplett med ett helt nytt kapitel om de senaste rönen och tillhörande recept! </p><p>Efter tre böcker i den populära serien kommer nu den ultimata samlingen som gör det enkelt att applicera Happy Food-konceptet i praktiken. I denna exklusiva utgåva samlas de bästa ögonöppnande texterna och fantastiska recept som gör våra tarmbakterier glada. Dessutom utökas samlingen med ett helt nytt kapitel med de senaste rönen från forskningen om vår tarmflora, dessa kompletteras av helt nya recept som garanterat kommer att tillfredsställa både kropp och själ. </p><p><i>Happy Food</i> hjälpte till att sätta kopplingen mellan mat och lycka på kartan. Med djupdykningar inom den senaste forskningen och recept som får munnen att vattnas är serien en favorit för både läsare och kritiker. </p><p><i>NIKLAS EKSTEDT är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera på stjärnkrogar. Han är även känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv. </i></p><p><i>HENRIK ENNART är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter. </i> </p><p>Sagt om <i>Happy Food</i>: </p><p>Boken är full av spännande och hälsosamma recept. <b> Expressen</b> </p><p>Inspirerande och spännande! <b> Tara </b> </p><p>Smarriga recept varvas med information och forskningsresultat <b> Mariestads-Tidningen</b> </p><p>Stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart kombinerar återigen en kokbok med intressant och upplysande forskning och resultatet är både spännande och aptitretande. <b> Norra Skåne</b> </p><p>Hälsa i fokus med recept på bra nivå. För den som vill ligga i framkant. <b> Allt om mat</b> </p><p>Boken erbjuder djupdykningar inom superråvaror och presenterar fascinerande fakta. <b> MåBra</b> </p><p>Handfasta tips och inspirerande råd på hur du kan optimera ditt intag av mat som gör dig glad. <b> Metromode</b> </p><p>Man lär sig mycket av den här boken och får många små ahaupplevelser. Förutom all fakta får man också många härliga recept på hur man kan få in mer av nyttigheterna i sin vardag. <b> Pralin</b></p>
Utvalt - Svenska
Allt Du Skulle Vilja Veta Om Champagne & Lite Till ...
Champagne är världens bästa dryck. Du vet det, historiens kungligheter visste det och Winston Churchill visste det.Björnstierne Antonsson och Richard Juhlin är Sveriges mesta champagnekonnässörer. Nu...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt