Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och L...
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.</p><p>Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.</p><p>Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, glasvarianter och fackuttryck. Här ges också tips om redskap, ingredienser och sådant som är bra att tänka på vid tillredning. Med andra ord finns här allt en cocktail älskare behöver veta!</p><p>OM FÖRFATTARNA</p><p>Stefan Lindström har varit bokförläggare för Grenadine i mer än 10 år och givit ut nästan 200 titlar om mat och dryck. Många har fått priser både i Sverige och internationellt. Grenadine fick priset som världens bästa dryckesbokförlag i Kina 2017 och i Paris 2013. 2020 fick Grenadine priset för att varit ett av världens bästa dryckesbokförlag de senaste 25 åren. Grenadines böcker har sålt i över 30 länder och i mer än 3 miljoner exemplar. Eliq Maranik har skrivit flera storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till 15 språk och utgivna i närmare 30 länder.</p>
-
Title:
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. 30 recept med steg ...
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål Bok
<p>Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!</p><p>Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. </p><p>30 recept med steg för steg-instruktionerna och kompletta listor på näringsämnen. Recepten är framtagna för att du ska hålla uppe energin hela dagen. Testa och njut!</p><p><b>Heather Thomas</b> är matkritiker och redaktör samt författare av flera bästsäljande hälso- och kokböcker. Hon har arbetat inom många organisationer för kvinnohälsa, och bidragit till tidskrifter om mat och hälsa både i Storbritannien och USA.</p>
-
Title:
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor gen...
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker Bok
<p>En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!</p><p>I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.</p><p>I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.</p><p><b>Frederik Zäll</b> är en mångsysslare av rang. Hans band <b>Eskobar</b> släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna <b>Stora Grytboken</b> (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och <b>Grilla & Rök</b> (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin <b>Drakarnas land</b>. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom <b>Svinninge Ölkompani</b>. Under 2020 öppnades hans första restaurang <b>Zäll s Smokehouse</b> i Åkersberga.</p>
-
Title:
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vad kan man göra med en korv? Massor! Följ med matkreatören Frederik Zäll på en resa genom olika korvrätter som är lika enkla att tillaga som de är delikata och överraskande. Bilderna i boken får det att vattnas i munnen på både gammal och ung. Detta säger Frederik själv om boken: Vad är en ruskigt...
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest Bok
<p>Vad kan man göra med en korv? Massor! Följ med matkreatören Frederik Zäll på en resa genom olika korvrätter som är lika enkla att tillaga som de är delikata och överraskande. Bilderna i boken får det att vattnas i munnen på både gammal och ung. </p><p>Detta säger Frederik själv om boken: Vad är en ruskigt god korvrätt för mig? Vad är det för en invånare i Chicago, New York eller Frankfurt? Vad är det för en smålänning eller en skåning? Jag har samlat en rejäl mängd väldigt goda, spännande, intressanta och inspirerande recept där jag rör mig i kategorierna Korv med bröd, Korv till vardags, Korv i gryta & Korv till fest. </p><p>Jag har länge velat skriva en bok om allt det delikata man kan laga med korv. Nja, kanske inte allt, eftersom möjligheterna är oändliga, men ni fattar vad jag menar. Jag har länge velat skriva just den här boken, fylld med läckra recept för både vardag och fest. </p><p>OM FÖRFATTAREN</p><p>Frederik har skrivit över tjugo kokböcker och har även skrivit barnbokstrilogin Drakarnas Land som släpps i ny utgåva inom kort. Utöver författandet har Frederik Zäll varit kock på TV4 Nyhetsmorgon, programledare för SVT s Överraskningen, Gitarrist och pianist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999 och rönt framgångar i många hörn av världen. Han driver även matbloggen Lyx[1]lagat.se, har tidigare drivit Svinninge Ölkompani och varit krögare på restaurang Zäll s Smokehouse. Idag arbetar Frederik som creative director och designar kockknivar och köksprodukter. </p>
Utvalt - Svenska
101 Öl Du Måste Dricka Innan Du Dör [Bok / Inbunden]
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt