Svenska
Mest sålda
-
Title:
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehål...
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9 Bok
<h3 id="inspirera-och-stötta-eleverna-i-hem--och-konsumentkunskap">Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap</h3> <p>Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehåller ett stort antal uppgifter som kan genomföras både enskilt och i grupp.</p> <p>Förutom att befästa faktakunskaper ger många fördjupande uppgifter eleverna möjlighet att reflektera över ämnets innehåll och över sina egna handlingar och erfarenheter. Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tillsammans med det digitala läromedlet och lärarhandledningen ett unikt läromedel på marknaden.</p>
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Obekräftad leveranstid
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! Svensk whisky är den f...
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare Bok
<p>Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! </p><p><i>Svensk whisky</i> är den första heltäckande boken om svensk whisky och beskriver allt spännande som hänt, destilleri för destilleri, från Skeppets, via Grythyttan till Mackmyra och dagens spännande nytänkare. Vilka värden står vi för? Hur ser egentligen den svenska whiskystilen ut? Vad driver branschen framåt? </p><p><b>Henrik Aflodal</b> (huvudförfattare) är journalist och whiskyexpert. Han är bland annat författare till Aflodals Whisky World och Whisky: Japan och driver sajten The Spirits News. <b>Hans-Olov Öberg</b> (redaktör & fotograf) är prisbelönt, bästsäljande cocktailboksförfattare och -fotograf. Han driver även förlaget Spritz Lit som specialiserar sig på idédrivna böcker om mat och dryck.</p>
-
Title:
Ål En Urgammal Matkultur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt ri...
Ål En Urgammal Matkultur Bok
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt rika näringsinnehåll av nyttigt fett, Omega 3, D-vitaminer och proteiner. Och så är det ju så himla gott, i alla former! Vattenkraftsturbinerna runt om i Sverige hotar att utrota ålen för gott, liksom de många miljögifterna, predatorerna säl och skarv och det oreglerade glasålsfisket i Medelhavet. En liten, hårt reglerad rest av ålafisket finns kvar, bland annat längs den mäktiga Ålakusten från Åhus till Stenshuvud. Tack och lov finns det ännu några ålafiskare kvar som kan hantverket bakom att fiska ål och föra traditionen vidare. I den här boken har Maria Blombärg, legendarisk ålakäring med många ålagillen bakom sig, samlat en mängd recept som hon utvecklat. Alla recept har kärleken till ålen som sin viktigaste ingrediens. Läs, njut och testa själv!
-
Title:
Ciderboken - Tillverka Cider Hemma
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Då var det dags för den tredje och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Nu med ytterligare 16 sidor där det bland annat tillkommit ett kapitel om svenska äpplen och ett Pét nat-recept. Likt de tidigare utgåvorna finner du instruktioner hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ...
Ciderboken - Tillverka Cider Hemma Bok
<p>Då var det dags för den tredje och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Nu med ytterligare 16 sidor där det bland annat tillkommit ett kapitel om svenska äpplen och ett Pét nat-recept. Likt de tidigare utgåvorna finner du instruktioner hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ditt eget kök eller ute i trädgården och samtidigt ta vara på dina äpplen. Men du behöver inte ha egna äppelträd för att göra cider. Det går även bra att köpa färdig must från många av musterierna i Sverige och en lista på dessa hittar du givetvis i boken. Dessutom har vi plockat med ett gäng recept på bland annat cyser, torrhumlad cider, iscider och graf för att väcka inspiration och sätta igång den kreativa ådran.</p><p>Lycka till, cidermakare! </p><p>Om författarna</p><p>Peter M. Eronson är bosatt i Ingelstad och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 350 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit över 20 böcker om öl, cider, mjöd och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma, Klona öl och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). Han är även certifierad öldomare. Tillsammans har hans böcker sålt över 125 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida <a href="http://www.eronson.com">www.eronson.com</a> </p><p>Magnus Vasilis är bosatt i Göteborg och har jobbat som bryggare. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är också certifierad öldomare. Under hans 15 år långa karriär som bryggare har han tagit över 20 medaljer i diverse hembryggartävlingar inom öl. Han har även tagit medaljer med cider, bland annat guld på SM. Han har tidigare skrivit de prisbelönta böckerna Brygga stiltypisk öl och Mjödboken tillsammans med Peter M. Eronson. </p>
-
Title:
Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” Aftonbladet ”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”Svenska Dagbla...
Kinamat Varje Dag Bok
<p>” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” <em>Aftonbladet</em></p> <p>”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”<em>Svenska Dagbladet</em></p> <p>I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller<br/>den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.</p>
-
Title:
Vegetarisk Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” Tidningen Vego ”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensa...
Vegetarisk Kinamat Varje Dag Bok
<p>”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” <em>Tidningen Vego</em></p> <p>”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om rätterna serverats på en landsortsstilig kinakrog, tillför både smak och känsla.” <em>Göteborgsposten</em></p> <p>Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.</p> <p>Det finns nämligen få kök som passar bättre att göra helt vegetariskt än det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var först med att uppfinna olika sorters kreativa köttsubstitut som seitan och tofu. Sen är ju Kinas olika fermenterade bönpastor faktiskt magiska: de förvandlar allt de rör vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem för naturligt MSG – de tillför salt, framhäver alla andra smaker och ger hela rätten en tillfredställande djup umamismak som kan lura vilken förhärdad köttälskare som helst.</p>
Utvalt - Svenska
Pasta Wizard - Teknik & Recept För Magisk Italiensk Pasta
Oskar Montanos kärlek till pasta började tidigt i barndomen med hans italienska morfars oxsvansragu varje söndag. Efter tio år av pizzadegnörderi och boken Pizza wizard &aum...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt