Svenska
Mest sålda
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Kålkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023En kokbok som sätter kål på kartan Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. I Kålkokbok hittar du inte bara läckra recept för ...
<p><b>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023</b><b></b></p><p><b>En kokbok som sätter kål på kartan </b></p><p>Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. </p><p>I <i>Kålkokbok</i> hittar du inte bara läckra recept för alla sorters kål. Här hittar du även kärleksförklaringar och personliga anekdoter från bland annat författaren Karolina Ramqvist och odlingsexperten Matti Leino. </p><p>Boken innehåller över 70 recept från hela världen. Vad sägs om curtido från El Salvador, rödkålssoppa från Ukraina, okonomiyaki från Japan eller bräserad savoykål från de italienska alperna? Vissa recept är helt veganska, många är vegetariska, och en del kombinerar kål med fisk eller kött. </p><p>Bakom boken står Pelle Bergström, Martin Nordin och Victoria Nordström. Tre av Sveriges mest eftertraktade och erfarna matkreatörer. Med expertis inom fotografi, styling och matlagning har de omsorgsfullt skapat ett magnum opus om deras käraste råvara. </p>
-
Title:
Glutenfritt - En Bakbok För Hela Familjen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i...
Glutenfritt - En Bakbok För Hela Familjen Bok
<p>År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna. </p><p>Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten - en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic. I USA äter över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008-2023 ökat med 35 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.</p><p>Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras med celiaki växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla. Glutenfritt är boken för alla familjer där en eller flera personer har celiaki. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott! </p><p>MARTIN SVENSSON är författare till en lång rad hyllade och bästsäljande böcker för både vuxna och barn.</p>
-
Title:
Jul I Glasriket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Julen är vår största högtid. Det är en tid fylld av förväntan, förberedelser och traditioner. Det är vinter och kallt och adventsljusen brinner i var stuga. Och i glasriket är julen alldeles särskilt speciell. Vinterns isblå kyla och den rödglödgade värmen från glasugnen kan tyckas vara varandras m...
Julen är vår största högtid. Det är en tid fylld av förväntan, förberedelser och traditioner. Det är vinter och kallt och adventsljusen brinner i var stuga. Och i glasriket är julen alldeles särskilt speciell. Vinterns isblå kyla och den rödglödgade värmen från glasugnen kan tyckas vara varandras motpoler. Ändå hör de samman. Snöflingorna som sakta faller och glasets skimrande kristall är lika rena och krispiga i sina uttryck. Glasbruksorterna i hela glasriket - från Växjö i väster till Kalmar i öster - är också speciella. Bruken har sedan århundraden satt sin prägel på människorna där, på den vardagliga tillvaron och på högtidernas seder och bruk. Jul i glasriket handlar om traditioner. Den handlar mycket om mat och bak, men också om hyttpojken Karls julotta på 1890-talet. Det fantastiska bildmaterialet berättar om uttrycksfulla glaskonstverk och modernt formgivna glasföremål; som altartavlan i Växjö domkyrka - eller Kjell Engmans fantastiska julbord, helt i glas.
-
Title:
Brygga Stiltypisk Öl - Tips Och Recept På Hur Du Brygger Klassisk Och Vinna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Tips och recept på hur du brygger klassisk och vinnande öl! Öl har bryggts i många tusen åroch det finns flera ölstilar som har varit med lika länge och som fortfarandebryggs än i dag. Det rör sig bland annat om lager, pilsner, IPA, porter, stout,mild och många fler. I den här boken kommer läsareno...
Brygga Stiltypisk Öl - Tips Och Recept På Hur Du Brygger Klassisk Och Vinna Bok
<p>Tips och recept på hur du brygger klassisk och vinnande öl! </p><p>Öl har bryggts i många tusen åroch det finns flera ölstilar som har varit med lika länge och som fortfarandebryggs än i dag. Det rör sig bland annat om lager, pilsner, IPA, porter, stout,mild och många fler. </p><p>I den här boken kommer läsarenoch bryggaren få tips och råd för hur de går tillväga för att brygga despecifika stilarna med allt från vilken malt som ska används till hur pH:et imäsken ska justeras.Men varför ska man då bryggastiltypsikt? Delvis blir man en bättre bryggare för bryggaren kommer förstå digpå bland annat felsmaker och råvarornas betydelse. Men bryggaren kommer ocksåkunna tillverka ett bra grundöl som hen senare kan experimentera med. Dessutomär det just stiltypiskt som bör bryggas om man ska tävla i öl i bland annat SMi hembryggning.</p><p>Ur Innehållet:</p><p>- Grundlig genomgång vad man ska tänka på när manbrygger en specifik stil. Val av malt, humle, jäst och vattenbehandling.</p><p>- Beskrivning av jästen och jäsningens funktioner.Här avgörs ofta om ölet blir stiltypiskt eller ej. 50 olika stiltypiska recept som tagit medalj på tävlingar.</p><p>- Utförlig genomgång för hur man ska tolka SvenskaHembryggarföreningens öltypsdefinitioner.</p><p>Omförfattarna:</p><p><b>Peter M. Eronson</b> ärbosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007och bryggt över 250 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit 9 böcker omöl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma, Kreativ ölbryggning tekniker, recept ochgalna idéer (med Simon Svensson),Klona öl brygg öl efter recept från svenska bryggerier och Beer, Brewing& Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (medJonas Darnell). Tillsammans har de såltöver 100 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans blogg Fat& flaska.</p><p><b>Magnus Vasilis</b> äruppväxt i Ängelholm men är bosatt i Göteborg där han i dag driver en butik förbryggare och jobbar som head brewer på bryggeriet Sad Robot på Hisingen iGöteborg. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är ocksåcertifierad öldomare. Under hans 10-åriga karriär som bryggare har han tagitöver 20 medaljer i diverse hembryggartävlingar inom öl.</p><p> </p>
-
Title:
Kakor - Små Och Mjuka
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Här finns ett par älskade klassiker, nya och spännande kakor, och även gluten- och äggfria förslag. Monika Ahlberg bjuder även på allmänna tips för att lyckas med baket och roliga id...
Kakor - Små Och Mjuka Bok
Innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Här finns ett par älskade klassiker, nya och spännande kakor, och även gluten- och äggfria förslag. Monika Ahlberg bjuder även på allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar.
-
Title:
Våga Vego! / Lättläst
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Ett bra val när vi tänker på miljön är att laga mat efter säsong och som odlas nära. Maten smakar så mycket godare då. I Våga vego! finns enkla recept med några av de vanligaste grönsakerna som odlas i Sverige: lök, rotfrukter, potatis, svamp, kål och baljväxter. Laga, ät och njut!
Våga Vego! / Lättläst Bok
Ett bra val när vi tänker på miljön är att laga mat efter säsong och som odlas nära. Maten smakar så mycket godare då. I Våga vego! finns enkla recept med några av de vanligaste grönsakerna som odlas i Sverige: lök, rotfrukter, potatis, svamp, kål och baljväxter. Laga, ät och njut!
Utvalt - Svenska
Allt Du Skulle Vilja Veta Om Champagne & Lite Till ...
Champagne är världens bästa dryck. Du vet det, historiens kungligheter visste det och Winston Churchill visste det.Björnstierne Antonsson och Richard Juhlin är Sveriges mesta champagnekonnässörer. Nu...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt