Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställd från leverantör
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Mormor, Sotarmurrar & Röglekakor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Mormors handskrivna recept finns i ett sirligt myller av olika anteckningsböcker och pärmar i bokhyllan i köket och är ofta helt omöjliga att begripa. Tillsammans med mormor har jag i denna bok samlat ihop några av hennes bästa recept och de har alla en särskild historia eller så tar bakverket helt...
Mormor, Sotarmurrar & Röglekakor Bok
Mormors handskrivna recept finns i ett sirligt myller av olika anteckningsböcker och pärmar i bokhyllan i köket och är ofta helt omöjliga att begripa. Tillsammans med mormor har jag i denna bok samlat ihop några av hennes bästa recept och de har alla en särskild historia eller så tar bakverket helt enkelt mig eller mormor till sjunde himlen. Här hittar du alltifrån mormors gorån, mandelmusslor med sylt och grädde, biskvier, saffranskaka och Röglekakor.<br/><br/>Det går inte att hejda sig när mormor bjuder på kakor. Efteråt är jag sockerstinn och lycklig och jag hoppas du blir likadan.
-
Title:
Vanlife- Kokboken - Recept Och Inspiration För Dina Äventyr
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Oavsett om du ska ställa till med vanlifefest för alla dina vänner, behöver nya uppslag för enkla luncher på stormköket eller vill byta ut några av dina middagsklassiker är detta boken för dig! I Vanlife: Kokboken - recept och inspiration för dina äventyr hittar du rätter som är anpassade för de be...
Vanlife- Kokboken - Recept Och Inspiration För Dina Äventyr Bok
<p><b>Oavsett om du ska ställa till med vanlifefest för alla dina vänner, behöver nya uppslag för enkla luncher på stormköket eller vill byta ut några av dina middagsklassiker är detta boken för dig! </b> </p><p><i><b>I Vanlife: Kokboken - recept och inspiration för dina äventyr</b></i> hittar du rätter som är anpassade för de begränsningar och utmaningar som hör vanlifematlagning till, utan att de för den sakens skull blir tråkiga. Vad sägs till exempel om koreanska pannkakor, friterad tofutacos, potatisgratäng i gryta eller stekt äppelpaj över öppen eld? Det spelar ingen roll om du bor i din van på heltid, fortfarande drömmer om vanlife eller åker runt i en vanlig personbil och brukar sova i tält. Den här boken passar lika bra för matlagning i rullande som stationära hem - och på stormkök. </p><p>Carl och Isabel Waite, som är grundare av det uppskattade communityt Vanlife Sverige och driver podcasten med samma namn, har tillsammans med friluftskocken och entreprenören Eric Tornblad skrivit en inspirerande kokbok med recept som alla kan laga. Boken bjuder också på massor av handfasta tips och råd för dina äventyr ute på vägarna och i naturen.</p>
-
Title:
Skandaler I Vinvärlden - Från Förfalskade Årgångsviner Till Muthärvan På Systembolaget
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vin kan liknas vid vilken näring som helst. Det finns bra och dåliga producenter, kvalitetsviner och annat, mer industriellt vin som transporteras i stora tankbilar till en marknad som gladeligen kon-sumerar vinet till en mycket låg kostnad. Och precis som i alla näringar förekommer det fusk, iblan...
Skandaler I Vinvärlden - Från Förfalskade Årgångsviner Till Muthärvan På Systembolaget Bok
<p>Vin kan liknas vid vilken näring som helst. Det finns bra och dåliga producenter, kvalitetsviner och annat, mer industriellt vin som transporteras i stora tankbilar till en marknad som gladeligen kon-sumerar vinet till en mycket låg kostnad. Och precis som i alla näringar förekommer det fusk, ibland storskaligt och cyniskt medvetet. Systembolaget har sin muthärva som fortfarande gnager. Vi vet att exklusivt vin kan betinga astronomiska belopp. Det vet också förfalskare som Rudy Kurniawan och Hardy Rodenstock, två av världens främsta vinförfalskare där den ena åkte i fängelse samtidigt som den andra klarade sig undan.</p><p>Johan Franco Cereceda skriver i sin bok Skandaler i vinvärlden från muthärvan på Systembolaget till förfalskade årgångsviner bland annat om dessa händelser. Skandalerna är dessvärre legio och även om det blir allt svårare satt komma undan, görs det försök</p><p>I all sin förfärlighet har dessa skandaler emellertid kommit att betyda något positivt för vinvärlden. Strängare lagstiftning, bättre garantier för att vinet inte är hälsovådligt och en vaksamhet mot rariteter som säljs till alldeles för låga belopp är alla bara en del av de positiva följderna.</p><p>Johan Franco Cereceda är en av Sveriges ledande vinskribenter och har varit chefredaktör för flera vinpublikationer, tryckta som digitala, bland annat Värdens Viner och World of Wine News. Han är också en flitigt anlitad vinföreläsare och grundade hösten 2021 Sveriges nya sommelierutbildning The Wine Hub. Johan har skrivit de prisbelönta böckerna Vino! älskade spanska viner och Fino! om sherry, världens bästa vin.</p>
-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/>I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/>Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/>Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/>Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/>Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
-
Title:
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undan...
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande Bok
<p><b>Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld </b> </p><p>Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. </p><p>Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undangömda region blir inte bara människorna väldigt gamla, de håller sig också friska mycket länge. Vad är deras hemlighet? </p><p><i>Den goda maten</i> bjuder på Cilentos traditionella mat, både det som äts till vardags och det som sparas till fest. Med dessa enkla och aptitretande recept kan alla få uppleva den genuina Medelhavskosten. Komplett med den senaste forskningen som visar hur vi kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. </p><p></p><p><b>Henrik Ennart </b>är vetenskapsjournalist på SvD och har under lång tid skrivit om mat och hälsa. Han har tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt rönt många framgångar med serien Happy food. </p><p><b>Charlotte Fredriksson</b> är yogalärare och hälsoföreläsare med lång erfarenhet av hur hälsa, mat och upplevelser kan skapa främjande livsstilsförändringar.</p>
-
Title:
Fisk & Skaldjur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän." Femina Fisk & skaldjur innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter h...
Fisk & Skaldjur Bok
<p> <strong>Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p> <br/> <p> <strong> <em>"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."<br/></em> </strong>Femina</p> <br/> <p> <strong> <em>Fisk &amp; skaldjur</em> </strong>innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja. </p> <br/> <p>Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.</p> <br/> <p> <strong>Tommy Myllymäki</strong> är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser </em>och <em>Grönsaker - tillbehör &amp; garnityr</em>.</p> <br/> <br/> <p>"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."<br/><em>Gourmet</em></p> <br/> <p>"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."<em><br/>Veckans Affärer</em></p> <br/> <p>"<em>Fisk &amp; skaldjur</em> innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."<br/><em>Voyage</em></p> <br/> <p>"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."<br/><em>Aftonbladet Söndag</em></p> <br/> <p>"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."<br/><em>Allt om Vin</em></p> <p>Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.</p> <em>Femina</em>
Utvalt - Svenska
Allt Gott - Fyra Säsonger Av Måltider Att Minnas
Vad ska jag laga? Den frågan ställer man sig allt som oftast när man ska bjuda hem sina vänner på middag. Det får gärna vara något extra gott som känn...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt