Svenska
Mest sålda
-
Title:
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks...
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat Bok
<p>"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks och citronpasta med räkor, men också Almas klassiska snacks - allt från friterade getostbollar till churros med tryffelmajo. Här finns även plats för bröd och enkla desserter som vispad brie med hjortronsylt och pavlova med apelsin. "Food to share" är fylld av goda, enkla recept som tilltalar både barn och vuxna. Bokens form genomsyras av en Medelhavskänsla, förverkligad i samarbete med fotografen Ulrika Pousette och formgivaren Pernilla Qvist.</p>
-
Title:
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna [Bok / Inbunden]
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna Bok
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna [Bok / Inbunden]
-
Title:
En Mammas Överlevnadskokbok - Enkla Recept Och Genvägar I Köket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Är du ute efter gastronomiska matupplevelser i Michelin-klass? Rätter där ingredienslistan är lång som en segelmast och du behöver åka till en lokal marknad i norra Burundi för att få tag på specialingredienser? Jag är ledsen, men då är inte det här en bok för dig. Inte heller om du endast vill se...
En Mammas Överlevnadskokbok - Enkla Recept Och Genvägar I Köket Bok
<p>"Är du ute efter gastronomiska matupplevelser i Michelin-klass? Rätter där ingredienslistan är lång som en segelmast och du behöver åka till en lokal marknad i norra Burundi för att få tag på specialingredienser? Jag är ledsen, men då är inte det här en bok för dig. Inte heller om du endast vill servera dina barn växtbaserad, ekologisk mat utan spår av tillsatser."</p><p></p><p>I <em>En mammas överlevnadskokbok</em> har Vivi Wallin glatt och utan förbehåll gjort allt för att fuska ihop så enkla och minimalt tidskrävande vardagsrätter som möjligt. Hon har gjort sitt bästa för att nyttja mataffärernas enorma sortiment av färdiga kryddblandningar och såser, just för att du där hemma inte ska behöva ha tillgång till 118 ingredienser för att laga en middag. Tanken bakom flera av rätterna är att du ska kunna laga dem med ett barn på höften, andra ska du kunna servera på samma tid som det tar för dina barn att ropa "Maaammmmmma jag är hungrig" från soffan.</p><p></p><p>Här finns måltider som kan slängas ihop på några minuter eller som kräver extremt få ingredienser, och variationer på den vanligaste vardagsmaten. Två kapitel, <em>Vivis favoriter</em> och <em>Knuts favoriter</em>, bjuder på älsklingsrätter det är värt att krångla lite extra för. I boken finns också gott om tips på genvägar och humörhöjare när tiden är kort och pressen hög.</p><p></p><p>I <em>En mammas överlevnadskokbok</em> hittar du helt enkelt rätter att alltid lyckas med, när du egentligen varken orkar eller hinner. Och som nästan alla barn tycker om!</p>
-
Title:
Jennys Söta - Fika För Hela Familjen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Jennys söta bjuder den populära kokboksförfattaren och matbloggaren Jenny Warsén på både klassiska bakverk och nya kreationer, det är enkelt, sött och väldigt gott. I över sextio recept botar hon hela veckans sötsug, om det så gäller snabbaket efter jobbet, fikan med svärmor eller kalaset på helg...
Jennys Söta - Fika För Hela Familjen Bok
<p>I Jennys söta bjuder den populära kokboksförfattaren och matbloggaren Jenny Warsén på både klassiska bakverk och nya kreationer, det är enkelt, sött och väldigt gott. I över sextio recept botar hon hela veckans sötsug, om det så gäller snabbaket efter jobbet, fikan med svärmor eller kalaset på helgen. Det bakas allt från kanelbullesnittar, minidammsugare och syltgrottor till moussetårta, pollykladdkaka och prinsesstårta i glas. När Jenny debuterade 2017 var det med bakboken Baka med godis. Sedan dess har hon gett ut ett flertal storsäljande kokböcker. Nu är hon tillbaka där allting började - vid fikabordet. Jenny Warsén driver Skandinaviens största mat- och bakblogg Jennys matblogg.</p>
-
Title:
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest [Bok / Inbunden]
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest Bok
Korvboken - Recept För Vardags, Gryta Och Fest [Bok / Inbunden]
-
Title:
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv kokboken! Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt fr...
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv Bok
<p>Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken</i>! </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv </i>är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv. </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör </i>är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv. </p><p>Birgitta delar i förordet till boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. </p><p>Ur innehållet: Förord av Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare </p><p>Birgittas väg till ett friskare liv Naturligt läkande med hjälp av naturen </p><p>Grönskande kalla smårätter </p><p>Heta tillbehör från grill, ugn och spis </p><p>Salta och söta bakverk till utflykt, kafferep och Afternoon Tea</p><p>Njutbart i glas, flaska och burk </p><p>OM FÖRFATTAREN: </p><p>Intresset att ta vara på naturens godsaker gav inspiration till den välbesökta bloggen Birgitta Höglunds matoch till de sex kokböcker som kommit ut på svenska, varav tre även är översatta till engelska. Hennes senaste bok, <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken,</i> skriven tillsammans med bönpionjärerna Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt, utsågs till Best in the World i kategorin Specialkokbok på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina 2019.</p><p>I den här kokboken har Birgitta förenat sitt stora intresse för mat, natur och fotografering och hon tar här medläsaren till sina smultronställen i hemtrakterna i Jämtland och Härjedalen.</p>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
Utvalt - Svenska
Mocktails Och Några Svaga Cocktails
En fest behöver inte vara berusande för att vara oförglömlig!Oavsett om du strävar efter att minska ditt alkoholintag, sätta alkoholen på hyllan för gott eller helt enkelt vakna med ett leende i stäl...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt