Svenska
Mest sålda
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Morberg Lagar Husmanskost
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag saml...
Morberg Lagar Husmanskost Bok
<p>Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.</p><p>Per</p><p>Den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.</p><p>Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!</p>
-
Title:
Njut Av Fisk Och Skaldjur - En Samling Med Över 100 Läckra Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Njut av FISK & SKALDJUR En samling med över 100 läckra recept Fisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fi...
Njut av FISK & SKALDJUR En samling med över 100 läckra recept Fisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fetter i färsk fel fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkts mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken- du kommer att fastna på kroken! - 112 läckra recept - Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips - Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat - Varje recdpt är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Hela Familjens Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Hela Familjens Kokbok [Bok / Kartonnage]
Hela Familjens Kokbok Bok
Hela Familjens Kokbok [Bok / Kartonnage]
-
Title:
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.Uttrycket FODMAP stå...
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans Bok
<p>I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.</p><p>Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.</p><p>Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid Kings College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.</p>
-
Title:
Grillfest Med Vänner - Bbq & Grill
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Vad kan man göra med en grill? Massor! En av Sveriges genom tiderna mest utgivna kokboksförfattare - TV-kocken Frederik Zäll bjuder in oss till en värld av glödande kol och varma leenden, där han presenterar en riktigt maffig mängd läckra grillrecept skapade för att njutas i gott sällskap under bar...
Grillfest Med Vänner - Bbq & Grill Bok
<p>Vad kan man göra med en grill? Massor! En av Sveriges genom tiderna mest utgivna kokboksförfattare - TV-kocken Frederik Zäll bjuder in oss till en värld av glödande kol och varma leenden, där han presenterar en riktigt maffig mängd läckra grillrecept skapade för att njutas i gott sällskap under bar himmel. Varje sida är fylld med frestande bilder som väcker aptiten hos alla, från hängivna grill- & barbecuefantaster till de som precis dragit igång sin grillresa. Det finns recept för både klassisk kolgrill eller gasolgrill och även en hel del recept och tips för en riktigt bra barbecue som Brisket & Pork belly burnt ends. I boken finns även inspiration och mat som tillagas direkt på grillens stekbord för vem vill inte bjuda in hela kompisgänget på sliders eller smashed tacos..? </p><p>Boken tar oss också med på en resa genom USA där Frederik har ett helt kapitel om hans favoritplatser i både New York, Florida, San Francisco och så klart Texas. En form av resedagbok med massor av bilder och tips från olika favoritmål i landet i väst. Frederik skriver också om grillandets hantverk, från de bästa teknikerna för perfekt glöd och rökning till tips om val av grillutrustning. </p><p>Frederik delar med sig av personliga historier, minnen och kärleken till att samla vänner och familj kring grillen, oavsett om det är för en enkel vardagsmiddag eller en festlig helg. Vad är en fantastisk grillupplevelse för mig? Vad betyder grillen för någon i Texas, jämfört med en svensk sommargrillning? Jag har samlat en mängd smakrika och inspirerande recept där vi rör oss bland klassiker och nyskapande rätter, från glödande smårätter till saftiga huvudrätter och grillade sides. </p><p>Om författaren </p><p>Frederik Zäll är en av Sveriges genom tiderna mest publicerade kokboksförfattare. Över 30 kokböcker har getts ut och det här är garanterat inte den sista! Han har även skrivit barnbokstrilogin Drakarnas Land som inom kort kommer i en nyutgåva och är välkänd som TV-kock från TV4 Nyhetsmorgon samt tidigare programledare för SVTs Överraskningen. Frederik är även gitarrist och pianist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999. Under 2025 släpps debutalbumet and the storm från Frederiks nya band The River där Frederik är gitarrist och sångare. En sann multikonstnär kan man lugnt konstatera. </p>
Utvalt - Svenska
Snabbt, Smidigt Och Näringsrikt Med Knatteplock - 55 Recept För Hela Familjen
Många småbarnsföräldrar delar upplevelsen av att känna höga krav och ha ont om tid. Barnen behöver mat nu! Men vad? Den här boken vill förenkla vardagen med snabba, goda och nyttiga recept för hela f...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt