Svenska
Mest sålda
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” Aftonbladet ”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”Svenska Dagbla...
Kinamat Varje Dag Bok
<p>” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” <em>Aftonbladet</em></p> <p>”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”<em>Svenska Dagbladet</em></p> <p>I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller<br/>den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.</p>
-
Title:
Vegetarisk Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” Tidningen Vego ”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensa...
Vegetarisk Kinamat Varje Dag Bok
<p>”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” <em>Tidningen Vego</em></p> <p>”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om rätterna serverats på en landsortsstilig kinakrog, tillför både smak och känsla.” <em>Göteborgsposten</em></p> <p>Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.</p> <p>Det finns nämligen få kök som passar bättre att göra helt vegetariskt än det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var först med att uppfinna olika sorters kreativa köttsubstitut som seitan och tofu. Sen är ju Kinas olika fermenterade bönpastor faktiskt magiska: de förvandlar allt de rör vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem för naturligt MSG – de tillför salt, framhäver alla andra smaker och ger hela rätten en tillfredställande djup umamismak som kan lura vilken förhärdad köttälskare som helst.</p>
-
Title:
Grekisk Mat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5. Per Björgell, BTJ ”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.” Tidn...
Grekisk Mat Bok
<p>”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5.<br/><em><strong>Per Björgell, BTJ</strong></em></p> <p class="paragraph">”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.”<br/><em><strong>Tidningen VEGO</strong></em></p> <p class="paragraph">”underbara recept och bilder fyllda med soliga smaker.”<em><strong><br/>Allas</strong></em></p> <p class="paragraph">De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.</p> <p class="paragraph">Det är just den sortens recept den här boken innehåller. Från klassiker som grekisk sallad, moussaka och stifádo till rätter som inte är speciellt kända utanför Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabröd från Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouvétsi – en gryta på kött och den lilla risformade pastan orzo.</p> <p class="paragraph">Recepten går i linje med den nya tidens grekiska mat, där man visar omsorg om råvarorna. Ingenting är speciellt komplicerat och allting är gott.</p> <p class=""><strong>Sara Berg</strong>är frilansjournalist och barista, baserad i Malmö. Hon skriver om mat och kultur i bland annat <em>Sydsvenskan</em>, <em>Expressen</em> och <em>Gourmet </em>och har tidigare gett ut <em>Pasta på italienska</em> och <em>Berlin för foodisar</em>. Tillsammans med fotograf <strong>Miriam Preis</strong>har hon rest till Grekland för att utforska det grekiska köket.</p>
-
Title:
Airfryer - Middag På 30 Minuter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Supersnabba, läckra recept för airfryer så att du kan ha vansinnigt god och hälsosam mat på bordet på 30 minuter eller mindre! Alla som börjat laga mat med airfryer upplever det som en "game changer". Det är energisnålt och lättlagat, och maten blir krispig och saftig. Med Nathan Anthonys nya kokbo...
Airfryer - Middag På 30 Minuter Bok
<p><b>Supersnabba, läckra recept för airfryer så att du kan ha vansinnigt god och hälsosam mat på bordet på 30 minuter eller mindre!</b> </p><p>Alla som börjat laga mat med airfryer upplever det som en "game changer". Det är energisnålt och lättlagat, och maten blir krispig och saftig. Med Nathan Anthonys nya kokbok kommer det dessutom att gå snabbare än någonsin att laga läckra rätter med airfryer: max 30 minuter inklusive förberedelsetid! Ytterligare en anledning till Nathan Anthonys popularitet är att hans recept alltid är noggrant komponerade för att vara hälsosamma samt att de är kaloriberäknade. </p><p>I <i>Airfryer: Middag på 30 minuter</i> visar Nathan hur du maximerar smaken och minimerar tiden i köket. Det är inte bara måltiderna som förenklas, hela livet blir lite enklare! Airfryern är ett energisnålt alternativ till en traditionell ugn och ett kostnadseffektivt sätt att laga dina favoriträtter på. Recepten i boken görs på vardagliga, lättillgängliga ingredienser. Detta är mat du kan laga utan att tömma plånboken eller ens svettas av ansträngning.</p><p><b>Nathan Anthony </b>är den bästsäljande författaren och skaparen bakom det populära instagramkontot Bored of Lunch. Som hemmakock från Nordirland startade Nathan sin matblogg under lockdown för att inspirera människor att laga mat, äta hälsosammare och ge dem något att fokusera på under pandemin. På dagarna arbetar Nathan på ett telekombolag och lagar mat som passar hans hektiska schema. Till en början riktade han sig främst till stressade yrkesverksamma, men hans enkla och kalorikontrollerade recept blev snabbt populära bland alla som arbetar hemifrån, tidspressade föräldrar och de som vill ha snabba måltider. Bored of Lunch har över 2,4 miljoner följare på alla plattformar.</p>
-
Title:
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks...
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat Bok
<p>"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks och citronpasta med räkor, men också Almas klassiska snacks - allt från friterade getostbollar till churros med tryffelmajo. Här finns även plats för bröd och enkla desserter som vispad brie med hjortronsylt och pavlova med apelsin. "Food to share" är fylld av goda, enkla recept som tilltalar både barn och vuxna. Bokens form genomsyras av en Medelhavskänsla, förverkligad i samarbete med fotografen Ulrika Pousette och formgivaren Pernilla Qvist.</p>
-
Title:
Tomat Tomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
»Betyg 5/5: Briljant. En riktigt rolig och inspirerande kokbok där många av recepten har det som ger dem det lilla extra, utan att det medför ett större merarbete vid spisen.« BibliotekstjänstJulia Tuvessons nya kokbok är en hyllning till svenskarnas mest älskade grönsak. Kokboksstjärnan Julia Tuve...
Tomat Tomat Bok
<p><i><b>»Betyg 5/5: Briljant. En riktigt rolig och inspirerande kokbok där många av recepten har det som ger dem det lilla extra, utan att det medför ett större merarbete vid spisen.« Bibliotekstjänst</b></i></p><p><b>Julia Tuvessons nya kokbok är en hyllning till svenskarnas mest älskade grönsak. </b></p><p>Kokboksstjärnan Julia Tuvesson slog igenom med dunder, brak och boken <i>Plåtmat</i>. Nu har hon djupdykt i tomatens smakrika värld, och <i>Tomat Tomat</i> är en inspirerande kokbok med recept på middagsrätter, soppor, sallader, mackor, såser och röror. Det är även en personlig berättelse om tomatens röda tråd i Julias liv. </p><p>"Det råder inga som helst tvivel om att tomaten har verkat som en röd tråd genom hela mitt liv; pappas chili con carne, den söta ketchupen på Danmarksfärjan, bröllopslasagnen förstås, tomatpajen på landet, gnocchirätten som räddade mig och min man under småbarnsåren. När jag lagar rätter med tomat, de rätter som jag är uppvuxen på hittar jag hem, om och om igen. I en värld där allt är i ständig rörelse finns det något väldigt tryggt i det som fortfarande är detsamma. Tomaten har säkert varit en trygg följeslagare för dig också. Jag menar, vem har inte en flaska ketchup, krossade tomater eller tomatpuré hemma?" /Julia </p><p><i>Tomat Tomat</i> är en stilfullt formgiven bok med över 60 vegetariska recept på middagsrätter, soppor, sallader, mackor, såser och röror. Boken är uppdelad i en sommardel, med fokus på färska tomater, och en vinterdel, med fokus på konserverade tomater. Julia ger oss även en fördjupning i tomatens historia med berättelser om allt från Warhols popkonst till ett spanskt tomatkrig och amerikansk maffiafilm.</p><p>JULIA TUVESSON, ofta mer känd som @tuvessonskan, är en av Sveriges främsta matprofiler inom det gröna köket. År 2018 debuterande Tuvesson som författare med försäljningssuccén <i>Plåtmat</i> och har sedan dess skrivit <i>Käka grönt </i>(2019) samt <i>Brynt smör </i>(2020). <i>Tomat Tomat</i> är hennes fjärde kokbok.</p><p><b>Fler röster om boken:</b><i></i></p><p><i>»Tomatens resa genom historien är hissnande och detta har Julia Tuvesson tagit fasta på i sitt nyutkomna alster med samma namn. Givetvis är den också proppfull av tomatbaserade recept.« Nöjesguiden</i></p><p>Form: Lisa Benk<br/>Foto: Miriam Preis<br/>Omslagsmålning: Agnes Printz</p><p></p>
Utvalt - Svenska
Smak
"Betyg 5/5: Briljant. En färgglad och utsökt kombination av smaker från en mängd olika kök. Det är en förvånansvärt lättlagad receptsamling, både för välsmakande vardagar och för avancerade helgmålti...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt