Svenska
Mest sålda

-
Title:
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är?
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och nå...
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är? Bok
<p>Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och några personliga betraktelser av Magnus Uggla själv. Inget är svårt, det mesta är gott och alltihop får fredagskänslan att gå i taket. Skål!</p>

-
Title:
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön.Sommaren är min är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep.I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berättel...
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok Bok
<p>Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön.</p><p></p><p><em>Sommaren är min</em> är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep.</p><p>I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berättelser om somriga ögonblick. Ofta spelar maten en stor roll - tänk kaffekalaset när lilla Ida hissas upp i flaggstången, familjen Melkersons välkomstmiddag på Saltkråkan, Madickens picknick bland trädkronorna och barnen i Bullerbyns saftkalas. Maten i kokboken tolkas, precis som i <em>Min barndoms jul</em>, av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson och här hittas recept på bland annat rullrån, raggmunk, ängamat och marsipantårta.</p><p>Vi besöker sagans värld men också Astrids egna somrar i småländska Näs och Roslagens Furusund. Det finns något ständigt hoppfullt i hennes blick på naturen, medmänniskorna och livet som kommer till särskilt fint uttryck i texterna om sommaren. I sina anteckningar skriver hon: "Ingen kan ta ifrån mig mina sommarmorgnar, mina 'gryningsljusa sund', som jag får stå och glo ut över och fröjdas åt med en tyst förfärande glädje. Det blir ny äppelblom varje vår, och varje vår ligger skymningen över Stockholms vatten lika vemodsblå. Jag är glad åt allt det, och det övertygar mig varje dag om att jorden är människans hem - och ett ganska underbart hem. Jag försöker komma ihåg det, även när det är mörka tider."</p>

-
Title:
Claras Kakbok - Klassiskt Svenskt Fikabröd
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Clara Lidström bjuder hem till sitt kök i sin nya vintagedoftande kakbok med svenskt fikabröd och klassiska mumsiga mormorskakor. Alla goda sorters småkakor, kaffebröd, mjuka kakor och bullar vi minns och fortfarande bakar samt några sorter vi nästan glömt bort.Claras kakbok delar inte bara med sig...
Claras Kakbok - Klassiskt Svenskt Fikabröd Bok
<p>Clara Lidström bjuder hem till sitt kök i sin nya vintagedoftande kakbok med svenskt fikabröd och klassiska mumsiga mormorskakor. Alla goda sorters småkakor, kaffebröd, mjuka kakor och bullar vi minns och fortfarande bakar samt några sorter vi nästan glömt bort.</p><p><i>Claras kakbok</i> delar inte bara med sig av en massa härliga recept utan även inspiration, fakta och kunskap om hur du lyckas med baket. Du får svar på frågor som vilken funktion bikarbonaten och hjorthornssaltet fyller samt varför bullarna ibland inte jäser. Allt från klassiska tekniker och felsökning till handlag och garneringsförslag. Mellan kunskapsinslagen berättar Clara om ransoneringstider med potatis i kakorna, tantens hantverk, förslag på utrustning att ha i hemmet, samt historien bakom kafferep, tebjudningar och den svenska fikakulturen.</p><p><b>Clara Lidström</b>, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sextonde bok i ordningen. Efter succén med <i>Underbara Vinter </i>och nu senast <i>Hemmets almanacka</i> gör Clara äntligen en efterlängtad bakbok med smarriga kakrecept.</p>

-
Title:
Potatis
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"En pärla!" Betyg 5 av 5. BTJ ”Ett måste för den matintresserade.” Svenska Dagbladet Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har l...
Potatis Bok
<p>"En pärla!" Betyg 5 av 5.<br/><em>BTJ</em></p> <p>”Ett måste för den matintresserade.”<em><br/>Svenska Dagbladet</em></p> <p>Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har legat honom närmast hjärtat hela kocklivet.</p> <p>Men hur mycket finns det egentligen att lära sig om potatis? Mycket! Bland annat får du koll på olika tekniker och skillnaden mellan stomp, mos och puré. Hur du får rätt konsistens på duchessen, skillnaden mellan palt och kroppkakor och varför potatisgratäng alltid blir bäst med fast potatis.<br/><br/>I <em>Potatis</em> finns cirka 90 recept, indelade i kapitel beroende på om det handlar om kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis. Läs om hur du kokar potatis med perfekt konsistens, gör vassaste hasselbackspotatisen och fixar de mest krispiga pommes fritesen. Recept finns på klassiker som raggmunk, Jansson och pommes Anna men också rätter som papas arrugadas, tartiflette och potatisfocaccia.</p> <p>Boken ger dig ett hum om potatisens historia och hur den, efter en trevande start i vårt land, räddade livet på en hel befolkning och blev vår viktigaste basråvara. Besök görs också hos två potatisbönder på Gotland som berättar om sitt odlingsarbete och delar med sig av fakta om olika potatissorter. Kort sagt – allt om potatisen som byggde oss.<br/><br/></p> <p>"Det heltäckande och kunskapsrika innehållet, levererat i Stefan Ekengrens omisskännligt medryckande stil, gör Potatis lika självklar i bokhyllan som potatisen i vårt kök."<br/><em>Gastronaut</em></p> <p>”En mästerkocks kärleksförklaring till potatis. Stefan Ekengren fortsätter att briljera med en bok helt tillägnad den älskade knölen.”<em><br/>Buffé</em></p> <p>"Är det mani eller sann matglädje att ägna en hel bok åt en rotfrukt? Vi vet inte men vi älskar det oavsett."<br/><em>P3, Morgonpasset</em></p> <p>”Knölen är vårt viktigaste livsmedel. Det hävdar stjärnkocken Stefan Ekengren i sitt praktverk <em>Potatis</em>, en kunskapsspäckad hyllning till råvaran och odlarna.”<br/><em>Land</em></p> <p>”många fina, spännande recept”<br/><em>P4 Extra</em></p> <p>Utsedd till årets Speciallitteratur - råvara och Bästa foto i Årets svenska måltidslitteratur 2022.</p> <p>Vann silver i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.</p>

-
Title:
Husman - Alla De Klassiska Rätterna (och Några Bortglömda)
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Utsedd till Årets Best Chef Book 2016 i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner." Allt om Mat De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv...
Husman - Alla De Klassiska Rätterna (och Några Bortglömda) Bok
<p> <strong>Utsedd till Årets Best Chef Book 2016 i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p><br/><p> <em> <strong>"Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner."</strong> </em><br/>Allt om Mat</p><br/><p>De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Eller en god hederlig köttsoppa med klimp - allmogemat på stjärnnivå som slår vilken asieninfluerad fusionrätt som helst.</p><br/><p>Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt. Boken inspirerar till att bjuda på husman inte bara till vardags. Rätt tillagad är till exempel lapskojs uppe på nobelbankettnivå. För att inte tala om laxpudding! Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på en gång, både len och fin men med tryck i smaken.</p><br/><p>Alla recept finns angivna till både 4 och 10 personer och inleds med en berättelse och tillagningstips för att lyckas. Till de flesta rätter finns också förslag på hur du höjer dem ett snäpp och tar dem vidare på ett otraditionellt sätt. Toast Pelle Janzon kan till exempel göras på tunna skivor lax, innan du monterar din kålpudding kan du röka kålen i röklåda för att få mild röksmak, servera laxpuddingen med fänkålscrudité och kalopsen med mormorskokta morötter gafflade med smör.</p><br/><p> <strong>Stefan Ekengren </strong>är köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Han är också krönikör i <em>Gourmet</em>. Stefans mission för husmanskost har pågått länge och på bloggen Kökstugg blandar han husmanskost med modern mat inspirerad av äldre tekniker. Epitetet <em>Världens äldsta kock </em>kommer av bloggens alla oändliga historier om mat. Med sin genuina kunskap om svensk husmanskost hoppas Stefan kunna inspirera till att det lagas och bjuds på husmanskost lite oftare i hemmen.</p><br/><br/><p> "Jag tycker att den här boken är jättefin, jag tänker att den funkar ju väldigt bra"<br/><em>Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige</em></p><br/><p>"En perfekt bok att ta till när middagsfantasin tryter - eller ge bort till ett nysatt bo."<br/><em>Lantliv</em></p><br/><p>"Stefan Ekengren tar svensk husmanskost på blodigt allvar - fast med genial humor i texterna."<br/><em>Buffé </em></p><br/><p>"Här hittar du ett 60-tal olika rätter, som kåldolmar, stekt strömming, pyttipanna, ängamat och hembakad ostkaka med grädde och sylt - mums!"<br/><em>Matmagasinet<br/><br/></em>"Med <em>Husman</em> så har Stefan Ekengren hittat helt rätt. I stället för att göra som så många andra och blicka ut över världen så har Ekengren grävt på stället och hittat husman. Och även om det "bara" är husman så förundras man ju över hur jäkla gott det är varje gång man äter det."<br/><em>Johan Engman, Umeå tidning </em></p><br/><p>"Förorden ger en kul bakgrund till maten och bjuder på igenkänning."<br/><em>Allt om Vin </em></p> <p>Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner.</p> <em>Allt om Mat</em>

-
Title:
En Sötare Sommar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken En sötare sommar täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsom...
En Sötare Sommar Bok
<p></p><p>Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken <b>En sötare sommar</b><i></i> täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubbsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Och däremellan andra favoriter som exempelvis fläder, äpple, vinbär, björnbär. </p><p>Boken rymmer närmare 60 underbara recept en del klassiska men de flesta uppgraderade med Camillas unika fantasi. Kanske blir du nyfiken på sockerkringlorna med hallon, kokosmarängrullen eller toscapajen med blåbär? Eller lockas du ännu mer av äppelpaj-cookies, cheesecake-croissanter och sommarens kärleksmums? Vad du än gillar så finns tveklöst recepten här. Så baka och gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika. </p><p><b>Camilla Hamid</b> är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna <i>Baka utan ugn</i> (2019), <i>Godare glass utan glassmaskin </i>(2020), <i>Kaka på kaka</i>, Sveriges mest sålda kokbok år 2021, <i>Bullar, bröd och brunch</i> (2022), <i>En sötare vinter</i> (2023) och <i>Home sweet home</i> (2024). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med. </p><p></p>

-
Title:
Kyrkkaffe - Bullar, Böner Och Berättelser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer succéboken i nyutgåva! Kyrkkaffe bullar, böner och berättelser får det att vattnas i munnen på både kakmonster och kaffekokare. Fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar är den första hjälpen för dig som ska ordna fika till många. Här hittar du nya ...
<p>Nu kommer succéboken i nyutgåva! </p><p><i>Kyrkkaffe </i><i>bullar, böner och berättelser</i> får det att vattnas i munnen på både kakmonster och kaffekokare. Fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar är den första hjälpen för dig som ska ordna fika till många. </p><p>Här hittar du nya och smaskiga recept för långpannan tillsammans med favoriter som Moster Mias sockerbullar och Domprostgårdens toscaformar. Recepten - många anpassade för allergiker - är samlade under rubriker som Bullar, Mjuka kakor, Snabbt och lätt och Extra festligt. </p><p>Tant Lova, moster Anna, husmor Siv och alla andra personligheter som varit med och skapat det svenska kyrkkaffet får samtidigt sin välförtjänta hyllning. Dråpliga och tänkvärda berättelser från kyrkor och kapell blandas i boken med de bästa bordsbönerna och minnen från kyrkkaffen förr och nu. Ny inspiration att utveckla det kyrkkaffe du kanske själv deltar i får du på köpet. </p>
Utvalt - Svenska
Kakor, Bullar Och Bröd I Långpanna
Om du vill ha minimalt med jobb men maximalt med utdelning - baka i en långpanna! Den rektangulära formen funkar till det mesta och är extra praktisk när det vankas fest eftersom den gör det enkelt a...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt