Svenska
Mest sålda
-
Title:
Pizza Av Mastio - En Kärleksförklaring Till Den Ultimata Pizzan
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Pizza av Mastio: en kärleksförklaring till den ultimata pizzan delar Sandra Mastio med sig av sin passion med lustfyllda recept och knepen som lyfter en pizza till helt nya höjder. Du guidas lekfullt igenom en värld full av smaker, texturer och kontraster med mängder av tips. Här hittar du mängde...
Pizza Av Mastio - En Kärleksförklaring Till Den Ultimata Pizzan Bok
<p>I <i>Pizza av Masti</i><i>o: en kärleksförklaring till den ultimata pizzan</i> delar Sandra Mastio med sig av sin passion med lustfyllda recept och knepen som lyfter en pizza till helt nya höjder. Du guidas lekfullt igenom en värld full av smaker, texturer och kontraster med mängder av tips. Här hittar du mängder av grönsaker, rotfrukter, noga utvalda råvaror och förstås den bästa degen!<br/><br/>Denna uppdaterade nyutgåva innehåller tio extra pizzarecept. <br/><b><br/>Sandra Mastio</b> är en svensk krögare, kokboksförfattare och TV-kock. Hon vann femte säsongen av TV-programmet Sveriges Mästerkock och har utöver <i>Pizza av Mastio: en kärleksförklaring till den ultimata pizzan</i> författat kokboken <i>Mat av Mastio</i> (2015). Tillsammans med programledaren och TV-kocken Lisa Lemke samt Zeina Mourtada medverkade hon i SVT:s matlagningsprogram <i>Timjan, tupp och tårta</i>. Hon driver tillsammans med sin man Stefano Mastio bland annat restaurang Mastio i Limhamn i Malmö. </p>
-
Title:
Birgittas Bästa Julkakor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga up...
Birgittas Bästa Julkakor Bok
<p>För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga upplevelser. Efter att ha varit i den stora ladugården så var det dags för det stora långbordet med allsköns kakor i mängder. Från spettekaka, tårtor, vetekransar och minst 12 sorters kakor."<br/><br/>Än idag känner nog många igen sig i de orden. Julen och dess högtider är starkt förknippade med vissa specifika kakor och bakverk. Sådana vi bara bakar då och som vi är måna om att de ska vara desamma, år efter år - annars blir det ingen "riktig jul". Farmors struvor, rullrånen, korintkakorna, mosters nötkakor eller kanske de där pepparkakorna, de som blir godare än alla andra.<br/>Klassiska julkalas är något Birgitta Rasmusson är uppväxt med på hemmagården i Ljungskile, och hon har förvaltat sina kunskaper väl och genom åren samlat på sig recept till bakverk som alla har sin alldeles egen berättelse.<br/>I <em>Birgittas bästa julkakor</em> har hon valt ut recept till julens favoriter: allt från adventskaffet och uppesittarkvällen till självaste julafton och nyårskalaset.<br/>Boken innehåller även råd om vad som är bra att veta när du bakar kakor. Felsök - vad hände? _ och går det att rädda. Samt historia om dukning och de traditioner vi har runt julens kaffekalas. Varför äter vi egentligen just pepparkakor och lussebullar?<br/><br/>BIRGITTA RASMUSSON är idag en välkänd bakprofil från det populära tv-programmet <em>Hela Sverige bakar</em>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <em>Sju sorters kakor</em>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <em>Birgittas bästa - Favoritrecepten till det svenska fikat</em> (2014, 2016).<br/></p><p></p><p>"Denna nya bok är juligt illustrerad både i bilder och dukning. [...] Mitt i boken, före tårtor och bakelser, ges fiffiga baktips."</p><p>Birgitta Önnerfält, BTJ</p>
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i d...
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar Bok
<p>Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade - här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten - även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!</p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man h...
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
-
Title:
Fisk Med Torsten Jansson
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I boken Fisk med Torsten Jansson bjuder entreprenören Torsten Jansson på både egna och lånade recept som utgår från den skatt av råvaror Sveriges hav och vattendrag har att erbjuda, personliga berättelser om sig själv och sin familj och möten med intressanta kända och mindre kända människor och pla...
Fisk Med Torsten Jansson Bok
I boken Fisk med Torsten Jansson bjuder entreprenören Torsten Jansson på både egna och lånade recept som utgår från den skatt av råvaror Sveriges hav och vattendrag har att erbjuda, personliga berättelser om sig själv och sin familj och möten med intressanta kända och mindre kända människor och platser i sitt älskade Bohuslän och andra delar av landet.
Utvalt - Svenska
Budgetveganen - Över 100 Växtbaserade Recept Som Inte Kosta
Budgetveganen - Över 100 Växtbaserade Recept Som Inte Kosta [Bok / Inbunden]
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt