Svenska
Mest sålda
-
Title:
52 Whisky Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva. Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot s...
52 Whisky Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva. </p><p>Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot smaklökarna eller är knäckiga som knastrig crème caramel. Här finns gyllene droppar att njuta av på eftermiddagen och efter middagen. </p><p>52 whisky du måste dricka innan du dör ger shoppingtips för varje vecka. Du finner presenter till både dig själv och dina vänner. </p><p>Boken ger dig en fast punkt i tillvaron när Systembolagets hyllor tycks oöverskådliga och då taxfree-shopen på färjan gungar. Boken täcker in klassiker och nyheter, både för nyfrälsta och ärrade whiskydrickare.</p><p>Träffsäkra och underhållande smak- och doftomdömena ger både alldagliga smaknoter som smörkola och torvrök, men även många som urartar till sensoriska höjder av bildäck, bullar, brûlée och banandoftande bakelit. </p><p>Urvalet är från världens alla destillerande hörn. Utrymme finns för egna kommentarer. Fördjupning som avslutning i en faktarik ABC-del. Här är kort och gott massor av whisky att avnjuta i lugn och ro, eller vänners stimmiga sällskap. Skål och god läsning! </p><p>OM FÖRFATTAREN</p><p>Örjan Westerlunds 52 tidigare böcker om whisky, bourbon, öl och gin finns utgivna på 10 språk i 23 länder, och är sålda i mer än en halv miljon exemplar. Föregångaren 101 whisky du måste dricka innan du dör har sålt i stora upplagor sedan 2009. Örjan Westerlunds Bourbon & American Whiskey vann pris som världens bästa whiskybok 2017, och han belönades 2019 för sina ljudböcker om whisky hos Storytel. Örjan Westerlund har arrangerat hundratals whisky- och ölprovningar, och medverkat som whiskydomare för Stockholm Beer & Whisky Festival och som sensorisk bedömare av kryddsprit och rom hos V&S Group. </p>
-
Title:
Charkuteri För Hemmabruk - Korv, Pålägg Och Andra Delikatesser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är ...
Charkuteri För Hemmabruk - Korv, Pålägg Och Andra Delikatesser Bok
<p><b>Charkuteri för hemmabruk </b></p><p><b>Gör korv, pålägg och andra delikatesser</b></p><p>En instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. </p><p>Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. </p><p>Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. </p><p><b>Alf Andersson</b> har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som <i>Styckning av vilt </i>och<i> Rökning Så röker du kött och fisk</i> är älskade klassiker.</p><p>Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.</p>
-
Title:
Fattig Student - 20 Veckomenyer Under 250 Kronor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
I denna roliga och användbara kokbok hittar du 20 av de bästa veckomenyerna från den norska försäljningssuccén och instagramkontot fattigstudent. Ingen av menyerna kostar över 250 kronor, och innehåller allt du behöver för en balanserad kosthållning. Dessutom innehåller boken inköpslistor med billi...
Fattig Student - 20 Veckomenyer Under 250 Kronor Bok
<p>I denna roliga och användbara kokbok hittar du 20 av de bästa veckomenyerna från den norska försäljningssuccén och instagramkontot fattigstudent. Ingen av menyerna kostar över 250 kronor, och innehåller allt du behöver för en balanserad kosthållning. Dessutom innehåller boken inköpslistor med billiga basvaror, tips för att undvika matsvinn och massor av andra råd för dig som vill vara både ekonomisk och mätt och belåten.</p>
-
Title:
Herman Hedning. Beer, Brewing & Bastards - Herman Hednings Brutalkompletta Seriebibel Om Öl
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl. I denna mastodonta serie- och ölbibel hittar du allt du behöver veta om världens olika öl. Den tar dig med på en resa i ölets historia. Hur tillverkningen av denna skummande dryck går till. Ingrediensernas funktion. Vilka olika öltyper du med störst...
Herman Hedning. Beer, Brewing & Bastards - Herman Hednings Brutalkompletta Seriebibel Om Öl Bok
Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl.<br/><br/>I denna mastodonta serie- och ölbibel hittar du allt du behöver veta om världens olika öl. Den tar dig med på en resa i ölets historia. Hur tillverkningen av denna skummande dryck går till. Ingrediensernas funktion. Vilka olika öltyper du med största sannolikhet kommer att stöta på i olika länder. Hur du anordnar en ölprovning och vilka ölglas som passar bäst till de olika öltyperna. Du kommer även få dyka djupare in i viktiga ölländers kultur och historia som Belgien, Tyskland, Tjeckien, Skottland, England, USA och Sverige m fl. Här kommer även få lite tips på bryggerier och deras öl. Dessutom får du naturligtvis en ohygglig mängd ölrelaterade Herman Hedning-serier!<br/><br/>All öltext är smakfullt sammanställt av Peter M Eronson, Sveriges mest lästa ölboksförfattare med över 100 000 sålda exemplar av både ölböcker och hembryggarböcker. Utöver författare är han även öldomare och ölbryggare. Serierna står givetvis Jonas Darnell bakom och med Herman Hedning kan han titulera sig som en av Sveriges mest lästa serieskapare med över 700 000 sålda böcker och tidningar om Herman Hedning. Jonas är även en fullblodad ölentusiast.
-
Title:
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en ai...
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar Bok
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en airfryer gör att maten blir både smakfrik, saftig och krispig, och du kan tillaga allt från härliga frukostar till hela middagar och bakverk i den. I tillägg till de beprövade och goda basrecepten med typiska svenska favoriter, som helstekt kyckling, hasselbackspotatis och tacopaj, får du även - tabeller över tillagningstid och temperatur - konverteringstabeller för att omvandla dina egna favoritrecept till airfryer - veta hur du tillagar råvaror direkt från frysen - samt mina bästa tips och tricks för att lyckas. Jag tror att du kommer att bli överraskad över hur enkelt det är och hur gott det blir! Kristina Söderström är kokboksförfattare och skribent och bor i Sundsvall. På Isaberg Förlag har hon tidigare gett ut Café Västernorrland och BRUNCH Året runt.
-
Title:
Cmak- Vårt Ukrainska Kök
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. Ukraina i sin tur betyde...
Cmak- Vårt Ukrainska Kök Bok
<p>CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. </p><p>Ukraina i sin tur betyder gränslandet. Det är ett gränsland som har sett mycket genom tiderna - statskupper, internationella och inbördes väpnade konflikter, stora migrationer, framgångsrika eller misslyckade revolutioner och regimer som bytts ut. Men det finns också en annan historia vanliga människors vardag och fest, där maten ofta spelar en central roll. </p><p>I kokboken <i>CMAK</i> bjuder kockarna Anja Allvin och Anastasia Lundqvist på smakprov från Ukrainas regionala kök och berättar om mat, minnen, människor och Sveriges och Ukrainas gemensamma historia. Boken innehåller 65 fantastiska recept, anpassade för tillagning i svenska kök.</p><p>"CMAK<i> ger en fin känsla för landet Ukraina, dess historia och mattraditioner. Ulrika Pousettes vackra bilder och en historisk kontext förstärker intrycket. Denna fina kokbok passar den som är intresserad av landet Ukraina och som vill utforska ukrainsk matlagning." </i>BTJ, Moa Långbergs </p><p><i>"Boken är personligt skriven, illustrerad med vackra fotografier och smakfull på alla vis. Jag är imponerad! En riktigt fin kokbok om ukrainsk kultur och matlagningstradition allt förmedlat med glöd och passion! Genuin matglädje! Betyg: 5 av 5."</i> Minaboktips, bokblogg</p><p><i>"den kan jag verkligen rekommendera. (...) innehåller också jättemycket trevlig information om ukrainsk mat och härliga recept." </i>Edward Bloms smörgåsbord, poddavsnitt #129 </p>
-
Title:
Lunchmackor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det stjärnbagaren Daniel Lindeberg inte vet om smörgåsar är inte värt att veta." Cafe "Inom alla kategorier finns det mackor med inspiration från världens olika hörn, guld värt för den som vill kunna hitta asiatiskt, amerikanskt, franskt och sven...
Lunchmackor Bok
<p>"Det stjärnbagaren Daniel Lindeberg inte vet om smörgåsar är inte värt att veta."<br/><em><strong>Cafe</strong></em></p> <p>"Inom alla kategorier finns det mackor med inspiration från världens olika hörn, guld värt för den som vill kunna hitta asiatiskt, amerikanskt, franskt och svenskt i en och samma bok. … Detta är en bok för alla mackälskare, men också för oss som gillar en riktigt snygg kokbok."<br/><em><strong><span style="font-size: 18.2px; background-color: transparent;">BTJ</span></strong></em></p> <p>Smörgåsen är en perfekt men ändå anspråkslös plattform för att börja ta ut svängarna i köket. I den här boken skapar stjärnbagaren Daniel Lindeberg lunchmackor med inspiration från världens alla kök – mackor som passar lika bra på jobbet, utflykten eller som en grym helgbrunch hemma.</p> <p>I Daniels mackvärld hittar du smaker med amerikanska, kubanska, koreanska och nordiska inslag, och dessutom ett antal brödrecept – från olika varianter på flatbreads till brioche, baguetter och tortillas. Har du inte gjort en grilled cheese, pulled pork sandwich, Tokyo lax eller en het macka med sidfläsk och chili är det dags nu.</p> <p><strong>Daniel Lindeberg</strong> driver sedan 2014 Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge, Nacka utanför Stockholm, där bland annat lunchmackorna blivit ett signum. Dessförinnan har han drivit stjärnkrog och arbetat på framstående bagerier och konditorier.</p> <p>................................</p> <p>"Mackor 2.0"<br/><em><strong><span style="font-size: 1.125rem;">Expressen Söndag</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"fullproppad med goda </span><span dir="ltr" role="presentation">tips och läckra smak</span><span dir="ltr" role="presentation">kombinationer."<br/></span><em><strong><span dir="ltr" role="presentation">Allas</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"Kort sagt ett mackornas uppslagsverk att inspireras av för vårens och sommarens picknick och faktiskt också för hela årets luncher."<br/></span><em><strong><span dir="ltr" role="presentation">Fokus</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"Makalösa mackor. ... I boken <span class="retriever-hit focus hit hit-profile hit-profile-2406699">Lunchmackor</span>bjuder<span class="retriever-hit focus hit hit-profile hit-profile-2406699">Daniel Lindeberg</span> på några riktiga godingar med smaker från världens alla hörn."<br/></span><em><strong><span style="font-size: 1.125rem;">Allt i Hemmet</span></strong></em></p> <p>"eminent smörgåsbok"<br/><em><strong>Gastronaut</strong></em></p> <p>"Jag gillar boken för att den ger mig lite metoder och en översikt till hur skapar jag en bra, rejäl lunchmacka. Och så kan jag byta ut ingredienserna och hitta på egna fyllningar."<br/><em><strong>Jesper Lindkvist, Meny i P1</strong></em></p>
Utvalt - Svenska
Bli En Grönare Hemmasommelier - En Vinbok För Matälskare
Välkommen till en resa som kommer att förändra din uppfattning om mat och vin!Har du någonsin undrat varför ett visst vin passar perfekt till en viss rätt? Glöm tråkiga artikelnummer och komplicerade...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt