Svenska
Mest sålda
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
66 Day Challenge - Jorden Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Ulrika Davidssons tredje bok i succéserien 66 Day Challenge tar hon med sina läsare och följare på en matresa jorden runt med enkel matlagning och spännande smaker från Asien, Mellanöstern, Medelhavet, Sydamerika, USA och även den nordiska maten. Recepten är skapade med omsorg så att de mättar br...
66 Day Challenge - Jorden Runt Bok
<p>I Ulrika Davidssons tredje bok i succéserien 66 Day Challenge tar hon med sina läsare och följare på en matresa jorden runt med enkel matlagning och spännande smaker från Asien, Mellanöstern, Medelhavet, Sydamerika, USA och även den nordiska maten. Recepten är skapade med omsorg så att de mättar bra, är lättlagade, håller ett lågt kolhydratsinnehåll och även tar hänsyn till kalorier helt enkelt 66 dagar med mycket matglädje! </p><p>Kostschemana är minutiöst utformade och enkla att följa och bjuder på såväl frukost, lunch och middagar under 10 veckor. Hemligheten med Ulrikas kostscheman är den dagliga variationen av kaloriintaget som förändrar förbränningen och gör att man snabbt kan gå ner i vikt på ett hållbart sätt. </p><p>De ger bättre hälsa, piggare känsla och skillnad på vågen. Många som följer dessa 66 dagar tappar i snitt 12 kilo och upplever en stor hälsoförändring och -förbättring på många plan. Dessutom öppnas en ny värld av smaker med råvaror och kryddor från hela världen som skapar variation på tallriken vecka för vecka. </p><p>Recepten är indelade i frukost, vegetariskt, kött, fågel, fisk och skaldjur och några riktigt smarriga desserter. Vad sägs om till exempel goda juicer och frukostbröd, smoothiebowls, arabiska ägg, grekiska minipajer, persisk kyckling, Västerbottenpizza med skaldjur, rödbetor med halloumi, asiatiska kåldolmar, tomatsoppa, tonfisk med wasabi-majjo, spenatwraps och kanske unnar du dig en chokladtårta eller rabarberpaj till efterrätt </p><p>Boken innehåller:<br/>- Kostscheman för 66 dagar med ca 100 kalori- och kolhydratsberäknade recept för alla måltider<br/>- Råvaruguide och inköpslistor Enkla recept som går att förbereda, frysa in eller förvara i kylen och ha med som matlåda<br/>- Guide till hur du förändrar dåliga vanor<br/>- Om kost, planering, matlagning<br/>- Om hunger och sötsug<br/>- Träning, motion, återhämtning och stresshantering <br/>- Mättande recept som håller blodsockret på en jämn nivå och mättar länge<br/>- Näringsrikt kostschema med mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och med råvaror som ger istället för att ta energi <br/></p><p>Att få möjlighet att ändra ovanor till bättre vanor steg efter steg och nå en hållbar hälsosam livsstil är Ulrikas önskan. Tiotusentals personer har följt Ulrikas kostscheman i 66 Day Challenge under de senaste åren och har lyckats göra en hälsoförändring på många plan. <br/><br/><b>Ulrika Davidsson</b> är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande författare till över 35 böcker. Hennes kickstartskurser har hjälpt tiotusentals personer att nå sin målvikt och finna en mer hållbar och hälsosam livsstil. </p>
-
Title:
Njut Av Fisk Och Skaldjur - En Samling Med Över 100 Läckra Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Njut av FISK & SKALDJUR En samling med över 100 läckra recept Fisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fi...
Njut av FISK & SKALDJUR En samling med över 100 läckra recept Fisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fetter i färsk fel fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkts mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken- du kommer att fastna på kroken! - 112 läckra recept - Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips - Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat - Varje recdpt är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
-
Title:
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område s...
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden Bok
<blockquote> <p>Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker.</p> <p><em>Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2018</em></p> </blockquote> <p>I "Vego curry"<em></em>lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och många andra fantastiska rätter – alltifrån frukosträtter till bröd och söta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken.</p> <p>Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du får en inblick i hur den genuina familjemåltiden fungerar och vad du behöver ha hemma i skafferiet för att snabbt laga smakrika vegetariska rätter.</p> <p><strong>Nahid Hassan</strong>är<strong></strong>krögare sedan 18 år tillbaka och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap.</p> <p><strong>Isa Ekstam</strong>är vegetarisk kock och matkreatör, som brinner för vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver även företaget GreenIsaDream<em></em>i Stockholm.</p> <blockquote> <p>Utan tvekan en av årets viktigaste kokböcker för att uträtta gastronomiska vidunder.</p> <p><em>Vegourmet</em></p> <p><span style="font-size: 1.125rem;">Vegomat som inte behöver låtsats</span></p> <p><em style="font-size: 1.125rem;">DN</em></p> </blockquote>
-
Title:
Grillfest Med Vänner - Bbq & Grill
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Vad kan man göra med en grill? Massor! En av Sveriges genom tiderna mest utgivna kokboksförfattare - TV-kocken Frederik Zäll bjuder in oss till en värld av glödande kol och varma leenden, där han presenterar en riktigt maffig mängd läckra grillrecept skapade för att njutas i gott sällskap under bar...
Grillfest Med Vänner - Bbq & Grill Bok
<p>Vad kan man göra med en grill? Massor! En av Sveriges genom tiderna mest utgivna kokboksförfattare - TV-kocken Frederik Zäll bjuder in oss till en värld av glödande kol och varma leenden, där han presenterar en riktigt maffig mängd läckra grillrecept skapade för att njutas i gott sällskap under bar himmel. Varje sida är fylld med frestande bilder som väcker aptiten hos alla, från hängivna grill- & barbecuefantaster till de som precis dragit igång sin grillresa. Det finns recept för både klassisk kolgrill eller gasolgrill och även en hel del recept och tips för en riktigt bra barbecue som Brisket & Pork belly burnt ends. I boken finns även inspiration och mat som tillagas direkt på grillens stekbord för vem vill inte bjuda in hela kompisgänget på sliders eller smashed tacos..? </p><p>Boken tar oss också med på en resa genom USA där Frederik har ett helt kapitel om hans favoritplatser i både New York, Florida, San Francisco och så klart Texas. En form av resedagbok med massor av bilder och tips från olika favoritmål i landet i väst. Frederik skriver också om grillandets hantverk, från de bästa teknikerna för perfekt glöd och rökning till tips om val av grillutrustning. </p><p>Frederik delar med sig av personliga historier, minnen och kärleken till att samla vänner och familj kring grillen, oavsett om det är för en enkel vardagsmiddag eller en festlig helg. Vad är en fantastisk grillupplevelse för mig? Vad betyder grillen för någon i Texas, jämfört med en svensk sommargrillning? Jag har samlat en mängd smakrika och inspirerande recept där vi rör oss bland klassiker och nyskapande rätter, från glödande smårätter till saftiga huvudrätter och grillade sides. </p><p>Om författaren </p><p>Frederik Zäll är en av Sveriges genom tiderna mest publicerade kokboksförfattare. Över 30 kokböcker har getts ut och det här är garanterat inte den sista! Han har även skrivit barnbokstrilogin Drakarnas Land som inom kort kommer i en nyutgåva och är välkänd som TV-kock från TV4 Nyhetsmorgon samt tidigare programledare för SVTs Överraskningen. Frederik är även gitarrist och pianist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999. Under 2025 släpps debutalbumet and the storm från Frederiks nya band The River där Frederik är gitarrist och sångare. En sann multikonstnär kan man lugnt konstatera. </p>
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt...
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa Bok
<p>Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. </p><p>Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!</p><p>Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! </p><p>Om Författaren:</p><p>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga. </p>
Utvalt - Svenska
Fredagsmys Och Hemmakväll - 45 Recept För Små Och Stora Sällskap
Finns det något härligare än att samla familj och vänner kring köksbordet, i trädgården eller i tevesoffan med massor av härlig mat och dryck?I den här inspirerande kokboken har kocken och matskriben...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt