Svenska
Mest sålda
-
Title:
Hälso-smoothies - Boosta Din Kropp Med Vitaminer, Mineraler Och Antioxidanter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Hälso-smoothies - Boosta Din Kropp Med Vitaminer, Mineraler Och Antioxidanter [Bok / Pocket]
Hälso-smoothies - Boosta Din Kropp Med Vitaminer, Mineraler Och Antioxidanter Bok
Hälso-smoothies - Boosta Din Kropp Med Vitaminer, Mineraler Och Antioxidanter [Bok / Pocket]
-
Title:
Den hemlige kocken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och subst...
Den hemlige kocken Bok
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
-
Title:
På Krogen Med Linné - Sjökrogar Och Svensk 1700-talsgastronomi
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Koffsan var en av hundratals sjökrogar som fanns vid Sveriges kuster under mitten av 1700-talet. Här, på väg in mot Stockholm, kom resande på Mälaren, från slott och kojor, och sökte tak och mat. Bevis finns för en exklusiv publik såväl som en för tiden oväntat välkryddad meny. I en bok grundad på ...
På Krogen Med Linné - Sjökrogar Och Svensk 1700-talsgastronomi Bok
Koffsan var en av hundratals sjökrogar som fanns vid Sveriges kuster under mitten av 1700-talet. Här, på väg in mot Stockholm, kom resande på Mälaren, från slott och kojor, och sökte tak och mat. Bevis finns för en exklusiv publik såväl som en för tiden oväntat välkryddad meny. I en bok grundad på en intressant forskningsuppsats redogör Ulrica Söderlind för hur denna unika arkeologiska undersökning gett oss fakta om hur en restaurang på 1700-talet serverade, lagade och kryddade sin mat. Detta är inte minst intressant eftersom en av gästerna var ingen mindre än Carl von Linné! Boken På krogen med Linné började som forskning om de mycket vanliga, men nästan outforskade svenska sjökrogarna. Drottning Kristina utfärdade dekret om att en sjökrog skulle finnas var tionde sjömil längs våra farbara kuster. De var vad vägkrogarna är för dagens långtursturister fast kulinariskt långt intressantare. På sjökrogen Koffsan väster om Stockholm har författaren Ulrica Söderlind dels genom utgrävningar och dels genom omfattande annan forskning kartlagt både besökare och matvanor på 1700-talets svenska sjökrogar. En av gästerna som enligt dokumenterade källor besökt Koffsan var själve Carl von Linné. Genom ett intrikat detektivarbete och studier både i London av Linnés botaniska kartläggningar, den lokala floran och många historiska recept har Ulrica Söderlind knutit ihop detta till en fascinerande läsning om både mat och kroghistoria. I boken finns en mängd intressanta illustrationer gjorda av marinarkeologen Björn Wallbom liksom fint matfoto på de historiskt kartlagda och oväntat kryddiga rätterna. Fotografierna togs av matfotografen Knut E. Svensson. Ulrica Söderlind har sedan 10-årsåldern varit mat- och dryckesintresserad. Sin praktiska utbildning fick hon på olika restaurangskolor innan ett yrkesliv tog vid ombord fartyg i den svenska handelsflottan och på restauranger på land. Den sista anställningen var i Nobelköket, Stockholms Stadshus, innan högre grundutbildning tog vid. Utbildningen har mynnat ut i filosofie magister-examina i marinarkeologi och i ekonomisk-historia. Filosofie doktors examen avlades 2006 i ekonomisk-historia med den tvärvetenskapliga avhandlingen Skrovmål som handlar om mat och dryck i den svenska flottan åren 1500 1800.
-
Title:
Gröt - En Fantastisk Historia
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gam...
Gröt - En Fantastisk Historia Bok
Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gamla kokböcker och far till Syrien efter sedan länge bortglömda recept.<br/><br/>Gröt är nödföda, barnmat, gudaspis och hipstertrend. Allmogens bästa vän och klimatsmart framtidsmat. Med stor humor och mycket hjärta äter sig grötsystrarna genom flötgröt, barngröt, paleogröt och polenta. Som de nördiga historieätare de är väjer de inte för vare sig gubbjuck eller barkgröt.<br/><br/>Boken innehåller över 100 grötrecept, från svårlästa anvisningar på kilskriftstavlor till 2000-talets avantgardistiska anrättningar. Vissa är svårtillagade eftersom tumlare och malawiska tofsmyggor är besvärliga att komma över, men de ger ändå en inblick i en avlägsen gastronomi.<br/><br/><b>Jana Fröberg</b> (f. 1985) är utbildad konstnär. <b>Vanda Lönngren</b> (f. 1982) är beteendevetare. Detta är deras debutbok, en lika ovanlig som lustfylld roadtrip genom en central del av mänsklighetens historia. Med avstamp i civilisationens vagga Mesopotamien berättar de allt som är värt att veta om gröt och lite till.
-
Title:
En Bok Whisky
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer efter stor efterfrågan äntligen den uppdaterade nyutgåvan av Örjan Westerlunds storsäljande pocketbok En bok whisky precis allt du behöver veta om denna mytomspunna dryck i ett behändigt och lättburet format. I denna bok om whisky hittar du både det du inte väntar dig och det som en whisk...
En Bok Whisky Bok
Nu kommer efter stor efterfrågan äntligen den uppdaterade nyutgåvan av Örjan Westerlunds storsäljande pocketbok En bok whisky precis allt du behöver veta om denna mytomspunna dryck i ett behändigt och lättburet format. I denna bok om whisky hittar du både det du inte väntar dig och det som en whiskybok ska innehålla. Här finns detaljer som under författarens resor samlats in från skotska destillerier och blenders, men här finns också några ord om destilleriernas tungvrickande namn och ett avsnitt om historien bakom denna Storbritanniens femte största exportvara. En bok whisky är skriven av en svensk, med allt vad det innebär av arv och kultur från Systembolaget, Lord Calvert och motboken. Den är skriven för dig som är nyfiken på whisky men kanske undrar varför detta ämne är så speciellt. Det är även boken för dig som trodde att du visste allt om whisky och är beredd att bli utmanad.
-
Title:
Pietros Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Här finner Du de bästa recepten från boken "Pietros kök" och därtill nästan 80 helt nykomponerade recept. Pietro Fioriniello tog med sig de bästa idéerna om god mat från Neapel. I Sverige har han blandat sin matkultur med det bästa från vår: marulken och ostronen till exempel. Jan Norming, författa...
Pietros Recept Bok
Här finner Du de bästa recepten från boken "Pietros kök" och därtill nästan 80 helt nykomponerade recept. Pietro Fioriniello tog med sig de bästa idéerna om god mat från Neapel. I Sverige har han blandat sin matkultur med det bästa från vår: marulken och ostronen till exempel. Jan Norming, författare och kulturjournalist, har hängt i Pietros kök i flera år. Årets resultat är en samling recept, enkla och lättlagade, som inbjuder läsaren att fortsätta skapandet. Pressklipp om Pietros mat & restaurang: "Pietros La Cucina Italiana är den bästa italienska restaurangen i Göteborg. Det ligger i detaljerna: alltifrån den egna smaksatta olivoljan med vitlök, chili och citron till krämig risotto och vidare mot äventyr med skaldjur, grönsaker och kalvfilé med skogssvamp. Nöjesguiden (Betyg: Mycket bra) "En av de bästa och trevligaste middagar vi ätit någonsin ..." GT/Expressen 2004 (Betyg: 5 Getingar = Klassiker)
-
Title:
Vinexpert På 24 Timmar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Jancis Robinson är en av världens främsta vinkännare och vinjournalister. I denna handbok delar hon med sig av sin expertis med lika delar auktoritet, fyndighet och lättsamhet. Du får lära dig namnen på de populäraste röda och vita druvorna och vad som kännetecknar dem. Du får lära dig vad som skil...
Vinexpert På 24 Timmar Bok
Jancis Robinson är en av världens främsta vinkännare och vinjournalister. I denna handbok delar hon med sig av sin expertis med lika delar auktoritet, fyndighet och lättsamhet. Du får lära dig namnen på de populäraste röda och vita druvorna och vad som kännetecknar dem. Du får lära dig vad som skiljer ett kaliforniskt sauvignon blanc-vin från ett nyzeeländskt.<br/>Du får lära dig vilka viner som är värda att spara och vilka som helst bör drickas redan ikväll. Du får lära dig hur man bäst matchar vinet i glaset med maten på tallriken, och du får veta vilka vinprylar som är värda att investera i och vilka du med gott samvete kan hoppa över. Och, inte minst, du får lära dig hur man egentligen beställer vin på krogen.<br/><i>Vinexpert på 24 timmar</i> är rik på kunskap men fri från snobberi. En rolig, opretentiös och genuint användbar guide till världens mest mytomspunna dryck.
Utvalt - Svenska
Ät Rätt För Din Kropp ; Lär Dig Allt Om Biohacking
Upptäck matens fulla kraft med en av Sveriges främsta näringsexperter!I Ät rätt för din kropp berättar näringsexperten Fredrik Paulún om hur du kan använda maten på ett medvetet sätt för att påverka ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt