Svenska
Mest sålda
![Hälges Kokbok](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/767395.jpg)
-
Title:
Hälges Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vad kommer efter en lyckad jakt? En lyckad middag såklart! Edwin, Ellen och Uffe bjuder på en massa goda matträtter med allt från älg till vildsvin. Hälge, som ännu en gång lyckats undvika att bli en flankstek, bjuder också till bords med goda vegetariska rätter värda skogens konung!
Vad kommer efter en lyckad jakt? En lyckad middag såklart! Edwin, Ellen och Uffe bjuder på en massa goda matträtter med allt från älg till vildsvin. Hälge, som ännu en gång lyckats undvika att bli en flankstek, bjuder också till bords med goda vegetariska rätter värda skogens konung!
![Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/734329.jpg)
-
Title:
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna [Bok / Inbunden]
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna Bok
Smaka På Historien - Människor Och Måltider Ur Det Förflutna [Bok / Inbunden]
![Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/705508.jpg)
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
![Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/685241.jpg)
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man h...
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
![101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/746833.jpg)
-
Title:
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och L...
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.</p><p>Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.</p><p>Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, glasvarianter och fackuttryck. Här ges också tips om redskap, ingredienser och sådant som är bra att tänka på vid tillredning. Med andra ord finns här allt en cocktail älskare behöver veta!</p><p>OM FÖRFATTARNA</p><p>Stefan Lindström har varit bokförläggare för Grenadine i mer än 10 år och givit ut nästan 200 titlar om mat och dryck. Många har fått priser både i Sverige och internationellt. Grenadine fick priset som världens bästa dryckesbokförlag i Kina 2017 och i Paris 2013. 2020 fick Grenadine priset för att varit ett av världens bästa dryckesbokförlag de senaste 25 åren. Grenadines böcker har sålt i över 30 länder och i mer än 3 miljoner exemplar. Eliq Maranik har skrivit flera storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till 15 språk och utgivna i närmare 30 länder.</p>
![Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/751652.jpg)
-
Title:
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor gen...
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker Bok
<p>En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!</p><p>I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.</p><p>I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.</p><p><b>Frederik Zäll</b> är en mångsysslare av rang. Hans band <b>Eskobar</b> släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna <b>Stora Grytboken</b> (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och <b>Grilla & Rök</b> (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin <b>Drakarnas land</b>. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom <b>Svinninge Ölkompani</b>. Under 2020 öppnades hans första restaurang <b>Zäll s Smokehouse</b> i Åkersberga.</p>
![Choklad, Praliner Och Andra Godsaker](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/685525.jpg)
-
Title:
Choklad, Praliner Och Andra Godsaker
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens. De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk. Förutom avsnitt om chokladhistor...
Choklad, Praliner Och Andra Godsaker Bok
Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.<br/><br/>De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.<br/><br/>Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd - särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix.<br/><br/>Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer.<br/>Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas.<br/><br/>Om författaren:<br/>Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
Utvalt - Svenska
Mocktails Och Några Svaga Cocktails
En fest behöver inte vara berusande för att vara oförglömlig!Oavsett om du strävar efter att minska ditt alkoholintag, sätta alkoholen på hyllan för gott eller helt enkelt vakna med ett leende i stäl...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt