Svenska
Mest sålda
-
Title:
Kocken & Fiskaren
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Jakt & Fiske
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Följ med på flugfiske i Arjeplogfjällen, dörja makrill och fånga havskräftor på Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gädda i ett vintrigt Härjedalen och koka kräftor vid en uppländsk sjö. Det som nappar och få...
Kocken & Fiskaren Bok
<p>Följ med på flugfiske i Arjeplogfjällen, dörja makrill och fånga havskräftor på Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gädda i ett vintrigt Härjedalen och koka kräftor vid en uppländsk sjö. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla, för det som tas upp ska tas om hand – från glödgrillad ström­ming och cajunkräftor till sashimi på öring och röding med broccoli, jalapeño och mandlar.</p> <p>I den här boken vill kocken Mikael och fiskaren Hubbe hitta tillbaka till den perfekta fiskeutflykten. Fritidsfisket är idag specialiserat och teknikdrivet men essensen i fisket går lätt förlorad bland dyr utrustning och tävlingsmenta­litet. Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut.</p> <p>Mikael och Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige för att hitta tillbaka till det som gjorde fisket magiskt i barndomen – förväntningarna, spänningen och myset i att sitta på en brygga i morgondiset med blicken fäst på ett flöte och några mackor i ryggsäcken. Den händel­selösa väntan och det plötsliga hugget.</p> <p>Lär dig mer om de svenska matfiskarnas ekosystem och livsbetingelser, och vilka redskap och handlag som behövs för att göra fiskelyckan god. Och missa inte Hubbes allra viktigaste tips för fiskeutflykten: du behö­ver mer tålamod och mer matsäck än vad du tror.</p> <p>Mikael Einarssonär kökschef på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken genom restaurang Astoria och restauranggruppen Leijontornet, Pontus in the GreenHouse och Skebo Herrgård.Han har även skrivit böckernaExpedition Mathantverk(2012),Hedonisten(2015),30 odödliga rätter(2017) ochKocken & jägaren(2021).</p> <p>Hubbe Lemon har gått fiskegymnasium och jobbat flera år som fiskeguide. Han driver Järinge gård i Ros­lagen där han också sköter jakten. Hubbe har jagat och fiskat sen barnsben och ägnar sig åt jakt och fiske under hela året.</p>
-
Title:
Abborrbibeln
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Jakt & Fiske
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Såväl i de stora sjöarna som i de små åarna, längs kusterna och ute i skärgården fiskas abborre. Abborren är välbekant men ändå fortfarande något av ett mysterium: på vilket djup jagar den, var vilar den, hur ska den lockas?Abborrbibeln är fiskeribiologen och sportfiskeprofilen Tobias Fränstams upp...
Abborrbibeln Bok
<p>Såväl i de stora sjöarna som i de små åarna, längs kusterna och ute i skärgården fiskas abborre. Abborren är välbekant men ändå fortfarande något av ett mysterium: på vilket djup jagar den, var vilar den, hur ska den lockas?</p><p></p><p>Abborrbibeln är fiskeribiologen och sportfiskeprofilen Tobias Fränstams uppföljare till storsäljaren Gäddbibeln. Det är en heltäckande bok om den randige krigaren, oumbärlig för varje sportfiskare vare sig du är novis eller expertis. Här får du 300 sidor historier och kunskap om fiskens beteenden och sinnen, redskap och metoder, omgivningsfaktorer och analyser av fiskevatten som kommer att göra dig till en bättre fiskare. Därtill spännande abborrecept, tips på hur du fiskar med barn och kuriosa som hur du kan tillverka lim av abborrskinn.</p>
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt