Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv kokboken! Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt fr...
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv Bok
<p>Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken</i>! </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv </i>är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv. </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör </i>är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv. </p><p>Birgitta delar i förordet till boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. </p><p>Ur innehållet: Förord av Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare </p><p>Birgittas väg till ett friskare liv Naturligt läkande med hjälp av naturen </p><p>Grönskande kalla smårätter </p><p>Heta tillbehör från grill, ugn och spis </p><p>Salta och söta bakverk till utflykt, kafferep och Afternoon Tea</p><p>Njutbart i glas, flaska och burk </p><p>OM FÖRFATTAREN: </p><p>Intresset att ta vara på naturens godsaker gav inspiration till den välbesökta bloggen Birgitta Höglunds matoch till de sex kokböcker som kommit ut på svenska, varav tre även är översatta till engelska. Hennes senaste bok, <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken,</i> skriven tillsammans med bönpionjärerna Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt, utsågs till Best in the World i kategorin Specialkokbok på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina 2019.</p><p>I den här kokboken har Birgitta förenat sitt stora intresse för mat, natur och fotografering och hon tar här medläsaren till sina smultronställen i hemtrakterna i Jämtland och Härjedalen.</p>
-
Title:
Fisk & Skaldjur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän." Femina Fisk & skaldjur innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter h...
Fisk & Skaldjur Bok
<p> <strong>Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p> <br/> <p> <strong> <em>"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."<br/></em> </strong>Femina</p> <br/> <p> <strong> <em>Fisk &amp; skaldjur</em> </strong>innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja. </p> <br/> <p>Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.</p> <br/> <p> <strong>Tommy Myllymäki</strong> är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser </em>och <em>Grönsaker - tillbehör &amp; garnityr</em>.</p> <br/> <br/> <p>"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."<br/><em>Gourmet</em></p> <br/> <p>"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."<em><br/>Veckans Affärer</em></p> <br/> <p>"<em>Fisk &amp; skaldjur</em> innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."<br/><em>Voyage</em></p> <br/> <p>"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."<br/><em>Aftonbladet Söndag</em></p> <br/> <p>"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."<br/><em>Allt om Vin</em></p> <p>Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.</p> <em>Femina</em>
-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>
-
Title:
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. 30 recept med steg ...
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål Bok
<p>Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!</p><p>Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. </p><p>30 recept med steg för steg-instruktionerna och kompletta listor på näringsämnen. Recepten är framtagna för att du ska hålla uppe energin hela dagen. Testa och njut!</p><p><b>Heather Thomas</b> är matkritiker och redaktör samt författare av flera bästsäljande hälso- och kokböcker. Hon har arbetat inom många organisationer för kvinnohälsa, och bidragit till tidskrifter om mat och hälsa både i Storbritannien och USA.</p>
-
Title:
Kladdkakor, Brownies Och Blondies
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Detta är boken för alla som älskar kladdkakor, brownies och blondies! Här finns klassiska bakverk och nyskapande varianter. Vad sägs om en kladdkaka som smakar som rabarberpaj, brownies med lakritskola eller blondies med plommon och mandel? Mattias Celinder, även känd som Kostymbagaren, bjuder ocks...
Kladdkakor, Brownies Och Blondies Bok
<p>Detta är boken för alla som älskar kladdkakor, brownies och blondies! Här finns klassiska bakverk och nyskapande varianter. Vad sägs om en kladdkaka som smakar som rabarberpaj, brownies med lakritskola eller blondies med plommon och mandel? Mattias Celinder, även känd som Kostymbagaren, bjuder också på spännande hybrider, såsom kladdkakesnittar, en butterkaka med hallonblondie-fyllning och en brownietårta med valnötter, vitchokladmousse och bär. Dessutom får du recept som tar vara på eventuella rester. Inget behöver gå till spillo när man kan förvandla smulor av kladdkaka till kondisbitar, glass eller en läcker dessert!</p>
Utvalt - Svenska
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål
Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mella...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt