Svenska
Mest sålda
-
Title:
Charkuteri För Hemmabruk - Korv, Pålägg Och Andra Delikatesser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är ...
Charkuteri För Hemmabruk - Korv, Pålägg Och Andra Delikatesser Bok
<p><b>Charkuteri för hemmabruk </b></p><p><b>Gör korv, pålägg och andra delikatesser</b></p><p>En instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. </p><p>Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. </p><p>Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. </p><p><b>Alf Andersson</b> har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som <i>Styckning av vilt </i>och<i> Rökning Så röker du kött och fisk</i> är älskade klassiker.</p><p>Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.</p>
-
Title:
Herman Hedning. Beer, Brewing & Bastards - Herman Hednings Brutalkompletta Seriebibel Om Öl
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl. I denna mastodonta serie- och ölbibel hittar du allt du behöver veta om världens olika öl. Den tar dig med på en resa i ölets historia. Hur tillverkningen av denna skummande dryck går till. Ingrediensernas funktion. Vilka olika öltyper du med störst...
Herman Hedning. Beer, Brewing & Bastards - Herman Hednings Brutalkompletta Seriebibel Om Öl Bok
Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl.<br/><br/>I denna mastodonta serie- och ölbibel hittar du allt du behöver veta om världens olika öl. Den tar dig med på en resa i ölets historia. Hur tillverkningen av denna skummande dryck går till. Ingrediensernas funktion. Vilka olika öltyper du med största sannolikhet kommer att stöta på i olika länder. Hur du anordnar en ölprovning och vilka ölglas som passar bäst till de olika öltyperna. Du kommer även få dyka djupare in i viktiga ölländers kultur och historia som Belgien, Tyskland, Tjeckien, Skottland, England, USA och Sverige m fl. Här kommer även få lite tips på bryggerier och deras öl. Dessutom får du naturligtvis en ohygglig mängd ölrelaterade Herman Hedning-serier!<br/><br/>All öltext är smakfullt sammanställt av Peter M Eronson, Sveriges mest lästa ölboksförfattare med över 100 000 sålda exemplar av både ölböcker och hembryggarböcker. Utöver författare är han även öldomare och ölbryggare. Serierna står givetvis Jonas Darnell bakom och med Herman Hedning kan han titulera sig som en av Sveriges mest lästa serieskapare med över 700 000 sålda böcker och tidningar om Herman Hedning. Jonas är även en fullblodad ölentusiast.
-
Title:
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en ai...
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar Bok
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en airfryer gör att maten blir både smakfrik, saftig och krispig, och du kan tillaga allt från härliga frukostar till hela middagar och bakverk i den. I tillägg till de beprövade och goda basrecepten med typiska svenska favoriter, som helstekt kyckling, hasselbackspotatis och tacopaj, får du även - tabeller över tillagningstid och temperatur - konverteringstabeller för att omvandla dina egna favoritrecept till airfryer - veta hur du tillagar råvaror direkt från frysen - samt mina bästa tips och tricks för att lyckas. Jag tror att du kommer att bli överraskad över hur enkelt det är och hur gott det blir! Kristina Söderström är kokboksförfattare och skribent och bor i Sundsvall. På Isaberg Förlag har hon tidigare gett ut Café Västernorrland och BRUNCH Året runt.
-
Title:
Tjo, Hopp Och Kärlek - Om Maten, Mammorna Och Mig
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Använd det du har! Det är Thomas Lundins devis såväl i köket som i resten av tillvaron. Inspirationen kommer från mommo Nea, fammo Göta, mamma Manne och andra viktiga kvinnor i Thomas liv. De har visat att det går att ta till vara allt och skapa något nytt av rester det gäller mat, men också männis...
Tjo, Hopp Och Kärlek - Om Maten, Mammorna Och Mig Bok
<p>Använd det du har! Det är Thomas Lundins devis såväl i köket som i resten av tillvaron. Inspirationen kommer från mommo Nea, fammo Göta, mamma Manne och andra viktiga kvinnor i Thomas liv. De har visat att det går att ta till vara allt och skapa något nytt av rester det gäller mat, men också människor. Med kärlekens kitt kan det bli något nytt av det mesta.</p><p>Tjo, hopp och kärlek handlar om Thomas Lundin själv. Om somrarna i Västanfjärd, om sorg och passion, om att vara en pappa som behöver applåder. Här finns mängder av favoriter ur den Lundinska receptsamlingen, rätter som utgör en hållbar stomme för både vardag och fest.</p><p>I bästa fall kan den här boken revolutionera din matlagning, men den passar också dig som inte tycker om att laga mat. Det är tröstande, roande läsning för alla som känner sig lite vissna i vardagen. Kanske en bok att sova med? Gör som du vill!</p>
-
Title:
Cmak- Vårt Ukrainska Kök
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. Ukraina i sin tur betyde...
Cmak- Vårt Ukrainska Kök Bok
<p>CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. </p><p>Ukraina i sin tur betyder gränslandet. Det är ett gränsland som har sett mycket genom tiderna - statskupper, internationella och inbördes väpnade konflikter, stora migrationer, framgångsrika eller misslyckade revolutioner och regimer som bytts ut. Men det finns också en annan historia vanliga människors vardag och fest, där maten ofta spelar en central roll. </p><p>I kokboken <i>CMAK</i> bjuder kockarna Anja Allvin och Anastasia Lundqvist på smakprov från Ukrainas regionala kök och berättar om mat, minnen, människor och Sveriges och Ukrainas gemensamma historia. Boken innehåller 65 fantastiska recept, anpassade för tillagning i svenska kök.</p><p>"CMAK<i> ger en fin känsla för landet Ukraina, dess historia och mattraditioner. Ulrika Pousettes vackra bilder och en historisk kontext förstärker intrycket. Denna fina kokbok passar den som är intresserad av landet Ukraina och som vill utforska ukrainsk matlagning." </i>BTJ, Moa Långbergs </p><p><i>"Boken är personligt skriven, illustrerad med vackra fotografier och smakfull på alla vis. Jag är imponerad! En riktigt fin kokbok om ukrainsk kultur och matlagningstradition allt förmedlat med glöd och passion! Genuin matglädje! Betyg: 5 av 5."</i> Minaboktips, bokblogg</p><p><i>"den kan jag verkligen rekommendera. (...) innehåller också jättemycket trevlig information om ukrainsk mat och härliga recept." </i>Edward Bloms smörgåsbord, poddavsnitt #129 </p>
-
Title:
Lunchmackor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det stjärnbagaren Daniel Lindeberg inte vet om smörgåsar är inte värt att veta." Cafe "Inom alla kategorier finns det mackor med inspiration från världens olika hörn, guld värt för den som vill kunna hitta asiatiskt, amerikanskt, franskt och sven...
Lunchmackor Bok
<p>"Det stjärnbagaren Daniel Lindeberg inte vet om smörgåsar är inte värt att veta."<br/><em><strong>Cafe</strong></em></p> <p>"Inom alla kategorier finns det mackor med inspiration från världens olika hörn, guld värt för den som vill kunna hitta asiatiskt, amerikanskt, franskt och svenskt i en och samma bok. … Detta är en bok för alla mackälskare, men också för oss som gillar en riktigt snygg kokbok."<br/><em><strong><span style="font-size: 18.2px; background-color: transparent;">BTJ</span></strong></em></p> <p>Smörgåsen är en perfekt men ändå anspråkslös plattform för att börja ta ut svängarna i köket. I den här boken skapar stjärnbagaren Daniel Lindeberg lunchmackor med inspiration från världens alla kök – mackor som passar lika bra på jobbet, utflykten eller som en grym helgbrunch hemma.</p> <p>I Daniels mackvärld hittar du smaker med amerikanska, kubanska, koreanska och nordiska inslag, och dessutom ett antal brödrecept – från olika varianter på flatbreads till brioche, baguetter och tortillas. Har du inte gjort en grilled cheese, pulled pork sandwich, Tokyo lax eller en het macka med sidfläsk och chili är det dags nu.</p> <p><strong>Daniel Lindeberg</strong> driver sedan 2014 Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge, Nacka utanför Stockholm, där bland annat lunchmackorna blivit ett signum. Dessförinnan har han drivit stjärnkrog och arbetat på framstående bagerier och konditorier.</p> <p>................................</p> <p>"Mackor 2.0"<br/><em><strong><span style="font-size: 1.125rem;">Expressen Söndag</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"fullproppad med goda </span><span dir="ltr" role="presentation">tips och läckra smak</span><span dir="ltr" role="presentation">kombinationer."<br/></span><em><strong><span dir="ltr" role="presentation">Allas</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"Kort sagt ett mackornas uppslagsverk att inspireras av för vårens och sommarens picknick och faktiskt också för hela årets luncher."<br/></span><em><strong><span dir="ltr" role="presentation">Fokus</span></strong></em></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">"Makalösa mackor. ... I boken <span class="retriever-hit focus hit hit-profile hit-profile-2406699">Lunchmackor</span>bjuder<span class="retriever-hit focus hit hit-profile hit-profile-2406699">Daniel Lindeberg</span> på några riktiga godingar med smaker från världens alla hörn."<br/></span><em><strong><span style="font-size: 1.125rem;">Allt i Hemmet</span></strong></em></p> <p>"eminent smörgåsbok"<br/><em><strong>Gastronaut</strong></em></p> <p>"Jag gillar boken för att den ger mig lite metoder och en översikt till hur skapar jag en bra, rejäl lunchmacka. Och så kan jag byta ut ingredienserna och hitta på egna fyllningar."<br/><em><strong>Jesper Lindkvist, Meny i P1</strong></em></p>
-
Title:
Torkade & Konserverade Ärtor, Bönor & Linser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
fantastisk bok VEGO 'Ärtor, bönor & linser' ger oss både goda insikter och härliga recept som dessutom smakar betydligt mer än vad de kostar. Svenska Dagbladet I den här boken står svenskodlade ärtor, bönor och linser i centrum. En mix av nya och n...
Torkade & Konserverade Ärtor, Bönor & Linser Bok
<blockquote> <p>fantastisk bok</p> <p>VEGO</p> <p>'Ärtor, bönor & linser' ger oss både goda insikter och härliga recept som dessutom smakar betydligt mer än vad de kostar.</p> <p>Svenska Dagbladet</p> </blockquote> <p><br/>I den här boken står svenskodlade ärtor, bönor och linser i centrum. En mix av nya och nygamla grödor som lägger grunden för ett 50-tal smakrika soppor, krämiga röror, härliga grytor och kontrastrika sallader. Mycket går snabbt att laga, allt är lätt att lyckas med. Och allt gör gott – på tallriken, i kroppen och för den jord där råvaran en gång vuxit.</p> <p>För det är ju så med baljväxter. De är bra, nästan för bra. Så goda. Så mångsidiga. Lätta att lyckas med. Billiga! Och näringstäta – rika på protein, järn, zink och långsamma kolhydrater. De sänker blodsockret och höjer mättnadskänslan. Vill du äta klimatsmart går det knappast att göra ett bättre val. Baljväxter gör också gott där de växer genom att binda kväve ur luften och omvandla det till näring som jorden kan dra nytta av.</p> <p>I många hundra år var ärtor en livsavgörande del av den svenska kosten. De senaste tio åren har odlingen av flera viktiga kultursorter, som gråärtor, fått ny kraft. På Gotland har linsodlingen väckts till liv på nytt. Flera intressanta och för Sverige nya sorter har också tillkommit, från svarta bönor till matlupin och kikärtor. Det är bra för den odlade mångfalden och det är bra för den kulinariska mångfalden, den som gynnar oss som vill äta gott, näringsrikt och någorlunda närodlat.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>… fullt med näring, klimatsmart, plånboksvänligt och, inte minst, massor av spännande smaker.</p> <p>Nya Rum</p> <p>Recepten är många och mångsidiga och gör att boken i sin helhet är inspirerande.</p> <p>BTJ</p> <p>Fylld med härligt varma och mättande rätter med ärtor, bönor och linser som bas.</p> <p>Hälsa</p> <p>matinspiratören Jenny Damberg har satt samman många härliga recept för alla tillfällen.</p> <p>Land</p> <p>Mycket kunskap och bästa recepten för att ta tillvara på billiga, mångsidiga, näringstäta och klimatsmarta baljväxter får du i Jenny Dambergs nya bok Torkade & konserverade ärtor, bönor & baljväxter</p> <p>Allers Trädgård</p> </blockquote>
Utvalt - Svenska
Världens Mousserande Viner
Mousserande vin är mycket mer än champagne, prosecco och cava.Vad vet du om Corpinnat, Trentodoc, Prosecco Sui Lieviti eller Oltrepò Pavese Metodo Classico? Har du provat en Altos de Pinto Bandeira D...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt