Svenska
Mest sålda
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Hela Familjens Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Hela Familjens Kokbok [Bok / Kartonnage]
Hela Familjens Kokbok Bok
Hela Familjens Kokbok [Bok / Kartonnage]
-
Title:
Jakten På En Perfekt Rom & Cola
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Rom-Robban" Sandqvist har ägnat hela sitt yrkesliv åt rom och är en av våra främsta romexperter. I Jakten på en perfekt Rom & Cola går han igenom allt du inte visste att du behövde veta om drinken: rom och dess historia, olika romtyper och deras karaktäristika, vad som gör en cola riktigt god ...
Jakten På En Perfekt Rom & Cola Bok
"Rom-Robban" Sandqvist har ägnat hela sitt yrkesliv åt rom och är en av våra främsta romexperter. I <i>Jakten på en perfekt Rom & Cola</i> går han igenom allt du inte visste att du behövde veta om drinken: rom och dess historia, olika romtyper och deras karaktäristika, vad som gör en cola riktigt god och var du hittar de bästa sorterna. När du läst denna allemans-handbok, kommer du dessutom att vara rustad, inte bara för den perfekta rom & colan utan för de flesta romdrinkarna i världen.
-
Title:
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! Svensk whisky är den f...
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare Bok
<p>Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! </p><p><i>Svensk whisky</i> är den första heltäckande boken om svensk whisky och beskriver allt spännande som hänt, destilleri för destilleri, från Skeppets, via Grythyttan till Mackmyra och dagens spännande nytänkare. Vilka värden står vi för? Hur ser egentligen den svenska whiskystilen ut? Vad driver branschen framåt? </p><p><b>Henrik Aflodal</b> (huvudförfattare) är journalist och whiskyexpert. Han är bland annat författare till Aflodals Whisky World och Whisky: Japan och driver sajten The Spirits News. <b>Hans-Olov Öberg</b> (redaktör & fotograf) är prisbelönt, bästsäljande cocktailboksförfattare och -fotograf. Han driver även förlaget Spritz Lit som specialiserar sig på idédrivna böcker om mat och dryck.</p>
-
Title:
Bamse Familjens Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Bamsefamiljens kokbok bjuder Bamse och hans vänner på sina bästa recept. Ni kan till exempel laga Farmors köttbullar, Skalmans vårrullar, Bamses hamburgare eller Vargens tacopaj. Tydliga steg-för-steg-instruktioner gör det lätt även för små kockar att följa med i recepten. Fina illustrationer bla...
I Bamsefamiljens kokbok bjuder Bamse och hans vänner på sina bästa recept. Ni kan till exempel laga Farmors köttbullar, Skalmans vårrullar, Bamses hamburgare eller Vargens tacopaj. Tydliga steg-för-steg-instruktioner gör det lätt även för små kockar att följa med i recepten. Fina illustrationer blandas med läckra matfoton.
-
Title:
Kärlek, Oliver Och Timjan
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Kärlek, oliver och timjan är en numera klassisk kokbok som lockar till goda, vackra och hälsosamma måltider, som en hjälp för att komma i balans och få mera ork. När den kom ut 2001 var den oerhört nyskapande och fortfarande är den i allra högsta grad aktuell. Den nu lätt uppdaterade boken innehåll...
Kärlek, Oliver Och Timjan Bok
<p>Kärlek, oliver och timjan är en numera klassisk kokbok som lockar till goda, vackra och hälsosamma måltider, som en hjälp för att komma i balans och få mera ork. När den kom ut 2001 var den oerhört nyskapande och fortfarande är den i allra högsta grad aktuell. Den nu lätt uppdaterade boken innehåller mer än 250 recept - färgstarka, kryddoftande rätter, med inspiration från medelhavsländerna, Indien, Sydostasien och Sydamerika, samsas med recept med svenska rötter. Här finns maten för både vardag och fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, fina brödrecept och läckra desserter. En bok fylld av matglädje - för kroppen och för alla sinnen.</p><p></p><p>Kärlek står för omtanke och matglädje, oliver för det fina medelhavsköket och timjan för våra skandinaviska mattraditioner.</p>
-
Title:
Carbonara- Kärlek, Strider Och Myter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En av världens enklaste rätter att förstå. Ändå tar pasta alla carbonara en livstid att behärska. Debatten är rena religionskriget: Pecorino eller parmesan? Grädde eller ägg? Pancetta, bacon eller guanciale? Vad är korrekt, vad blir perfekt? Ett felsteg och du är rökt, eller? Jesper Borgenstrand ha...
Carbonara- Kärlek, Strider Och Myter Bok
<p>En av världens enklaste rätter att förstå. Ändå tar pasta alla carbonara en livstid att behärska. Debatten är rena religionskriget: Pecorino eller parmesan? Grädde eller ägg? Pancetta, bacon eller guanciale? Vad är korrekt, vad blir perfekt? Ett felsteg och du är rökt, eller? </p><p>Jesper Borgenstrand har följt carbonaran under hela livet, från barndomsminnena via stegen in på krogen till en karriär som servitör, kock, sommelier, hovmästare, krögare och huvudman bakom fenomenet "Hänt på restaurang". De senaste åren har han ägnat åt att plöja historieböcker, tidningsklipp, receptsamlingar och kroglegender för att reda ut frågorna: Vad är en carbonara? Vad är hemligheten? </p><p>Mellan dessa pärmar beskriver han hela historien i sammanfattning: rötterna hos Italiens kalorikrävande kolgruvearbetare, odödliggjord av hemvändande D-dagssoldater, upplyft till kulturfenomen och konst. Här får du recept inte bara på carbonara och dess föregångare utan nyskapande varianter, utvecklade tillsammans med kocken Mikael Bror Näslund, som för evigt kommer att etablera carbonara som den mångsidiga, smakrika och roliga rätt den är. Av entusiaster, för alla! Leve carbonaran!</p>
Utvalt - Svenska
Vardagsfavoriter Med En Twist
"Vad ska vi äta till middag?" Det är för många den svåraste frågan för att lösa vardagspusslet. Men tänk efter, behöver det verkligen vara så? Och varför äter vi inte lika god mat i veckan som under ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt