Svenska
Mest sålda
-
Title:
Jakten På En Perfekt Rom & Cola
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Rom-Robban" Sandqvist har ägnat hela sitt yrkesliv åt rom och är en av våra främsta romexperter. I Jakten på en perfekt Rom & Cola går han igenom allt du inte visste att du behövde veta om drinken: rom och dess historia, olika romtyper och deras karaktäristika, vad som gör en cola riktigt god ...
Jakten På En Perfekt Rom & Cola Bok
"Rom-Robban" Sandqvist har ägnat hela sitt yrkesliv åt rom och är en av våra främsta romexperter. I <i>Jakten på en perfekt Rom & Cola</i> går han igenom allt du inte visste att du behövde veta om drinken: rom och dess historia, olika romtyper och deras karaktäristika, vad som gör en cola riktigt god och var du hittar de bästa sorterna. När du läst denna allemans-handbok, kommer du dessutom att vara rustad, inte bara för den perfekta rom & colan utan för de flesta romdrinkarna i världen.
-
Title:
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! Svensk whisky är den f...
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare Bok
<p>Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! </p><p><i>Svensk whisky</i> är den första heltäckande boken om svensk whisky och beskriver allt spännande som hänt, destilleri för destilleri, från Skeppets, via Grythyttan till Mackmyra och dagens spännande nytänkare. Vilka värden står vi för? Hur ser egentligen den svenska whiskystilen ut? Vad driver branschen framåt? </p><p><b>Henrik Aflodal</b> (huvudförfattare) är journalist och whiskyexpert. Han är bland annat författare till Aflodals Whisky World och Whisky: Japan och driver sajten The Spirits News. <b>Hans-Olov Öberg</b> (redaktör & fotograf) är prisbelönt, bästsäljande cocktailboksförfattare och -fotograf. Han driver även förlaget Spritz Lit som specialiserar sig på idédrivna böcker om mat och dryck.</p>
-
Title:
I Magen På En Jägare - Konsten Att Jaga Och Laga Vilt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
»Vår önskan med den här boken är att fler upptäcker det fantastiska viltköttet. Med våra texter och recept vill vi ge människor en sundare, mer balanserad, och ja ... ärligare bild av viltet och jakten, som är det absolut bästa vi vet.«I magen på en jägare ger dig massvis med recept där det vilda k...
I Magen På En Jägare - Konsten Att Jaga Och Laga Vilt Bok
<p><i>»Vår önskan med den här boken är att fler upptäcker det fantastiska viltköttet. Med våra texter och recept vill vi ge människor en sundare, mer balanserad, och ja ... ärligare bild av viltet och jakten, som är det absolut bästa vi vet.«</i></p><p><i>I magen på en jägare</i> ger dig massvis med recept där det vilda köttet står i fokus. Med influenser från världens alla hörn och recept för många olika typer av vilt, från dovhjort till hare och fasan, finns här något för alla. Danyel och Lubbes personliga tilltal och generöst förklarande texter om jakt och djur bjuder in både dig som redan är övertygad om det vilda köttets förträfflighet, dig som aldrig någonsin vågat smaka på viltkött och dig som bara råkar ha ett halvt rådjur i frysen som du inte vet vad du ska göra av.</p><p>*</p><p><b>Lubbe Garell</b> är yrkesjägare och fotograf. <b>Danyel Couet</b> är prisbelönt kock och krögare. Tillsammans driver de Youtube-kanalen Shots & Pots, där deras filmer om jakt och matlagning fått mycket uppmärksamhet för sitt ärliga och roliga tilltal.</p>
-
Title:
Nyfiken På Naturvin
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödi...
Nyfiken På Naturvin Bok
<p>I <i>Château vadå</i> avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren <i>Nyfiken på naturvin</i>, om industrivinets raka motsats. </p><p>Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan? </p><p>Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena, sydfranska Languedoc, och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld. </p><p>För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.</p>
-
Title:
Mjöl
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I MJÖL får du ta del av mästerbagaren Sébastien Boudets samlade kunskap och bästa brödrecept. Han lär dig både surdeg och att baka bröd med olika typer av mjöl och korn, men också en hel del annat som du kan göra med spannmål, till exempel pannkakor, brioche och pastadeg. I boken bjuds också på myc...
Mjöl Bok
<p>I <i>MJÖL</i> får du ta del av mästerbagaren Sébastien Boudets samlade kunskap och bästa brödrecept. Han lär dig både surdeg och att baka bröd med olika typer av mjöl och korn, men också en hel del annat som du kan göra med spannmål, till exempel pannkakor, brioche och pastadeg. I boken bjuds också på mycket kunskap om råvaror, spannmål och kulturspannmål, porträtt av bönder som går i bräschen och ett och annat brödmanifest. </p><p>Under hela sin karriär har Sébastien sagt samma sak: maten vi stoppar i oss är viktig. Det vi väljer att köpa och äta, de producenter vi väljer att stötta, påverkar mer än bara oss själva. Det påverkar naturen och miljön, det påverkar samhället och vi påverkar varandra. Genom att informera om verkligheten kring matindustrin och presentera alternativ som både är goda och hållbara vill Sébastien hjälpa fler att vara en del av matrevolutionen. </p><p>*</p><p>Fransmannen <b>Sébastien Boudet</b> är en av Sveriges mest kända bagare och matprofiler. Bosatt i Sverige sedan snart tjugofem år har han hunnit driva två bagerier, skriva fyra böcker och leda många kurser om bröd och hållbar bakning.</p>
-
Title:
Glutenfritt - En Bakbok För Hela Familjen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i...
Glutenfritt - En Bakbok För Hela Familjen Bok
<p>År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna. </p><p>Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten - en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic. I USA äter över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008-2023 ökat med 35 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.</p><p>Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras med celiaki växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla. Glutenfritt är boken för alla familjer där en eller flera personer har celiaki. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott! </p><p>MARTIN SVENSSON är författare till en lång rad hyllade och bästsäljande böcker för både vuxna och barn.</p>
-
Title:
Texas Bbq
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu ges Jonas Crambys hyllade Texas BBQ ut i prisvärd nyutgåva! Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjlig...
Texas Bbq Bok
<p>Nu ges Jonas Crambys hyllade <em><strong>Texas BBQ</strong></em> ut i prisvärd nyutgåva!<br/><br/>Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjligt. BBQ är helt enkelt den ultimata grillmetoden - och ingenstans utförs den bättre än i Texas.<br/><br/><em>Texas BBQ</em> är en lättfattlig steg-för-steg-guide till hur du kan göra BBQ hemma, vare sig du har en helt vanlig klotgrill eller en proffssmoker. Du lär dig allt om rökträ, grilltider och röktemperaturer. Men främst kommer du så klart få reda på hur du egentligen får till perfekt pulled pork eller brisket. Hur du får den rätta spänsten i dina rökgrillade korvar eller hur du rökbräserar lamm som i äkta mexikansk barbacoa. Du lär dig även allt om BBQ-såser, rubs och vilka side dishes du ska äta till det himmelska köttet - allt från en fräsch grillad majssallad via heta salsor till en rekordostig chile con queso.<br/><br/>2013 utsågs <em>Texas BBQ</em> till <strong>ÅretsSpeciallitteratur Metod </strong>av Måltidsakademien. </p><p>Det här är säsongens läckraste kokbok. Kring varje uppslag står som en doft av grill och rök. Det här är en kokbok som får snålvattnet att rinna till. </p> <em>Vetlanda-Posten</em>
Utvalt - Svenska
Vardagsfavoriter Med En Twist
"Vad ska vi äta till middag?" Det är för många den svåraste frågan för att lösa vardagspusslet. Men tänk efter, behöver det verkligen vara så? Och varför äter vi inte lika god mat i veckan som under ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt