Svenska
Mest sålda
-
Title:
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga ...
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. </p><p>Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga för att göra den så lättanvänd som bara möjligt. Ljusa lätta viner i början och tunga fylliga viner i slutet. Det är bara att bläddra, välja och korka upp </p><p>Andreas Kjörling är Sommelier och författare. Hans karriär I gastronomins värld började för ett kvarts sekel sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än två decennier bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent inom både gastronomi och individuell hållbarhet. När Andreas inte ägnar sig åt vinets värld är han doktorand i Arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Han driver även byrån Cognoscenti AB med fokus på coachning, utbildning och produktion av text, tal och bild. Gastronomi, balans och individuell hållbarhet är ledord i allt Andreas gör. Läs mer på www.<br/>cognoscenti.<br/>se </p>
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Mycket Smak På Nolltid - Asiatiskt Gott På 10, 20, 30 Minuter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Middagen måste stå på bordet genast och du vill dessutom att det ska smaka riktigt gott och mycket. I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böng...
Mycket Smak På Nolltid - Asiatiskt Gott På 10, 20, 30 Minuter Bok
<p>Middagen måste stå på bordet genast och du vill dessutom att det ska smaka riktigt gott och mycket.<br/>I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böngroddar och spenat eller vitlöksnudlar med brynt broccoli på bara 10 minuter. Finns det lite mer tid, 20 minuter, kan du laga sichuanbiff eller asiatisk kycklingburgare. Har du så mycket som en halvtimme till övers kan du laga koreanska tacos eller svänga ihop en spicy poké bowl med avokado och mango. Dessutom presenterar Jennie sina bästa smaksättare, både torra och smaksättare på flaska, och du får veta hur du kombinerar dem med olika råvaror. Du får också tips på vilka råvaror som är bra att ha hemma samt de bästa knepen för hur restmat kan bli bästmat! Ur innehållet:<br/>Rätter på 10 minuter- Kimchiramen med förlorat ägg och spenat- Miss Lees kycklingsallad- Carbonara Koreana Rätter på 20 minuter- Torsk, brynt misosmör och edamame- Vego bulgogi- Kokoslax med ingefära och sockerärtor Rätter på 30 minuter- Sunny side bibimbap- Koreansk hetsöt misotorsk med shiitake- Sojabräserat kycklingbröst med jordnötssås<br/><br/></p>
-
Title:
Lomelinos Pajer
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Pajer på tvären, på längden. Runda och fyrkantiga. Med knaprigt smul, med flätade pajlock. Små pajer att äta med handen. Paj på pinne. Tarteletter och öppna galetter. Paj med rabarber, citrus, sommarbär, stenfrukter, päron och äpplen samt nötter, kola och choklad.Äntligen kommer Linda Lomelino med ...
Lomelinos Pajer Bok
<p>Pajer på tvären, på längden. Runda och fyrkantiga. Med knaprigt smul, med flätade pajlock. Små pajer att äta med handen. Paj på pinne. Tarteletter och öppna galetter. Paj med rabarber, citrus, sommarbär, stenfrukter, päron och äpplen samt nötter, kola och choklad.</p><p></p><p>Äntligen kommer Linda Lomelino med en pajbok! Här kombineras enkla recept med vacker estetik och hänförande fotografier. Med hennes hjälp lär du dig ta dina favoriter till nya höjder. Det finns pajer för alla tillfällen, oavsett om du vill göra en smulpaj med brynt smör, björnbär och choklad till fikat, en citrustarte med brynt maräng som elegant dessert eller en körsbärspaj med mandel och håligt pajlock som avslutning på söndagsmiddagen.</p><p></p><p>I bokens utförliga pajskola lär du dig göra den perfekta pajdegen att kavla, de godaste pajsmulorna, samt hur du får till sådana där snygga pajlock som vi sett i allt från Kalle Anka till amerikansk indiefilm. Det finns också ett avsnitt med de bästa smakkombinationerna samt de ultimata tillbehören, allt från vaniljsås till glass.</p>
-
Title:
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv kokboken! Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt fr...
Gröna, Sköna Tillbehör För Ett Friskare Liv Bok
<p>Ny bok av Birgitta Höglund, en av författarna till prisbelönta <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken</i>! </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv </i>är en kokbok som passar alla, oavsett kostinriktning. De 70 läckra smårätterna smakar lika bra tillsammans med kött, fisk och fågel som med rätter helt från grönsakslandet. De är alla vegetariska, fyllda med härliga smaker, näring och dessutom helt fria från gluten och socker. De allra flesta recepten är även anpassade för dem som föredrar ett mejerifritt liv. </p><p><i>Gröna, sköna tillbehör </i>är boken för den som vill lära sig att laga mer mat av de råvaror vi hittar i naturen. Istället för att låta matfabrikanterna tillverka vår dagliga mat med hjälp av socker, smakförstärkare, konserveringsmedel, E-nummer och en rad andra tillsatser, får läsaren här gott om råd för hur man på ett enkelt sätt kombinerar naturens smaker som tar maten till nya dimensioner. En smakrik och färgrik mat som samtidigt kan leda till ett friskare, slankare och starkare liv. </p><p>Birgitta delar i förordet till boken med sig av sin egen hälsoresa, där hon med hjälp av naturligt god mat utan gluten och socker återhämtat sig från flera handikappande sjukdomar, som en svår ryggskada, fibromyalgi, migrän, magbesvär och övervikt. </p><p>Ur innehållet: Förord av Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare </p><p>Birgittas väg till ett friskare liv Naturligt läkande med hjälp av naturen </p><p>Grönskande kalla smårätter </p><p>Heta tillbehör från grill, ugn och spis </p><p>Salta och söta bakverk till utflykt, kafferep och Afternoon Tea</p><p>Njutbart i glas, flaska och burk </p><p>OM FÖRFATTAREN: </p><p>Intresset att ta vara på naturens godsaker gav inspiration till den välbesökta bloggen Birgitta Höglunds matoch till de sex kokböcker som kommit ut på svenska, varav tre även är översatta till engelska. Hennes senaste bok, <i>Låt bönor förändra ditt liv kokboken,</i> skriven tillsammans med bönpionjärerna Patrik Olsson och Lars-Erik Litsfeldt, utsågs till Best in the World i kategorin Specialkokbok på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina 2019.</p><p>I den här kokboken har Birgitta förenat sitt stora intresse för mat, natur och fotografering och hon tar här medläsaren till sina smultronställen i hemtrakterna i Jämtland och Härjedalen.</p>
-
Title:
Fisk & Skaldjur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän." Femina Fisk & skaldjur innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter h...
Fisk & Skaldjur Bok
<p> <strong>Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p> <br/> <p> <strong> <em>"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."<br/></em> </strong>Femina</p> <br/> <p> <strong> <em>Fisk &amp; skaldjur</em> </strong>innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja. </p> <br/> <p>Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.</p> <br/> <p> <strong>Tommy Myllymäki</strong> är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser </em>och <em>Grönsaker - tillbehör &amp; garnityr</em>.</p> <br/> <br/> <p>"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."<br/><em>Gourmet</em></p> <br/> <p>"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."<em><br/>Veckans Affärer</em></p> <br/> <p>"<em>Fisk &amp; skaldjur</em> innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."<br/><em>Voyage</em></p> <br/> <p>"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."<br/><em>Aftonbladet Söndag</em></p> <br/> <p>"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."<br/><em>Allt om Vin</em></p> <p>Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.</p> <em>Femina</em>
-
Title:
Au Pif! - Franska Recept Och Små Berättelser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna. "Man kan så lätt få för sig att fransk matlagnin...
Au Pif! - Franska Recept Och Små Berättelser Bok
<p><b>Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna</b>. </p><p>"Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif! </p><p>Au pif vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. J<i>e fais un peu au pif, ca va etre merveilleux.</i> Ungefärlig översättning: jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt . Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt. </p><p>Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva. Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!" <i>Emma Hamberg </i> </p>
Utvalt - Svenska
Au Pif! - Franska Recept Och Små Berättelser
Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är gen...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt