Terése Karlsson
Mest sålda
-
Title:
Vildplockat - Ätliga Örter, Blad, Blommor, Bär Och Svampar Från Den Svenska Naturen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Växter
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det är på tiden att någon har skrivit den här boken." Matgeek Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda...
Vildplockat - Ätliga Örter, Blad, Blommor, Bär Och Svampar Från Den Svenska Naturen Bok
<p> <em> <strong>"Det är på tiden att någon har skrivit den här boken."</strong> </em><br/>Matgeek </p><br/><p>Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken <em>Vildplockat </em>lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.</p><br/><p>Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas den nya nordiska gastronomin. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.</p><br/><p> <strong>Niki Sjölund</strong> har arbetat som kock i Stockholm men har de senaste åren valt att fokusera på att samla och plocka de ätbara vilda växter som dyker upp i skog, på äng, till fjälls och ibland till och med hemma i trädgården. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.<br/>- Jag vill att människor ska förstå att det finns så mycket mer intressant att vända blicken mot än telefonernas färgglada skärmar. För mig har skogen blivit en plats för upptäckter: vilka växter finns där, hur hittar och identifierar man dem, var trivs de och vad har de för egenskaper?</p><br/><p>I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.</p><br/><p> <strong>Niki Sjölund</strong> är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger.</p><br/><br/><p>"Välskriven och bildmässigt vacker bok. (..) och med ett plastat omslagsom håller för lite sämre väder,boken skall ju med ut i naturen!"<br/><em>Tranås-Posten</em></p><br/><p>"Ett genomarbetat lexikon över allt vad det vilda skafferiet har att erbjuda."<em><br/>Vegourmet </em></p><br/><p>"Det är en blandning mellan inspirationsbok och handbok över 72 ätbara saker från naturen."<em><br/>Lokaltidningen</em></p><br/><p>"Niki Sjölund delar med sig av sina bästa tips."<em><br/>Expressen Söndag </em></p><br/><p>"Fascinerande bok." <em><br/>Elle Mat &amp; Vin<br/></em></p><br/><p>"Under en vanlig skogspromenadkan man förutom svampoch bär hitta blommor, örter, blad, rötteroch lökar som är ätbara. I Niki Sjölunds bok <em>Vildplockat</em> lär du dig om ett 70-tal växter." <em><br/>Året Runt</em></p><br/><p>"Niki Sjölund guidar dig fram till vad som är gott och hur du kan använda växterna i maten."<em><br/>Drömhem &amp; Trädgård</em></p><br/><p>"Med den här, sympatiskt nog, plastlaminerade boken i näven är det inte längre bara stjärnkockar som kan laga mat där granskott, harsyra, ormbunke och tistel ingår som ingredienser."<em><br/>Elle Decoration</em></p><br/><p>"Till varje växt finnsbild, information om växtplatser,skördetid och hur denkan ätas. För säkerhets skullanges även förväxlingsarter."<em><br/>Värmlands Folkblad</em></p><br/><p>"I takt med att vi accepterarde vilda växterna som föda, blir även ogräsen färre. Praktiskt!"<em><br/>Allt om Trädgård</em></p><br/><p>"Många råd om hur du sparar växterna över vintern, tills det går att plocka färskt igen."<em><br/>Drömhem &amp; Trädgård</em></p> <p>Ovärderlig guide. </p> <em>Vegourmet</em>
-
Title:
Korean Bbq
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning "Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har s...
Korean Bbq Bok
<p>”Cramby är en trendsättare även denna gång.” <em>Umeå Tidning</em></p> <p>"Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har skrivit ett antal böcker om mat och jag undrar om inte den här kompletta guiden till koreansk bbq är den allra smakrikaste."<em>BTJ</em></p> <p>Hade det funnits någon rättvisa i världen, och om rätterna bara hade haft lite mindre krångliga namn, skulle koreanska grillrätter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det här laget. Koreansk bbq går nämligen snabbt att förbereda men lång tid att äta. Det är också en oerhört social form av matlagning där ett gäng munsbitar kött förbereds och serveras med en massa enkla, grönsaksbaserade smårätter som sedan grillas på små bordsgrillar av gästerna själva. Köttet virar man in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker superfåniga koreanska dryckeslekar.</p> <p>Koreansk BBQ är helt enkelt något av det godaste och trevligaste som finns, därför var det självklart attge ut den här boken som består av ett utdrag ur <em>Japansk grillning</em> som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. I ett 20-tal nya recept lär vi oss allt från att göra egen kkakdugi, rättikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man gör koreanska salladslökspannkakoreller avslutar grillmåltiden med någon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae – som även är underbart umamistinn tröstemat en kulen söndagskväll i november.</p>
-
Title:
En Handbok Om Indigo - Färgning Och Projekt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Hantverk & Hobby
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Boken är inbunden med öppen rygg där man ser indigoblå tråd. Sällan har ett färgämne varit så mytomspunnet och mystifierat. I ett samhälle där alla regnbågens färger framställs på kemisk väg i stora fabriker har indigo uppnått en slags kultstatus, som om den vore mer äkta och riktig än andra färger...
En Handbok Om Indigo - Färgning Och Projekt Bok
<p>Boken är inbunden med öppen rygg där man ser indigoblå tråd.</p><br/><p>Sällan har ett färgämne varit så mytomspunnet och mystifierat. I ett samhälle där alla regnbågens färger framställs på kemisk väg i stora fabriker har indigo uppnått en slags kultstatus, som om den vore mer äkta och riktig än andra färger. Orsakerna är nog två; den vackra lyster och det djup som indigo ger och det till synes krångliga förfarande som krävs för att frambringa den. Men egentligen behöver indigofärgning inte vara svårare än att baka surdegsbröd.</p><br/><p>Douglas Luhanko och Kerstin Neumüller har tillsammans ägnat sig åt att utforska ämnet indigo; att hitta recept och pålitlig information om ämnets framställning, egenskaper och tillämpning. I boken har de samlat både klassiska och välbeprövade recept med starka kemikalier, och nyskapande mer miljövänliga alternativ. Här finns också recept på indigo i kombination med andra färgämnen. En t-shirt som först färgas gul med björklöv och sedan med indigo får till exempel en intensivt grön ton. Utöver recepten finns också ett antal projekt som blir extra fina med indigo. Med hjälp av shibori, japansk vikteknik, kan du skapa både vackra och unika mönster. Med sashiko broderar du geometriska mönster som enkelt blir som ett konstverk. Vill du ha större utmaningar beskrivs hur du skapar ett lapptäcke i olika blå nyanser. </p><br/><p> <em>En handbok om indigo </em>uppmuntrar och inspirerar både nybörjare och erfarna färgare. Tips finns också på hur du som är extra intresserad kan odla ditt eget pigment att färga med. </p><br/><p> <strong>Douglas Luhanko</strong> har ett djupt intresse för denim och indigo. Han driver butiken Unionville på Södermalm i Stockholm, producerar jeans i egna bolaget Blue highway och har en stor denimsamling med basen i de fragment han hittade när han grävde efter gamla jeans i Nevadaöknens övergivna gruvor. </p><br/><p> <strong>Kerstin Neumüller</strong> är herrskräddare med hjärtat i hemslöjden. Hon har ägnat många år åt att studera hantverk och textilhistoria. Kerstin har en stor fascination för hantverkets inverkan på utövare och betraktare, och en stark vilja att dela med sig av sina erfarenheter.</p><br/><br/><p>"Historiken är intressant och lättläst. Det är en bok som kan ge hemmafixaren spännande idéer."<br/><em>Nya Kristinehamns-Posten </em></p><br/><p>"Vackert och genomtänkt."<em><br/>Tranås-Posten</em></p> <p>Det är en bok som kan ge hemmafixaren spännande idéer.</p> <em>Nya Kristinehamns-Posten </em>
-
Title:
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil! Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll. Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantv...
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten Bok
<i>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!</i><br/><br/><i>Capellagårdens kokbok</i> presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.<br/>Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.<br/><i>Capellagårdens kokbok</i> skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. <i>Capellagårdens kokbok</i> är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.<br/><br/>I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
Utvalt - Terése Karlsson
Korean Bbq
”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning "Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubif...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt